Goes, Zeeland

Ontdek Zuid-Beveland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland

  Een regio vol verrassingen

  Wil je Zeeland beleven? Laat je verrassen door Zuid-Beveland. Op dit Zeeuwse schiereiland geniet je van prachtige natuur, uitgestrekte fiets- en wandelroutes, winkelen of van watersport. Ontdek de mooiste dorpen en steden en geniet van tongstrelende gerechten bij een van de vele restaurants. Bekijk alle tips voor de hotspots, mooiste routes en activiteiten.

  Bezig met laden

  Populaire bestemmingen op Zuid-Beveland

  Zuid-Beveland op de kaart

  Ontdek de mooiste plekjes, gezelligste restaurants, winkels en de fijnste vakantieverblijven op Zuid-Beveland.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

  Op pad in de Zak van Zuid-Beveland

  Zuid-Beveland biedt veel mogelijkheden voor een onvergetelijk verblijf of dagje weg. Een goede manier om de regio te ontdekken, is te voet of op de fiets. Afwisselende routes over kronkelende dijken, door verrassende dorpen en langs polderlandschap vind je in de Zak van Zuid-Beveland, een natuurgebied dat bekend staat om zijn fruitteelt. Appels, peren en zwarte bessen zijn er in overvloed. In het voorjaar staan hier de fruitbomen in bloei. Tijdens de bloeitijd fiets of wandel je in het gebied langs een witte en roze gloed.

  Beleef de leukste activiteiten op en rondom het Veerse Meer

  Voor de watersportliefhebber is er op Zuid-Beveland volop actie op het water. Als zeiler, windsurfer of zwemmer kun je je hart ophalen. Beleef een avontuurlijk dag op het Veerse Meer, een populair watersportgebied en een ideale vakantiebestemming als je graag actief bezig bent. Kom met je eigen boot naar Zeeland of huur een kano, surfplank of sup voor een actieve dag op het water. Langs het Veerse Meer zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Houd je meer van fietsen? Maak dan de uitdagende fietstocht rond het Veerse Meer van ruim 55 kilometer.

  Winkels en restaurants op Zuid-Beveland

  Als je zin hebt om te winkelen, een cultureel uitstapje te maken en lekker te eten en drinken, dan staat een bezoek aan Goes garant voor een geslaagde dag. In het centrum van de stad vind je een variatie van winkels die bestaan uit lokale ondernemers, afgewisseld met de bekende landelijke ketens. in een decor van monumentale panden. Wandel door de straten en bezoek ook zeker de fotogenieke stadshaven in Goes. Het aanbod aan restaurants is op heel Zuid-Beveland groot. Van luxe sterrenrestaurants tot eetcafés. Op Zuid-Beveland vind je de meest uiteenlopende menu’s voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. 

  Schaal- en schelpdieren eten in Yerseke

  Als je van mosselen, oesters en andere schaal- en schelpdieren houdt, breng dan een bezoek aan Yerseke. Dit dorp staat bekend om zijn restaurants waar je heerlijk kunt genieten van zeevruchten. Wat Yerseke ook bijzonder maakt, is de mosselveiling. Uniek, want het is de enige mosselveiling ter wereld. Sla bij een bezoek ook de Oesterputten niet over. Ook leuk om te weten, is dat Yerseke in de zomerperiode verandert in de Mossel en Oesterboulevard. Van half juli tot eind september staat alles in het teken van de bekende Zeeuwse schaal- en schelpdieren. Ook andere evenementen in Yerseke staan in het teken van de visserij. De mosselrace is een zeilwedstrijd op de Oosterschelde en na de opening van het Oesterseizoen kun je genieten van het driedaags Oesterfestival.