Zierikzee haven

Ontdek Schouwen-Duiveland

  Genieten van zon, zee en het Zeeuwse strand

  Schouwen-Duiveland is ideaal voor een kort of lang verblijf. Op dit schiereiland vind je echte trekpleisters, zoals de badplaatsen Renesse en Burgh-Haamstede, of ontdek Zierikzee tijdens een stadswandeling. Geniet van de vele restaurants en gezellige terrassen.

  Bezig met laden...

  Populaire bestemmingen op Schouwen-Duiveland

  Stranden op Schouwen-Duiveland

  Als je een strandliefhebber bent, kun je op Schouwen-Duiveland fantastisch mooie stranden vinden. Plaatsen als Burgh-Haamstede en Renesse zijn dan ook perfecte bestemmingen als je opzoek bent naar een strandvakantie. In ieder seizoen lenen de stranden zich voor een lange strandwandeling of een dag in de zon. Voor gezinnen zijn er familiestranden, als  sportfanaat kan je jezelf uitleven op een van de sportstranden. Als je graag op een rustig en ruim plekje vertoeft, dan is het natuurstrand het juiste strand voor jou. 

  Winkelen in Zierikzee

  Als je van winkelen houdt, breng dan zeker een bezoek aan Zierikzee. In het centrum van deze monumentenstad worden leuke lokale winkels afgewisseld met fijne restaurants en hippe koffietentjes waar je tijdens een dagje winkelen de lekkerste koffievarianten kunt proeven. 

  Zien en doen op Schouwen-Duiveland

  Als je meer wilt leren over de Watersnoodramp in 1953, is een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk de moeite waard. In het museum worden voorwerpen getoond en verhalen verteld over de ramp en de nasleep hiervan. In de directe omgeving van het dorp ligt een krekengebied, een natuurgebied dat is ontstaan als gevolg van de ramp. In het natuurgebied zijn veel routes te vinden waarbij onderweg informatie wordt gegeven over de ontstaansgeschiedenis.

  Ontdek de veelzijdige natuur

  Als natuurliefhebber zit je uiteraard in heel Zeeland goed. Ook Schouwen-Duiveland kent veelzijdige natuurgebieden en ongerepte natuur. Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland, ligt op Schouwen-Duiveland. In de regio vind je ook Nationaal Park Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Ook aan de Noordzee en rondom het Grevelingenmeer kun je er naar hartenlust op uit trekken met de fiets of maak een mooie wandeling.

  Het eiland Schouwen-Duiveland

  Schouwen-Duiveland staat in verbinding met andere Zeeuwse eilanden door middel van dammen. In het noorden is het eiland verbonden met Goeree-Overflakkee via de Brouwersdam en de Grevelingendam. Tussen deze beide dammen ligt het Grevelingenmeer, een geliefde plek voor watersporters en mensen die van prachtige onderwaternatuur houden. De verbinding met het eiland Noord-Beveland in het zuiden wordt gevormd door de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. De Oosterscheldekering staat bekend vanwege het Deltapark Neeltje Jans, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

  Overnachten op Schouwen-Duiveland

  Op het hele eiland zijn veel campings, vakantieparken en andere accommodaties te vinden. Daar kun je een verblijf boeken voor bijvoorbeeld een vakantie in de zomer of korte vakanties in het voor- en najaar. Op en top genieten van een vakantie in Zeeland, dat kan op het eiland Schouwen-Duiveland.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Winter in Zeeland | Nieuwsbrief