Bevrijdingsfestival Zeeland

Zeeland vandaag en morgen

Wat is er te doen in Zeeland


In Zeeland is het hele jaar door van alles te beleven. We helpen je graag om het beste uit je vrije tijd in Zeeland te halen en dit is je perfecte startpunt voor actuele overzichten. In onze Uitagenda vind je de leukste evenementen en festivals, maar we hebben ook een overzicht van alle Markten in Zeeland, zowel seizoensmarkten als weekmarkten. En op onze Timeline vind je bijna dagelijks leuke actuele updates en tips voor leuke activiteiten.

Timeline

Vandaag
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Een overtocht met de Westerschelde Ferry is voor kinderen echt een avontuur. Het uitzicht over het water en de grote vrachtschepen die voorbij varen, zijn al een beleving op zich. Wij geven je 6 redenen waarom je echt een keer (of vaker) een overtocht met kinderen op de ferry over de Westerschelde wilt maken.

Westerschelde Ferry met kinderen
Met kinderen op de ferry over de Westerschelde
25 mei
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

In de rubriek ‘tips van locals’ vertellen Zeeuwse ondernemers je over hun favoriete plekken op Schouwen-Duiveland. Van fijne horecagelegenheden, onontdekte plekken tot overnachtingsmogelijkheden. Wij zetten hun aanraders voor je op een rij.

Boswachterij Westerschouwen
Local-tips voor een bezoek aan Schouwen-Duiveland
23 mei
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Natuurgebied Goudplaat aan het Veerse Meer is één van de weinige natuurgebieden waar je vrij rond mag lopen. Zo ontdek je de échte ruige natuur. Als je stil genoeg bent spot je hier herten en reeën, allerlei soorten vogels en er grazen paarden en runderen. Er is ook een wandelroute die je kan volgen, maar verwacht geen geasfalteerde paden. Voor de mountainbikers is er ook een uitdagende route door het gebied.

Wist je dat Goudplaat een voormalige zandplaat is?

Vroeger was dit een zandplaat in zee die alleen bij eb te zien was. Sinds de aanleg van de Veerse Gatdam is de verbinding met de zee afgesloten en is er ruimte ontstaan voor nieuwe natuur.

19 mei
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Aanstaande zondag vindt de Giro di Schouwen-Duiveland plaats. Of je nou een stadsfiets, een e-bike, een ligfiets, een racefiets of een mountainbike hebt, iedereen kan mee doen. Je kunt dit jaar zelfs de route wandelen. De start/finish locatie is aan de Engelse Kade te Zierikzee.

Zierikzee Havenpoort
Ontdek wat er in monumentenstad Zierikzee te zien en beleven is

Zierikzee is ongetwijfeld een van de mooiste monumentale steden van Zeeland. Deze bijzondere stad in de regio Schouwen-Duiveland telt meer dan 500 rijksmonumenten die je omgeven wanneer je door historische stadspoorten, knusse steegjes en over gezellige pleinen wandelt. Vergaap je aan al het moois in Zierikzee.

16 mei
Steffen Brinkhaus - allyourz
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

In de rubriek ‘tips van locals’ vertellen Zeeuwse ondernemers je over hun favoriete plekken in Zuid-Beveland. Van oesters rapen tot eten in een echt dorpscafé. Wij zetten hun aanraders voor fijne horecagelegenheden, onontdekte plekken en overnachtingsmogelijkheden in Zeeland voor je op een rij.

Ontbijten in Goes
Local-tips voor een bezoek aan Zuid-Beveland
Paginavan 77