Bevrijdingsfestival Zeeland

Zeeland vandaag en morgen

Wat is er te doen in Zeeland


In Zeeland is het hele jaar door van alles te beleven. We helpen je graag om het beste uit je vrije tijd in Zeeland te halen en dit is je perfecte startpunt voor actuele overzichten. In onze Uitagenda vind je de leukste evenementen en festivals, maar we hebben ook een overzicht van alle Markten in Zeeland, zowel seizoensmarkten als weekmarkten. En op onze Timeline vind je bijna dagelijks leuke actuele updates en tips voor leuke activiteiten.

Timeline

1 februari
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Het is vandaag 70 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. Aanstaande zaterdag 4 februari houd het Watersnoodmuseum daarom een open dag. Hier ontdek je de Verhalen over Water. Verhalen over de Watersnood van '53, over de wederopbouw, over de Deltawerken en verhalen over waterveiligheid. Steeds verteld door de mensen die het hebben meegemaakt. De entree is gratis en er vinden tal van activiteiten plaats in en om het museum.

Middels een tocht door de caissons leer je alles over de ramp in 1953
Middels een tocht door de caissons leer je alles over de ramp in 1953

Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van '53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

30 januari
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Pionieren, daar houden we van! En daarom zijn wij genomineerd voor de Zeeuwse PioniersPrijs. Ruim twee jaar geleden begon onze droom voor een digitaal platform voor vakantie en vrije tijd in Zeeland. Met honderdduizenden bezoekers en meer dan 1200 unieke accommodaties die direct te boeken zijn staan we aan het begin van een mooi jaar. We hebben al honderden lokale ondernemers blij kunnen maken met een werkend alternatief voor internationale platforms zodat ze daar minder afhankelijk van kunnen worden.

Zeeuwse Pioniersprijs
Rest ons nog één ding; winnen, help jij ons?

Stem op allyourz via deze link!

27 januari
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. De ideale plek voor een actieve vakantie of een dagje uit. Van wilde flamingo’s spotten tot een gezellige dag zeilen. Deze activiteiten en uitjes op en aan het water wil je niet missen.

Snorkelen in Zeeland
9x toffe activiteiten op en rond het Grevelingenmeer

Van snorkelen tot wilde flamingo's spotten, op en rond het Grevelingenmeer raak je niet uitgekeken.

25 januari
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Wij zijn wel weer toe aan een beetje zon. Gelukkig laat hij zich zo af en toe weer zien, zoals hier in Vlissingen aan het einde van de dag. En ook al is het dan nog koud en waait het hard, het maakt alles net een stukje mooier!

Vlissingen storm
Stadswandeling Vlissingen: ontdek de maritieme geschiedenis

Vlissingen heeft een lange maritieme geschiedenis. Deze vind je terug op verschillende plekken in de binnenstad, maar ook in het MuZEEum. Een stadswandeling door Vlissingen is een perfect idee voor een dagje uit in Zeeland. Wandel zeker langs de boulevard en zie hoe de loodsboten de grote schepen Vlissingen binnenloodsen.

23 januari
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Een mooie wandeling combineren met lekker eten? Het kan tijdens de Tasty Walk op de Brouwersdam op 12 februari. Wandel, skate, step of rij langs al jouw favoriete restaurants op de Brouwersdam en geniet op elke locatie van een heerlijk gerecht. De route is ongeveer 18 kilometer. Extra bijzonder deze editie: de trein van RTM rijdt gratis heen-en-weer tussen Brasserie Zeven & Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam.

Brouwersdam Zeeland
6x leuke strandpaviljoens op Goeree-Overflakkee

Niet zo'n sportief type? Bezoek dan gewoon één van de strandpaviljoens. Of je nu wilt chillen tijdens een warme zomerdag of opwarmen tijdens een strandwandeling in de herfst. In dit artikel delen we zes strandtenten waar je het ultieme strandgevoel ervaart.

Paginavan 69