Middelburg Kuiperspoort

Middelburg

De mooiste plekjes, restaurants en dagjes uit

Monumentale hoofdstad van Zeeland

Middelburg is een stad met een rijke geschiedenis. Wandel door deze historische stad en vergaap je aan de monumentale gebouwen en oude gevels. Tijdens een dagje uit in Middelburg kan je naast cultuur snuiven, erg leuk winkelen, evenementen bezoeken of gebruikmaken van de vele horecagelegenheden. Middelburg is het bezoeken zeker waard.

Bezig met laden...

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. De stad wordt opgesplitst door het kanaal van Walcheren, welke van Vlissingen naar Veere loopt. Middelburg zelf ligt centraal op het eiland Walcheren. Het is vanaf het hele eiland goed te bereiken binnen ongeveer 25 minuten. Een strand is in Middelburg niet te vinden. Hiervoor rij je richting de kust naar bijvoorbeeld Zoutelande of Dishoek. 

Winkelen in Middelburg

In Middelburg is van alles te doen. De combinatie van landelijke ketens met lokale ondernemers maken Middelburg erg aantrekkelijk om te shoppen. En wist je dat Middelburg de grootste weekmarkt van Zeeland heeft? Deze vindt iedere donderdag van 09:00-16:30 uur plaats. 

Restaurants in Middelburg

Wanneer je trek krijgt tijdens het shoppen, zijn er tal van terrassen en restaurants in Middelburg. Strijk neer op een terras op de markt, in de tuin bij de Houttuinen of op een van de binnenpleintjes, zoals in de Sint Janstraat. Geniet van alle streekproducten in een prachtige omgeving.

Bezienswaardigheden Middelburg 

Een toffe manier om Middelburg te verkennen is door het maken van een stadswandeling. Onder leiding van een gids ontdek je alle feitjes over deze historische stad. Wist je bijvoorbeeld dat Middelburg, op Amsterdam na, in de tijd van de VOC de belangrijkste stad van Nederland was? Tijdens een stadswandeling zal je sowieso langs de Abdij van Middelburg komen. Deze plek was vroeger een klooster, maar tegenwoordig is hier onder andere het Zeeuws Museum gevestigd. Een aanrader om te bezoeken. Ook kan je de hoge toren van de Abdij, de Lange Jan, in de zomermaanden beklimmen voor een spectaculair uitzicht. Op de rand van Vlissingen en Middelburg vind je een zwembad voor een leuk dagje uit. 

Bezoek de toffe evenementen in Middelburg

Wanneer je een weekend (of langer) in Middelburg bent is het ook interessant je bezoek te combineren met een van de vele evenementen die de stad rijk is. Denk bijvoorbeeld aan de Mosselfeesten, het driedaags muziekfestival City of Dance of de kermis in Middelburg. 

Weekend weg in Middelburg

Met tal van dingen om te doen in Middelburg, is er genoeg om je hier een aantal dagen te vermaken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. Verblijf in een chique hotel in Middelburg of ga voor een kleinschalige bed & breakfast in een monumentaal pand. De opties zijn enorm!