Yerseke haven

Yerseke, mossel- en oesterdorp

  • Must-visit voor seafood-liefhebbers
  • Ligging direct aan de Oosterschelde
  • Rondvaarten en bootverhuur

Ontdek Yerseke, vissersdorp aan de Oosterschelde

Houd je van oesters, mosselen en andere zeevruchten, dan is Yerseke in Zeeland dé plek voor een bezoek. Alles in dit vissersdorp aan de Oosterschelde ademt schaal- en schelpdieren. Een bezoek staat garant voor een ware culinaire beleving.

Bezig met laden

Overnachten in Yerseke

Bezoek Tourist Shop Yerseke

In het centrum van het dorp vind je het toeristisch informatiepunt van Yerseke. Wil je meer te weten komen over de Oesterputten of heb je zin in een culinaire beleving? Je kunt hier terecht voor rondleidingen, arrangementen en een scootertour.

Meer informatie

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Mossel- en oesterkweek in Yerseke

Als visliefhebber moet je zeker een keer een bezoek brengen aan Yerseke, bekend van de mossel- en oesterkweek. Als je het vissersdorp binnenrijdt, kunnen de vrachtwagens met Zeeuwse mosselen je niet ontgaan. Bezoek je de haven, dan zie je de klassieke mosselkotters af en aanvaren. Naast het binnenhalen van de mossels vind je in dezelfde haven ook de mosselveiling, de enige van Europa. De mosselen die in de Oosterschelde worden gekweekt, worden via de veiling aan onze buurlanden verkocht.

Bezoek de Oesterputten in Yerseke

Ben je fan van Oesters? Breng dan zeker een bezoek aan de Oesterputten. Hier worden de oesters in zoutwaterbaden opgeslagen om later gebruikt te worden voor consumptie. De ‘rauwe’ plek geeft een mooi zicht op hoe het proces eruit ziet. Een bezoek sluit je uiteraard af met het proeven van oesters. 

Mossel- en oestertour

Maak een wandeling door het kleine centrum waarbij je binnenstapt bij Chocolaterie & Patisserie Ticho voor een bonbon, boek een mossel- en oestertour over de Oosterschelde waarbij je niet alleen meer leert over hoe ze gekweekt worden, maar waar je ook direct mag proeven. Of geniet puur alleen van de restaurants die Yerseke te bieden heeft. 

Seafood bij restaurants in Yerseke

Aan kwalitatieve restaurants geen gebrek in Yerseke. Seafood staat centraal bij de meeste plekken. Hier kun je je onbeperkt te buiten gaan aan al het lekkers uit de zee, oesters, kreeft of bestel een pan mosselen. Laat je verrassen tijdens een lange uitgebreide lunch, borrel of diner. Bij bijvoorbeeld Oesters & Bubbels met uitzicht op de Oesterputten. Of kies voor De Viskêête, waar je direct aan de Oosterschelde met uitzicht over de haven kunt genieten. 

Mossel- en Oesterboulevard Yerseke

Het is niet verwonderlijk dat ook de evenementen in Yerseke iets te maken hebben met de mossel- en oesterkweek. In de zomer kun je terecht tijdens de Mossel- en Oesterboulevard met proeverijen en activiteiten voor het hele gezin. Mensen komen van heinde en verre naar Yerseke om dit evenement mee te maken. 

Ga op pad en wandel door Yerseke Moer

Ook in de omgeving van Yerseke is genoeg te beleven. Natuurgebied Yerseke Moer leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Tussen 15 juni en 15 oktober spot je in dit uitgestrekte grasland verschillende soorten weidevogels als je de rode routepaaltjes volgt. Of stap op de fiets en rijd langs het water van Yerseke via Wemeldinge naar Goes. 

Vakantie of weekendje weg in Yerseke

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je er echt even helemaal tussenuit bent? Boek een verblijf bij een van de fijne accommodaties in Yerseke. Of je nu kiest voor een royaal appartement of een vakantiewoning, hier heb je gegarandeerd een fijne tijd.