Markt Middelburg

Markten in Middelburg: struin, beleef en vind

Het hele jaar door zijn er in Middelburg verschillende markten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Koop je versproducten op de weekmarkt in Middelburg, struin met een warme glühwein in je hand over de wintermarkt of vind een parel op de kunst-, antiek- en ambachtenmarkt. Wij zetten de leukste markten in Middelburg voor je op een rij. Bekijk hier het overzicht van alle markten in Zeeland.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Bezoek de weekmarkt in Middelburg

Een markt waar bezoekers iedere week van heinde en verre op afkomen, is de warenmarkt. Middenin het centrum, op De Markt, is het tussen 9:00 en 16:00 uur gezellig druk bij de kramen. Bij de fruit- en groenteboer, viskraam en notenboer kun je terecht voor je wekelijkse boodschappen, maar er staan ook voldoende kramen met delicatessen, kleding en accessoires. In de zomermaanden is de markt net iets langer geopend tot 16:30 uur.

Dag: Donderdag van 9:00 tot 16:00 uur (zomermaanden tot 16:30 uur)
Locatie: De Markt, Middelburg

Weekmarkt Middelburg

2. Middelburgse Zaterdagmarkt

Op dezelfde plek als de warenmarkt vind je ook de zaterdagmarkt. Deze markt telt minder kramen en is een stuk kleiner dan de donderdagse weekmarkt, maar alsnog kun je hier goed terecht voor je wekelijkse boodschappen. De kramen van de zaterdagmarkt zijn vooral gericht op versproducten.

Dag: Zaterdag van 07:30 tot 16:00 uur
Locatie: De Markt, Middelburg

3. Boeken en Brocante markt in Middelburg

Een van de bekendste markten van Zeeland is de boeken- en verzamelmarkt in Middelburg. Tijdens de zomermaanden kun je hier iedere maandagochtend je hart ophalen als je van (oude) boeken, brocante en vintage houdt. Met uitzicht op het stadhuis, genietend van de zon in je gezicht, struin je langs de kramen vol boeken, vintage meubeltjes, speelgoed en andere verzamelobjecten. Door het wisselende en gevarieerde aanbod kom je ogen te kort.

Dag: Maandag van 11:00 tot 17:00 uur
Locatie: De Markt, Middelburg

4. Vind een parel op de kunst-, antiek- en ambachtenmarkt

Ben jij een kunstliefhebber en krijg je een kick van het zoeken naar echte antieke parels? Op het plein onder de Lange Jan aan de Nieuwe Kerkgang vind je in de zomermaanden iedere donderdag een kunst-, antiek- en ambachtenmarkt. De markt is gratis te bezoeken van 9:00 tot 16:00 uur. Je vindt hier iedere week andere producten, wellicht dat jij een mooi vintage item kan vinden om aan je collectie toe te voegen.

Dag: Donderdag van 9:00 tot 16:00 uur
Locatie: Nieuwe Kerkgang, Middelburg

5. Boekenmarkt

Ben je een echte boekenwurm? Dan garanderen we je dat je bij een bezoek aan de grote boekenmarkt in Middelburg niet met lege handen naar huis gaat. Of je nu op zoek bent naar leuke kinderboeken, fijne kookboeken, romans of historische boeken, je vindt het gegarandeerd bij een van de vele kraampjes voor het oude stadhuis. Ga op pad en doorzoek de boekenkramen, misschien vind je wel een boek waar je lang naar hebt gezocht.

6. Zomeravondmarkt

Genieten van een zwoele zomeravond kan je op de jaarlijkse Zomeravondmarkt in Middelburg. Deze markt vindt plaats in het midden van de zomer wanneer het in de avond nog lekker lang licht is. Breng samen met vrienden of je gezin een bezoek aan de markt en geniet van de Middelburgse gezelligheid. Naast kramen met leuke hebbedingen zoals sieraden en accessoires zijn er ook voldoende kramen met lekker eten waar je al wandelend en kijkend van kan genieten.

Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.

Veelgestelde vragen

In Middelburg is het weekmarkt op donderdag van 9.00 tot 16.00 uur op de Markt in het centrum van de stad. Op zaterdag is er op dezelfde locatie een kleine variant van de warenmarkt tot 16.00 uur. Bekijk het actuele overzicht van alle markten in Zeeland.

In Middelburg is er wekelijks op donderdag een warenmarkt en op zaterdag een kleine versie van de weekmarkt. Verder vind je in Middelburg een boekenmarkt, kunst-, antiek- en ambachtenmarkt en een zomeravondmarkt. Bekijk alle markten in Middelburg.

Op de weekmarkt in Middelburg vind je verschillende kramen. Je vindt er kleding, eten en drinken, bloemen, accessoires en meer.

In Middelburg vind je verschillende parkeergarages zoals de Geere, Achter de Houttuinen en de Kousteensedijk. Parkeerplaatsen op Hof van Tange en het Damplein (allen betaald parkeren). Gratis parkeren kan op de parkeerterrein aan de Oude Veerseweg, ook voor campers. Hier kan je fietsen huren.