Tholen stad

Ontdek Tholen & Sint Philipsland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland

  Omgeven door natuur die uitdaagt om te bewegen

  Op de Zeeuwse schiereilanden Tholen en Sint Philipsland ervaar je nog echt rust en ruimte. Het polderlandschap met groene dijken vol knotwilgen in deze regio verken je het beste op de fiets of te voet. Onderweg ontdek je leuke dorpen, fijne winkels en restaurants. Hiernaast geniet je van de mooiste vergezichten over land en water.

  Bezig met laden

  Populaire bestemmingen op Tholen en Sint Philipsland

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

  Actief ontspannen op het land en in het water

  Als je op zoek bent naar een combinatie van inspanning en ontspanning, dan zit je goed op Tholen en Sint Philipsland. Zeker als je er graag op uit gaat met de fiets of houdt van het maken van lange of korte wandelingen, kun je je hart ophalen. Prachtige fiets- en wandelroutes voeren je mee door de polders en over buitendijkse paden langs het water. Ook als je van watersport houdt, is een bezoek aan deze regio een aanrader. Ervaar een gevoel van vrijheid tijdens het zeilen of ontdek de onderwaterwereld bij een van de vele duikplekken. Sta je liever op een surfboard? Dan is de kite- en windsurfspot aan de Oesterdam de perfecte plaats voor jou.

  Beleef idyllische dorpen en steden

  Op Tholen en Sint Philipsland vind je bijzondere dorpen en verrassende steden, zoals Tholen, een stad met een rijk verleden. Slenter door smalle straatjes langs verschillende rijksmonumenten of maak een wandeling over de historische wallen. Als je op zoek bent naar woonaccessoires, dan kun je niet om woonboulevard Poortvliet heen aan de rand van het gelijknamige dorp. Koning Willem-Alexander is heer van smalstad Sint-Maartensdijk. In museum Oranjekamer leer je meer over het ontstaan van de unieke band met de Oranjes. Bezoek in Oud-Vossemeer ook het Huys van Roosevelt en ontdek welke band Tholen heeft met de Amerikaanse familie Roosevelt. 

  Ervaar de veelzijdige natuur

  Aan natuur geen gebrek op Tholen en Sint Philipsland. Natuurgebied de Schorren van Sint-Annaland is een eeuwenoud getijdenlandschap en een van de grootste schorrengebieden van de Oosterschelde. Verschillende soorten vogels komen op dit grote getijdengebied af. Ook populair bij watervogels is de Van Haaftenpolder met de kreek Stinkgat dat grenst aan de Krabbenkreek en de Schorren van Sint-Annaland. Perfect voor vogelspotters. 

  Overnachten op Tholen en Sint Philipsland

  Je kunt er zo lekker naar uitkijken: heerlijk vertoeven in een vakantiehuis, B&B, hotel of op de camping. Welke vorm van accommodatie je ook kiest, een verblijf op Tholen en Sint Philipsland maakt dat je er echt even helemaal tussenuit bent. Overnachten in deze regio staat garant voor een ontspannen verblijf pal aan het water of middenin de natuur. De ideale bestemming voor een weekend weg of een vakantie in Zeeland.