Zierikzee haven

Zierikzee, monumentale stad

 • Ideaal voor winkelen
 • Rijk culinair aanbod
 • Mooie stadshaven

Zierikzee in 20 seconden

Ontdek wat er in monumentenstad Zierikzee te zien en beleven is

Zierikzee is ongetwijfeld een van de mooiste monumentale steden van Zeeland. Deze bijzondere stad in de regio Schouwen-Duiveland telt meer dan 500 rijksmonumenten die je omgeven wanneer je door historische stadspoorten, knusse steegjes en over gezellige pleinen wandelt. Vergaap je aan al het moois in Zierikzee.

Bezig met laden...

Bekijk de video's die we voor je maakten in Zierikzee

Zierikzee is een kleine stad met een grote historie. Hier kun je je urenlang vergapen aan historische pleinen, imposante gevels en verborgen steegjes. Dit gecombineerd met winkels en gezellige terrassen maakt Zierikzee een fijne bestemming voor een dagje uit!

Wiebe Radstake maakt met zijn tjalk schitterende tochten op de Oosterschelde. Onder de naam 'Streekproducten onder zeil' wil hij producten met een Zeker Zeeuws keurmerk op een duurzame manier door Zeeland vervoeren. Wij mochten mee op de allereerste tocht en dat was een mooie belevenis!

Bijzondere koffie, een verassende lunchkaart en taarten waar de gemiddelde patissier stil van word. Roekoekoe in Zierikzee heeft het allemaal. Of het nou om de koffie, lunch of taarten gaat, bij elke hap of slok worden je smaakpapillen verrast. Een aanrader als je in Zierikzee bent, maar eigenlijk het omrijden waard, waar je dan ook bent.

2 fijne plekken om te overnachten in Zierikzee

Zierikzee

Handige informatie Zierikzee

Wij maken je verblijf in Zierikzee zo gemakkelijk mogelijk. Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een parkeerplek of oplaadpunt voor je auto. Hier vind je alle handige informatie over Zierikzee op één plek.

Gratis parkeren kan in Zierikzee op verschillende parkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein volg je de stapstenen op de grond en wandel binnen 10 minuten langs verschillende monumenten naar het centrum van de stad.

 • P1 Havenpoort - 4675 RB Zierikzee

 • P2 Hatfieldpark - 4675 RB Zierikzee

 • P3 Scheldestraat - 4301 VA Zierikzee

 • P4 Hoofdpoort - 4301 AV Zierikzee
  Let op: sommige parkeerplekken zijn voor vergunninghouders.

In de binnenstad van Zierikzee is parkeren alleen voor vergunninghouders. 

Met de gehandicaptenparkeerkaart parkeer je gratis en onbeperkt op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen en op de reguliere en vergunning parkeerplaatsen.

Bekijk de oplaadpunten voor elektrische auto's op de kaart.

Bekijk de oplaadpunten voor elektrische fietsen op de kaart.

Zierikzee heeft een busstation en verschillende bushaltes. Reis je met de trein naar Zeeland? Neem dan de bus vanaf station Goes naar Zierikzee (bus 132). Bekijk de actuele vertrektijden op www.ov9292.nl

De omgeving van Zierikzee ontdek je het beste op de fiets. Wil je een fiets huren? Dat kan op verschillende plekken:

 • Jan de Jonge fietsen - Weststraat 5

 • Fietsverhuur Zeeland Zierikzee - Haringvlietplein 4

In de binnenstad van Zierikzee zijn verschillende openbare toiletten te vinden. Heb je hoge nood, dan kun je terecht bij:

 • Hema (betaald) - Appelmarkt 12

 • Brasserie Concordia - Appelmarkt 19

 • Parkeerterrein Mosselboomgaard - Touwbaan 10

 • Zuidhavenpoort - Oude Haven 54

 • Havenkantoor - Het Luitje 4

 • Parkeerplaas Hoofdpoort - Hoofdpoortstraat 62

Je gaat er niet vanuit, maar het kan gebeuren dat je zorg nodig hebt tijdens een dagje uit of een verblijf in Zierikzee. Ben je op zoek naar een huisarts in Zierikzee? Op deze pagina vind je de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk. Bij een noodgeval kun je contact opnemen met 112. Tijdens avond-, nacht- en weekenduren neem je voor spoedzorg contact op met de huisartsenpost op Schouwen-Duiveland via: 0900-1585 of met een buitenlands mobiel via: 0031-88-0228104.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Wat te doen in Zierikzee?

De perfecte manier om Zierikzee te ontdekken is tijdens een wandeling door de stad. Parkeer de auto op een van de gratis parkeerterreinen buiten het stadscentrum en volg de speciale stapstenen van de ‘stadsjuwelenroute’ naar de binnenstad. Verwonder je over de historische weelde en het fotogenieke karakter van deze stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

Winkels in Zierikzee: shop lokaal

Het historisch decor maakt winkelen in Zierikzee een feestje. Als je van winkelen houdt, kun je je hier met gemak een hele dag vermaken. Unieke kledingboetieks, concept stores, maar ook de grotere ketens. Zierikzee heeft het allemaal. 

Restaurants in Zierikzee

Tijdens een dagje winkelen in Zierikzee drink je koffie of geniet je van een lunch bij een van de vele hippe koffietentjes en lunchrooms. Of sluit de dag af met een diner bij een restaurant. Kies je voor een luxe brasserie aan de haven of strijk je neer in een idyllische stadstuin? Wij zetten de leukste restaurants in Zierikzee voor je op een rij. 

Bezienswaardigheden Zierikzee

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Zierikzee, breng je een bezoek aan het Stadhuismuseum in het voormalig stadhuis. Voordat je naar binnen gaat, neem even een moment om het gebouw in je op te nemen. Dat is al een plaatje op zich. Zie jij de gouden windwijzer op de toren? Het is Neptunus, god van de zee, die waakt over de stad. Ook in de Museumhaven kom je alles te weten over de maritieme historie van de stad. Dit interactieve museum staat bol van de activiteiten en is daardoor erg leuk om met kinderen te bezoeken. Een wandeling naar het Havenhoofd is alleen al voor het eindeloze uitzicht over de Oosterschelde meer dan de moeite waard. Op dit punt worden regelmatig bruinvissen gespot. Als je geluk hebt, kun je deze kleine zoogdieren ook horen via een speciale informatiezuil.

Over Zierikzee

Zierikzee is vermoedelijk ontstaan in de 10e eeuw. Rond het jaar 1200 kreeg de plaats stadsrechten. Nu nog herinneren de vele monumenten in deze bijzondere stad op Schouwen-Duiveland aan een lange historie. Zierikzee was een handelsstad en daardoor eens de tweede stad van Zeeland. De haven van Zierikzee speelde eeuwenlang een belangrijke rol in Zeeland. Het zorgde voor inkomsten in de visserij en de zouthandel.

Overnachten in Zierikzee

Zierikzee is een fijne plek om te verblijven tijdens een weekendje weg of een langere vakantie in Zeeland. Ontdek de stad en omgeving vanuit een hotel, B&B of appartement. Boek je verblijf in Zierikzee.