Winkelen in Vlissingen

Winkelen in Zeeland

Winkelen in Zeeland betekent struinen door gezellige winkelstraten en snuffelen bij kleine boetieks in pittoreske straatjes. Als winkelliefhebber hoef je je in Zeeland niet te vervelen. Ontdek unieke winkeltjes van de lokale ondernemer of voel je je juist vertrouwd bij een bezoek aan de grote landelijke ketens. In Zeeland vind je ze naast elkaar. Combineer een winkeldag met een bezoek aan het strand of de natuur en eindig hem in stijl met een diner bij een fijn restaurant. Niet genoeg aan één dag? Je kunt natuurlijk altijd blijven slapen.

Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Winkelen in Zierikzee

Winkelen tegen het decor van talrijke historische gebouwen, dat kan in Zierikzee. Van een innovatieve zeepfabriek tot unieke duurzame woonaccessoires, je vindt het hier allemaal. Uren struinen door de kleine straatjes met lokale winkels en gezellige lunchtentjes, haal je hart op tijdens een dag shoppen in deze sfeervolle havenstad. Verschillende winkels zijn zelfs geopend op zondag. Sluit de dag af met een borrel of diner (to go) bij een van deze vijf fijne restaurants in Zierikzee.

Zierikzee Miendomus

2. Shoppen in Goes

Modeliefhebbers slagen geheid in Goes. Dankzij de vele zelfstandige modewinkels mag Goes zich met recht een modestad noemen. Zo is er in Goes voor ieder wat wils. Conceptstores, bekende winkelketens, interieurwinkels en delicatessenzaken. Tussen het shoppen door vergaap je je aan het monumentale stadhuis van Goes. Is het tijd voor lunch? Ook hiervoor heb je keuze te over. Tip: elke laatste zondag van de maand is het koopzondag.

Goes Koperen Tuin

3. Winkels in Sluis: elke zondag open

In de bourgondische stad Sluis vind je twee hoofdstraten vol met winkels. Van kledingwinkels tot woon- en lifestyle zaken. Met dit veelzijdige winkelaanbod verveel je je nooit. Ruik de versgebrande noten bij Neutjes & Meer of steek je neus in de boeken bij Hoeken vol met Boeken. In Sluis kun je altijd terecht: de winkels zijn elke zondag geopend. Heb je trek na een winkeldag? Bekijk onze tips voor 6 fijne restaurants in Sluis.

Sluis Eetboetiek

4. Middelburg: ruim winkelaanbod

Laat je verrassen door het ruime winkelaanbod in de hoofdstad van Zeeland. In Middelburg tref je een mix van landelijke ketens en lokale ondernemers. Of je nu op zoek bent naar uitbreiding van je garderobe of zelfs een nieuw interieur. Hier vermaak je je de hele dag. Verse groenten, warme stroopwafels, gebrande noten, het is zomaar een greep uit het aanbod van de wekelijks drukbezochte markt op donderdag. Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Middelburg. Tussen de winkels door vind je genoeg fijne plekken om even bij te komen onder het genot van iets lekkers bij een van de vele restaurants in Middelburg.

Middelburg Huis van Bloemen

5. Winkels in Domburg: 7 dagen per week open

In de bruisende badplaats Domburg is het goed toeven. Een ware hotspot in Zeeland. Wie van winkelen houdt, zit hier goed. Je kunt hier maar liefst 7 dagen per week terecht bij verschillende kleding- en woonwinkels en speciaalzaken. Combineer bijvoorbeeld een dag winkelen gemakkelijk met een bezoek aan het prachtige strand van Domburg. In de zomer struin je langs de kraampjes tijdens de populaire seizoensmarkt op maandag.

Domburg Bomont

6. Combineer een winkeldag in Renesse met het strand

Ontdek het veelzijdige winkelaanbod van de fijne badplaats Renesse. Alles wat je nodig hebt voor je nieuwe garderobe, interieur of benodigdheden voor outdoor activiteiten vind je in het centrum van Renesse. Wie op zoek is naar kleding, boeken, verse noten en fruit brengt een bezoek aan de seizoensmarkt van eind maart tot eind oktober. Combineer je winkeldag met een bezoek aan het strand of een wandeling door de natuur.

Renesse Beadle

7. Poortvliet: woonwinkels in Zeeland

Met ruim 40 winkels en een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter slaag je bij Woonboulevard Poortvliet gegarandeerd voor accessoires of nieuwe meubels. Hier kun je het hele jaar overdekt winkelen. Ook als je je interieur wilt opvrolijken of op zoek bent naar items voor een complete metamorfose, kun je kiezen uit verschillende interieurstijlen. Er is altijd wel een woonstijl die bij je past. 

Poortvliet woonboulevard

Overnachten in Zeeland

Moe van het winkelen loop je zo naar je hotel, B&B of vakantiehuis. Zet je tassen neer en plof neer op bed om lekker te relaxen. Voeten omhoog en de tv aan. In Zeeland vind je altijd wel een accommodatie die aan je wensen voldoet. Bekijk ons aanbod.

Winkels in Zeeland