CLICK and SAIL Sint-Annaland

Wanneer de weersomstandigheden naar het oordeel van de schipper te heftig zijn (we varen uit tot en met windkracht 5) overlegt de schipper of het plannen van een nieuwe datum. Hij zal in de aanloop van uw zeildatum contact houden indien daar aanleiding toe is. Wanneer u zelf annuleert, kan dat tot 14 dagen voorafgaand van uw zeildatum zonder kosten; de boekingskosten worden niet terugbetaald.

Via online reserveringssysteem Catering kan aan boord aan schipper worden betaald.

We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

 • Waar stappen we op?
  Vertrekhaven is Sint-Annaland; de Ultimate Star ligt afgemeerd aan de havenweg, direct naast het parkeerterrein, en tegenover WSV Sint Annaland
 • Wat gebeurt er met slecht weer?
  Je veiligheid is belangrijk, de schipper zal enkel uitvaren als dat mogelijk is.
 • Welke kleding kan ik het beste meenemen?
  Op het water kan het fris zijn; denk aan laagjes kleding, een windjack en schoenen met non-marking zolen (bijv. sneakers)
 • Mag ik zelf catering meenemen?
  Jazeker, dat mag; wil je helemaal ontzorgt worden dan kun je in de boeking aangegeven dat je catering wenst; de schipper neemt dan na de boeking contact met je op om alles door te nemen; betaling na afloop aan de schipper aan boord.
 • Wat gaan we zien?
  De Oosterschelde is een drukbevaren binnenvaart route, maar ook het grootste nationale park van Nederland. Sint-Annaland ligt aan de Krabbekreek, een mooi stukje zeilen. Ook kun je zeehonden zien wanneer je een langere tocht gaat zeilen.
 • En zeehonden spotten?
  Jaa, die kun je natuurlijk ook spotten met laag water wanneer de zandbanken droog vallen. Je kunt deze wens aanvinken bij het boeken; de schipper checkt dan het getijde en neemt contact op wanneer je beter vroeger of later kunt vertrekken.
 • Wat is een opstapticket?
  Bij een opstapticket deel je het zeiljacht met anderen (maximaal 8 personen); je kunt dus individueel boeken. Let op: bij te weinig deelname zal de schipper contact opnemen om de boeking te combineren of te verzetten naar een andere datum / tijd. De Ultimate Star biedt deze tickets enkel in juli en augustus aan.