Strand en water Zeeland

Strand en water in Zeeland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • 650 kilometer aan kustlijn
  • Brede en schone stranden
  • Het water altijd dichtbij

Ontspannen aan de Zeeuwse kust en aan het water

De uitgestrekte stranden van Zeeland behoren tot de mooiste, schoonste en veiligste stranden van Nederland. Met zoveel kilometers aan Zeeuwse kust is er altijd wel een strand dat aan je wensen voldoet. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek waar je alle ruimte hebt om te watersporten of naar een levendig strand vol gezelligheid: in Zeeland heb je de keuze.

Bezig met laden

Geniet van het strand in Zeeland

Van lekker ontspannen genieten op het strand, tot een actief dagje op het water; het kan allemaal. Ga je met kinderen op stap? Dan zit je in Zeeland goed. Brede stranden met speeltoestellen maken veel stranden kindvriendelijk. Geniet van een onbezorgde dag aan zee met de kinderen. Zandkastelen bouwen, kuilen graven, schelpen verzamelen en spelen met de golven. Een dag naar het strand staat garant voor urenlang speelplezier. Strandwachten en reddingsbrigades houden alles goed in de gaten.

Surfen en varen in Zeeland

De Zeeuwse stranden en wateren zijn ideaal voor watersporters. Er is namelijk altijd wel een plek waar de wind precies goed staat. De Brouwersdam is een van de populairste plekken om te watersporten in Zeeland. In Domburg vind je de beste golven voor het surfen en kun je lessen volgen of je uitrusting huren. Op verschillende stranden in Zeeland kun je (leren) kitesurfen, zoals bij Vrouwenpolder, Kamperland en Cadzand. Het Veerse Meer, de Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn de ideale wateren om een dag te varen in Zeeland. 

Strandpaviljoens Zeeland

Strijk tijdens of na een lange stranddag neer op het terras bij één van de vele strandpaviljoens langs de kust in Zeeland. Of maak bij herfstachtig weer een strandwandeling en zoek na afloop een tafeltje binnen om op te warmen. Op welk  moment je ook aanschuift, je ervaart een relaxte strandsfeer. 

Rustige stranden Zeeland

Het is goed toeven op de vele kleine strandjes en natuurstranden in Zeeland. In Sint-Annaland, Baarland en Groede vind je bijvoorbeeld wat rustigere stranden. Ook aan de Oosterschelde vind je tal van kleine stranden die leuk zijn om te ontdekken, zeker met kinderen. Bij laag water komen daar de mooiste schatten boven, zoals waterdiertjes en bijzondere schelpen. Op de natuurstranden bij Nieuw-Haamstede, Westenschouwen en Nieuwvliet-Bad geniet je van golvende zandheuvels en duinen vol bijzondere plantensoorten.  

Met de hond naar het strand in Zeeland

Als je zin hebt in een strandwandeling met de hond, kun je goed terecht op de Zeeuwse stranden. Je kunt uren lopen met je hond, die ‘s winters op veel plekken los mag rondrennen. Dat is genieten voor je trouwe viervoeter. Ongegeneerd door het zand rollen of natte pootjes halen in de branding. Niets is plezieriger dan dat. 

Overnachten op het strand Zeeland

Je kunt op verschillende plekken overnachten aan zee in een slaapstrandhuisje of in een hotel in Zeeland. Slapen aan het strand en wakker worden met het ruisen van de golven geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Als de zon opkomt, loop je zo vanuit je bed over het zand naar zee. Verder niets dan leegte om je heen. Een unieke ervaring.