Domburg

Domburg, mondaine familiebadplaats

 • Bruisend centrum
 • Schoonste stranden

Beleef levendige badplaats Domburg in alle seizoenen

Vrijwel alles dat Zeeland zo mooi maakt, vind je in Domburg. Uitstekende restaurants, bruisende terrassen, de charmantste winkels. En dat alles op steenworp afstand van een eindeloos breed zandstrand. In Domburg ligt het aan je voeten. 

Bezig met laden...
Vrienden op het strand

Vier vakantie of een weekend weg in Domburg

Met een ligging pal aan zee ben je er in Domburg echt even helemaal tussenuit. Van oudsher komen veel families ieder jaar naar deze badplaats terug. Dat is niet zo gek, want hier hoef je je geen moment te vervelen. Niet alleen in Domburg, ook in de omgeving is genoeg te zien en te ontdekken. Boek een luxe appartement in het centrum van het dorp of een groot vakantiehuis voor het hele gezin.

Hotels & Huizen in Domburg

3 fijne plekken om te overnachten in Domburg

Domburg hoofdstraat

Handige informatie Domburg

Als je aankomt in Domburg wil je natuurlijk niet hoeven zoeken naar een parkeerplek, een oplaadpunt of een fietsverhuur. Wij hebben alle informatie voor je bezoek aan Domburg op een rij gezet. Wel zo handig!

Er is één plek in Domburg waar je de auto gratis kunt parkeren. Dat is bij Sportpark Oosterloo aan de Roosjesweg 12. Vanaf deze parkeerplaats is het 12 minuten lopen naar het centrum van Domburg.

Alle parkeerterreinen op een rij:

 • Traverse

 • Irma 1, Domburgseweg 24

 • Irma 2, Mezgerweg

 • Mezgerweg, Mezgerweg

 • Van de Putteplein

 • Roosjesweg

 • Tramzicht P terrein Singel

 • Van Voorthuijsenstraat

 • Jan Tooropstraat

 • Markt (maximaal 1 uur)

 • Ooststraat (maximaal 1 uur)

 • Weststraat (maximaal 1 uur)

Bij de verschillende duinovergangen in Domburg vind je speciale invalidenparkeerplaatsen. Via verharde paden kun je met een rolstoel tot aan het strand komen. Bij de hoofdpost van de strandwachten (adres: strand 80) ligt een speciale opgang waar je het strand op kunt. In het zomerseizoen ligt hier een speciale mobimat. Hier zijn ook strandrolstoelen beschikbaar. Deze kun je bij de strandpost direct reserveren door te bellen met +31 (0)118582377.

Wil je tijdens een bezoek of verblijf in Domburg je elektrische auto opladen? Dan kun je terecht bij het openbare oplaadpunt aan Jan Tooropstraat 2 en Domburgseweg 26. Alle openbare laadpalen in de gemeente Veere vind je op deze pagina.

In Domburg zijn verschillende haltes waar je op de bus kunt stappen: Markt, Singel, Molen, Schuitvlotstraat, Villapark, Schelpweg, Hof van Domburg, Trommelweg, K. De Vosweg. De volgende lijnbussen brengen je van en naar Domburg.

 • Lijn 52 Domburg - Middelburg

 • Lijn 53 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Krabbendijke

De fiets is een goede manier om de omgeving van Domburg te ontdekken. Wil je een fiets huren? Dat kan bij Akkerdaas Tweewielers, Weststraat 2, Domburg | Telefoon: +31 (0)118 - 856638. Daarnaast verhuren diverse accommodaties fietsen aan gasten.

Op deze locaties in Domburg kun je gebruikmaken van een openbaar toilet:

 • Roosjesweg 1

 • Domburgseweg 24

 • Strand Domburg 29

Het kan gebeuren dat je zorg nodig hebt tijdens een dagje uit of een verblijf in Domburg. Ben je op zoek naar een huisarts in Domburg? Op deze pagina vind je de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk. Bij een noodgeval kun je contact opnemen met 112. Tijdens avond-, nacht- en weekenduren neem je voor spoedzorg contact op met de huisartsenpost op Walcheren via: 0900-1985.

Ontdek natuurgebied de Manteling

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Levendige badplaats Domburg

Domburg is een levendige badplaats. Die reputatie heeft het al eeuwen. Beroemd om het kenmerkende Zeeuwse licht, dat deze plek onder kunstschilders al zo geliefd maakte. Dankzij een combinatie van zuivere lucht, een ligging aan de Zeeuwse kust en het heilzame zoute zeewater kreeg Domburg de reputatie als kuuroord. Adellijke families omarmden Domburg, waardoor het bekendheid als mondaine badplaats kreeg. En ook vandaag de dag is het brede strand met de karakteristieke strandpalen een fijne plek om te vertoeven, ongeacht het seizoen.

Surfen in Domburg

Domburg is een mekka voor golfsurfers. Misschien niet elk moment, maar als wind en getij samenkomen, vind je hier de beste golven van Nederland. De reden dat hier de surfkampioenschappen worden gehouden, maar dit ook voor beginners dé plek in Zeeland is om het golfsurfen te leren. Als de wind goed staat, weten ook wind- en kitesurfers hun weg naar de kust goed te vinden. Op het strand tussen Domburg en Westkapelle is het dan een gekrioel van jewelste van waaghalzen die zich tussen de strandpalen laten meevoeren op de wind. 

Winkelen in Domburg

Het winkelaanbod in Domburg is al reden genoeg om deze plaats te bezoeken. Het aanbod aan kledingwinkels is zo divers dat je er gegarandeerd slaagt voor een nieuwe outfit. Van kledingwinkels tot mooie interieurartikelen, in de Domburgse winkels vind je het. Ook als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau, vind je dat hier zeker.

Restaurants in Domburg

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om de schoonheid van deze badplaats in te zien. Hier geniet je in stijl, dit kan uiteraard bij een van de vele uitstekende restaurants in Domburg. Of je nu zin hebt in vis, vlees, veganistisch of die ene toppizza. Hier heb je voldoende keuze om naast een dagje strand een fantastisch ontbijt, lunch of diner in Domburg te nuttigen. Voor wie graag eet met uitzicht op zee zijn er natuurlijk ook diverse strandpaviljoens waar je je hart kunt ophalen. 

Wandel door de Manteling of Oranjezon

Geniet jij graag van stilte in de natuur tijdens een gevarieerde wandeling? Dan kun je in duin- en bosgebied De Manteling in Domburg je geluk niet op. In dit natuurgebied tussen Domburg en Oostkapelle vind je een enorme diversiteit aan flora en fauna. Of volg een van de wandelroutes in natuurgebied Oranjezon en laat je verrassen door het afwisselende landschap en de dieren die er leven. 

Overnachten in Domburg

Natuurlijk kun je heerlijk ontspannen overnachten in Domburg. Er is een ruime keuze aan hotels, B&B’s en appartementen in Domburg, allemaal vlakbij het strand. Hier vind je naast een aangename kamer en een opgemaakt bed de hartelijke, Zeeuwse gastvrijheid. De volgende ochtend staat het ontbijt voor je klaar. Zo kom je helemaal tot rust.