Overnachten

Winkels in Zeeland

  • Lokaal overzicht
  • Actuele openingstijden
  • Veelzijdig aanbod
Weergave

Het overzicht van Winkels zijn we nog aan het opbouwen. Jouw winkel ook op allyourz? Voor meer tips over winkelen in Zeeland lees je de tips van onze redactie.

Bezig met laden

Winkelen in Zeeland

Wil je weten waar je leuk kunt winkelen in Zeeland? In de verschillende regio’s vind je een veelzijdig aanbod aan winkels, van lokale conceptstores tot grote winkelketens. Of je nu op zoek bent naar nieuwe kleding, schoenen, cadeaus, kunst of accessoires, hier vind je genoeg toffe winkels om je dagenlang te vermaken. 

Winkels

Shop 7 dagen in de week in winkelstad Sluis of stel een nieuwe garderobe samen bij verschillende modewinkels in Goes. Niet alleen in populaire winkelsteden als Zierikzee, Middelburg en Vlissingen kun je naar hartelust shoppen, ook in verschillende badplaatsen vind je leuke winkels. In Renesse en Domburg combineer je een dagje winkelen met een bezoek aan het strand. Een ideale combinatie.

Winkelketens in Zeeland

In populaire winkelsteden in Zeeland vind je, naast lokale shops, de grotere winkelketens, zoals Hema, Kruidvat, H&M, Hunkemöller en Zeeman. Ook leuk winkelen doe je bij kledingwinkels Bomont en Omoda, twee familiebedrijven die hun oorsprong vinden in Zeeland.

Lokaal shoppen in Zeeland

Naast de veelal bekende winkels barst het in Zeeland van de lokale winkels. Van conceptstores tot speciaalzaken. Hier slaag je zeker voor verrassende producten, toffe kleding, originele cadeaus en accessoires. In elke regio van Zeeland vind je lokale parels waar je ongetwijfeld iets unieks koopt. Ben je een dag in Middelburg? Breng dan zeker een bezoek aan deze leuke lokale winkels.

Unieke boekenwinkels in Zeeland

Ook aan boekenwinkels geen gebrek in Zeeland. Ben je op zoek naar een goed boek, muziek of een origineel cadeau? Je slaagt gegarandeerd bij een van de leuke boekenwinkels. In Middelburg kun je bijvoorbeeld lekker lang ronddwalen bij De Drvkkery. Ook in de intieme boekwinkel ‘t Spui in Vlissingen word je altijd hartelijk ontvangen. Kijk rustig rond en ben je op zoek naar iets specifieks? Vraag het een van de medewerkers. Ze helpen je met veel passie en enthousiasme. Nog zo’n fijne boekwinkel is De Koperen Tuin in Goes. Van de beste thrillers tot een hele Zeeuwse collectie. Hier vind je echt vanalles. 

Delicatessenwinkels: proef lokale producten uit Zeeland

Zeeland is een schatkamer vol streekproducten die je in verschillende winkels kunt proeven en kopen. Wie van zeevruchten houdt, moet in Yerseke zijn. Breng een bezoek aan de Oesterij en proef verse oesters. Enthousiast geworden? Dan koop je gewoon een doosje oesters voor thuis. In Middelburg vind je verschillende speciaalzaken. Koop vers gemaakte azijn bij Het Azijn Atelier of stap binnen bij Het Zeeuwse Ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken. Het water loopt je direct in de mond. Ook voor lokale dranken zit je goed in Zeeland. Zo proef je huisgemaakte gebrouwen bieren bij het Brouwerslokaal in Groede en koop je overal de welbekende Appelaere appelsap, die gemaakt wordt in Zeeuws-Vlaanderen.

Markten in Zeeland

Van rommelmarkten tot Kerstmarkten en weekmarkten. In Zeeland is er elke week wel een plek waar je een markt kunt bezoeken. Proef lokale producten op de weekmarkt of snuffel tussen tweedehands boeken op een boekenmarkt. Ben je benieuwd waar je deze week langs de markten kan struinen? Bekijk ons actuele overzicht van de leukste markten in Zeeland.

Veelgestelde vragen

In Zeeland kun je op verschillende plekken goed winkelen. De populairste plekken om te shoppen zijn: Middelburg, Zierikzee, Goes, Sluis en Domburg.

In Sluis, Hulst en Domburg zijn de meeste winkels 7 dagen in de week geopend. De eerste zondag van de maand kun je in Middelburg winkelen en de laatste zondag van de maand winkel je in Vlissingen, Goes en Terneuzen.

In Zierikzee winkel je tussen prachtige historische panden. Grote ketens en lokale winkels wisselen elkaar af. Wij geven je tips voor leuke winkels in Zierikzee.

Middelburg heeft een breed scala aan winkels. Van duurzame winkels, zoals Moois en Meer tot grotere ketens zoals Bomont Middelburg. Bekijk al onze tips voor een dag winkelen in Middelburg.

Sluis is een echte winkelstad met kledingwinkels, woon-en lifestyle zaken, parfumerieën en drogisterijen. En de meeste winkels zijn ook nog eens 7 dagen per week geopend. Bekijk onze tips voor leuke winkels in Sluis.