Winkelen in Sluis

10x leuke winkels in Sluis

Met twee hoofdstraten vol met winkels is het volkomen op zijn plaats dat Sluis een winkelstad wordt genoemd. Tussen de vele kledingwinkels, woon- en lifestyle zaken, drogisterijen en parfumerieën liggen allerlei horecagelegenheden voor een fijne koffie of borrelpauze tussen het winkelen door. Hier verveel je je geen seconde. Doordat er zoveel winkels zijn is het een kwestie van lopen en kijken wat je leuk vindt. Bekijk onze tips voor leuke winkels in Sluis.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Tommy Hilfiger en Calvin Klein

Ben je dol op merken zoals Tommy Hilfiger of Calvin Klein? Mooi, want in Sluis zitten deze twee topzaken. Tommy zit met een vrij grote winkel aan de Groote Markt en verkoopt klassieke sportkleding en accessoires. In de Kapellestraat staat de winkel van Calvin waar je hun klassieke kledinglijn en jeanslijn vindt. Ook voor ondergoed en zwemkleding kun je hier terecht. 

Locaties: Tommy Hilfiger, Groote Markt 4, 4524 CD Sluis | Calvin Klein, Kapellestraat 30, 4524 CZ Sluis

2. Bomont

De recente uitbreiding van Bomont aan Plompe Toren 4 maakt dat het merkkleding aanbod enorm groot is. Ga eens naar binnen om in de rekken te kijken of er iets voor jou tussen hangt. De uitgebreide damescollectie met merken als Esqualo, Gaastra, Kyra & Ko en LTB en herencollectie, Airforce, Cars en Petrol plus een afdeling vol met accessoires, lekkere geuren en robuuste serviezen maakt Bomont in Sluis een winkel voor de mode en lifestyle liefhebber. 

Meer over Bomont Sluis

Sluis Bomont

3. Bubbles

Bubbles is een plaatselijke winkel in de Kapellestraat in Sluis. Hier kun je in één keer een complete outfit kopen. Kleding, ceinturen, handtassen, horloges, parfums, schoenen, sieraden, sjaals, sleutelhangers en woonaccessoires. Exclusiviteit, kwaliteit en service staat voorop bij Bubbles. De zaak is deskundig ingericht wat ervoor zorgt dat het aanbod overzichtelijk is. 

Locatie: Kapellestraat 13 4524 CW Sluis

4. Hippie 

Iets verderop in dezelfde straat ligt Hippie. En Hippie maakt blij. Het is een winkel die kleurrijke kleding, woonaccessoires en sieraden verkoopt. In hun (web)winkel verzamelen ze de laatste bohemian trends voor jou. Je vindt bij Hippie Ibiza style mode en fijne feelgood cadeautjes. Het personeel kent de producten die ze verkopen, het verhaal dat er vaak achter zit en vertellen dit graag aan je. 

Locatie: Nieuwstraat 19, 4524 EB Sluis

Hippie winkel sluis

5. Neutjes & Meer

Neutjes is Zeeuws voor nootjes. Je raadt het al, bij Neutjes verkopen ze… juist. En veel. Waarschijnlijk liggen alle nootjes die er in de wereld te krijgen zijn hier in Sluis. Ertussen ligt ook de gewone huis-tuin-en keukenpinda met twee keuzemogelijkheden: gezouten of ongezouten? Koop een zak noten om tussen het winkelen door op te eten of om bij thuiskomst van (na) te genieten.

Locatie: Oude Kerkstraat 37, 4524 CT Sluis

Sluis-neutjes-en-meer

6. De Eetboetiek

Bij de Eetboetiek op de Beestenmarkt kun je eten in het restaurant en rondneuzen in de aangrenzende boetiek. De mooiste woonaccessoires, olijfoliën en azijnen staan tussen design items. Blij word je van hun styling, kraakverse producten en de manier waarop ze hun hapjes, planken en gerechten serveren.

Locatie: Beestenmarkt 2, 4524 EA Sluis

Sluis-winkel-eetboetiek

7. Olleke Bolleke Candy shop

Olleke Bolleke Candy shop die naast de Eetboetiek zit heeft niet alleen in Sluis een goede naam. Hun grote collectie snoep gaat qua bekendheid zelfs de grens over. Gapend kijk je naar de volle bakken met snoep waaruit je alle snoepjes los kunt kopen. Extra leuk zijn de dieren, poppen en voorwerpen die ze van al het snoepgoed maken. Soms is het zo mooi dat het bijna spijtig is om op te eten. Ben je met kinderen op stap? Ga dan zeker deze winkel binnen. 

Locatie: Beestenmarkt 1a, 4524 EA Sluis

8. ToyStore, voor de kinderen

De grote ToyStore in de Oude Kerkstraat ligt vol met speelgoed. Knutselspullen, puzzels, knuffelbeesten, speelgoedauto’s, gezelschapsspelen, playmobil, buitenspelletjes: het is een paradijs voor alles dat met spelen te maken heeft. Perfect om te bezoeken met je kinderen.

Locatie: Oude Kerkstraat 7, 4524 CT Sluis

9. Binck!Kids

Hier kan geen moeder of oma voorbij lopen zonder naar binnen te gaan. Binck!Kids vind je in de Meerminnestraat. De meest schattige maar ook stoere kleding van onder andere Blinck!, Havaianas, Oilily, Vingino S&D Le Chic ligt hier in de schappen. Je ziet je kind of kleinkind er in gedachten al in lopen. Compleet en reddeloos verloren ben je bij de aanblik van de kleinste sokjes en schoentjes. En heb je die mutsjes al gezien? 

Locatie: Meerminnestraat 8-10, 4524 CS Sluis

10. Hoeken vol met boeken

Van Remortel heeft twee zaken in Zeeuws-Vlaanderen. Eentje in Hulst en een winkel in Sluis. Dit familiebedrijf heeft jarenlange ervaring in de boekenverkoop en adviseren je professioneel. Ansichtkaarten, schrijfmateriaal en plattegronden horen bij hun vaste assortiment. Als er een boek wordt uitgegeven over Zeeuws-Vlaanderen of het is geschreven door een lokale schrijver, verkopen ze het geheid. 

Locatie: Nieuwstraat 25, 4524 EC Sluis

Handige informatie Sluis

Sluis Eetboetiek

In en rondom het centrum van Sluis liggen verschillende parkeerterreinen. Het parkeerverwijssysteem laat duidelijk zien waar nog parkeerplekken beschikbaar zijn. Betalen kan met een parkeerapp, contant of pinpas.

- Parking Maria- en Havenpolder
- St Annaparking
- Parking Toversluis

De weekmarkt in Sluis is elke vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Bekijk hier alle markten in Sluis.

De bourgondische stad Sluis ademt één en al gezelligheid. Deze stad in Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om een rijk aanbod aan winkels en restaurants. Met zoveel mogelijkheden om je goed te vermaken, kom je al snel tijd tekort.

Zeeland wind zon en duin

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.