Domburg

Domburg, mondaine familiebadplaats

 • Bruisend centrum
 • Schoonste stranden
 • Iedere zondag winkels open

Zien op de kaart wat er te doen is in Domburg

Domburg ligt pal aan zee. Het strand strekt zich uit langs de kustlijn van de Noordzee. In de omgeving van Domburg bevinden zich de prachtige duinen, groene gebieden en natuurreservaten zoals de beroemde Manteling van Walcheren en Oranjezon.

Je ziet eenvoudig op de kaart waar je de leukste winkels, restaurants, cafés en activiteiten in Domburg te vinden zijn. Klik op de verschillende markers om meer informatie te vinden.

Domburg hoofdstraat

Handige informatie Domburg

Als je aankomt in Domburg wil je natuurlijk niet hoeven zoeken naar een parkeerplek, een oplaadpunt of een fietsverhuur. Wij hebben alle informatie voor je bezoek aan Domburg op een rij gezet. Wel zo handig!

In het hoogseizoen van 8 mei t/m 28 augustus is het elke maandag seizoensmarkt in de hoofdstraat van Domburg. Hier vind je etenswaren, kleding, sieraden en meer. Bekijk hier het actuele overzicht van markten in Zeeland.

Er is één plek in Domburg waar je de auto gratis kunt parkeren. Dat is bij Sportpark Oosterloo aan de Roosjesweg 12. Vanaf deze parkeerplaats is het 12 minuten lopen naar het centrum van Domburg.

Alle parkeerterreinen op een rij:

 • Traverse

 • Irma 1, Domburgseweg 24

 • Irma 2, Mezgerweg

 • Mezgerweg, Mezgerweg

 • Van de Putteplein

 • Roosjesweg

 • Tramzicht P terrein Singel

 • Van Voorthuijsenstraat

 • Jan Tooropstraat

 • Markt (maximaal 1 uur)

 • Ooststraat (maximaal 1 uur)

 • Weststraat (maximaal 1 uur)

Bij de verschillende duinovergangen in Domburg vind je speciale invalidenparkeerplaatsen. Via verharde paden kun je met een rolstoel tot aan het strand komen. Bij de hoofdpost van de strandwachten (adres: strand 80) ligt een speciale opgang waar je het strand op kunt. In het zomerseizoen ligt hier een speciale mobimat. Hier zijn ook strandrolstoelen beschikbaar. Deze kun je bij de strandpost direct reserveren door te bellen met +31 (0)118582377.

Wil je tijdens een bezoek of verblijf in Domburg je elektrische auto opladen? Dan kun je terecht bij het openbare oplaadpunt aan Jan Tooropstraat 2 en Domburgseweg 26. Alle openbare laadpalen in de gemeente Veere vind je op deze pagina.

In Domburg zijn verschillende haltes waar je op de bus kunt stappen: Markt, Singel, Molen, Schuitvlotstraat, Villapark, Schelpweg, Hof van Domburg, Trommelweg, K. De Vosweg. De volgende lijnbussen brengen je van en naar Domburg.

 • Lijn 52 Domburg - Middelburg

 • Lijn 53 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Krabbendijke

De fiets is een goede manier om de omgeving van Domburg te ontdekken. Wil je een fiets huren? Dat kan bij Akkerdaas Tweewielers, Weststraat 2, Domburg | Telefoon: +31 (0)118 - 856638. Daarnaast verhuren diverse accommodaties fietsen aan gasten.

Op deze locaties in Domburg kun je gebruikmaken van een openbaar toilet:

 • Roosjesweg 1

 • Domburgseweg 24

 • Strand Domburg 29

Het kan gebeuren dat je zorg nodig hebt tijdens een dagje uit of een verblijf in Domburg. Ben je op zoek naar een huisarts in Domburg? Op deze pagina vind je de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk. Bij een noodgeval kun je contact opnemen met 112. Tijdens avond-, nacht- en weekenduren neem je voor spoedzorg contact op met de huisartsenpost op Walcheren via: 0900-1985.

Zin in een heerlijk verblijf in Domburg? Via allyourz boek je lokaal!

Natuurlijk kun je heerlijk ontspannen overnachten in Domburg. Domburg staat bekend om haar gezellige familiehotels. Hier vind je naast een aangename kamer en een opgemaakt bed de hartelijke, Zeeuwse gastvrijheid. De volgende ochtend staat het ontbijt voor je klaar. Zo kom je helemaal tot rust.

De meeste liggen direct aan het strand en zommige hebben zelfs uitzicht op zee. Er is een ruime keuze aan appartementen, B&B’s en hotels in Domburg. Gebruik onze filters om te zoeken wat precies jou past.

Overnachten in Domburg

Ontdek het mooie natuurgebied de Manteling

Geniet jij graag van stilte in de natuur tijdens een gevarieerde wandeling? Dan kun je in duin- en bosgebied De Manteling bij Domburg je geluk niet op. In dit natuurgebied tussen Domburg en Oostkapelle vind je een enorme diversiteit aan flora en fauna. Of volg een van de wandelroutes in natuurgebied Oranjezon en laat je verrassen door het afwisselende landschap en de dieren die er leven. Meer natuur in de omgeving van Domburg.

Zien en doen Domburg

Domburg is een levendige badplaats. Die reputatie heeft het al eeuwen. Beroemd om het kenmerkende Zeeuwse licht, dat deze plek onder kunstschilders al zo geliefd maakte. Dankzij een combinatie van zuivere lucht, een ligging aan de Zeeuwse kust en het heilzame zoute zeewater kreeg Domburg de reputatie als kuuroord. Adellijke families omarmden Domburg, waardoor het bekendheid als mondaine badplaats kreeg. En ook vandaag de dag is het brede strand met de karakteristieke strandpalen een fijne plek om te vertoeven, ongeacht het seizoen.

Vind veel lokale tips in Domburg via de artikelen die we over deze bekende familiebadplaats schrijven.

Het strand van Domburg

Wist je dat Domburg de oudste badplaats van Zeeland en de twee na oudste kustplaats van Nederland is? Al in de 19e eeuw kwamen de eerste badgasten naar Domburg om te genieten van de heilzame werking van het zeewater en de gezonde zeelucht. Het brede zandstrand is één van de trekpleisters van Domburg. Kenmerkend voor het strand in Domburg zijn de rijen paalhoofden die stevig in het zand staan, de strandhuisjes die de kustlijn sieren in het zomerseizoen en de gezellige sfeer. Niet alleen in de zomer trekt het strand veel badgasten, in de herfst en winter is het een fijne plek om uit te waaien. 

Surfen in Domburg

Domburg is een mekka voor golfsurfers. Misschien niet elk moment, maar als wind en getij samenkomen, vind je hier de beste golven van Nederland. De reden dat hier de surfkampioenschappen worden gehouden, maar dit ook voor beginners dé plek in Zeeland is om het golfsurfen te leren. Als de wind goed staat, weten ook wind- en kitesurfers hun weg naar de kust goed te vinden. Op het strand tussen Domburg en Westkapelle is het dan een gekrioel van jewelste van waaghalzen die zich tussen de strandpalen laten meevoeren op de wind. 

Winkelen in Domburg

Het winkelaanbod in Domburg is al reden genoeg om deze plaats te bezoeken. Het aanbod aan kledingwinkels is zo divers dat je er gegarandeerd slaagt voor een nieuwe outfit. Van kledingwinkels tot mooie interieurartikelen, in de Domburgse winkels vind je het. Ook als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau, vind je dat hier zeker.

In de zomermaanden is het iedere maandag markt in Domburg en ook in de omgeving vind je allerlei lokale markten in Zeeland.

Restaurants in Domburg

Domburg trekt veel mensen aan, waarschijnlijk is dit door de gezellige sfeer in de badplaats. De persoonlijke toewijding van lokale ondernemers zorgen voor een gastvrij welkom als je ergens binnenstapt. Ga er tijdens jouw verblijf op uit om een plekje te bemachtigen op een terras bij een hotspot in het dorp of kies voor een strandpaviljoen waar je lekker kunt loungen en genieten van het uitzicht. We hebben de leukste restaurant tips in Domburg voor je geselecteerd.

De leukste tips in het centrum van Domburg en in de omgeving

Bezig met laden...

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief