Zierikzee restaurants Zeeuwse hemel

Vijf fijne restaurants in historisch Zierikzee

Zierikzee heeft hele mooie pleinen, veel smalle steegjes, een oude stadshaven en talloze restaurants die de moeite meer dan waard zijn. De sfeer, locatie en het niveau bepaalt jouw keuze voor een restaurant. Om het je wat makkelijker te maken, lees je hier onze tips over restaurants in Zierikzee waar je goed uit eten kunt gaan.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Grandcafé de Werf

Net iets buiten het winkelgebied van Zierikzee kun je bij Grandcafé de Werf relaxed binnen of buiten op het terras met zicht op de haven gaan zitten voor een lunch, borrel of diner. Het restaurant is gezellig warm ingericht. De gerechten hebben vaak een Italiaans tintje. Dat zie je terug in de verschillende carpaccio’s en risotto. Niet per se Italiaans maar wel leuk is hun ‘Godfather’-burger. Een burger om lekker met je handen te eten. 

Locatie: Vissersdijk 2a, 4301 ND Zierikzee | Telefoonnummer: 0111 414 244

Zierikzee

2. Brasserie Maritime

Brasserie Maritime is een modern en kleurig ingericht restaurant in Zierikzee die we van harte kunnen aanbevelen. Ze koken Mediterraans, maar gebruiken lokale Zeeuwse producten. Het terras ligt op het zuiden waardoor je bij mooi weer extra lang van de zon geniet. Aantrekkelijke lunchgerechten als vissoep, bisque, Zeeuwse kokkels maken dat je mogelijk langer blijft zitten dan je van plan was. Zo dicht bij de zee kan het niet anders dan dat er redelijk wat visgerechten op de kaart staan, vlees ontbreekt echter niet. Tournedos maken ze klaar op de grill. 

Locatie: Nieuwe Haven 21, 4301 DJ Zierikzee | Telefoonnummer:  0111 412 156

3. De Zeeuwse Hemel

Op de Melkmarkt ligt winkel, restaurant, tuin en logeeradres de Zeeuwse Hemel. Dat alles vind je dus op één en hetzelfde adres. De stadstuin in een historische omgeving doet een beetje Frans aan. In alle ruimtes heerst een prettige ongedwongen sfeer. In het restaurant wil je graag een stuk taart of Zeeuws bier bestellen. Ze werken met veel biologische, kwaliteits- en streekproducten. Worst van Brandt en Levie. Brood met Oosterscheldeham en groentecurry. Je krijgt veel lekkers op een fijne huiselijke plek. 

Locatie: Melkmarkt 8, 4301 HB Zierikzee | Telefoonnummer: 0111 417 094

4. Cristó

Restaurant Cristó opende zijn deuren in september 2019 en de chef kookt vanaf de eerste dag veelbelovend. Hij bereidt meestal gerechten die Frans getint zijn, maar Baskische invloeden uit Spanje schuwt hij niet. Vis, vlees, vegetarisch en vegan gerechten komen op tafel. Kies voor een 3, 5 of 7 gangen menu en laat je verrassen door de spannende gerechten. Bij het comfortabel chique ingerichte Cristó neem je plaats en maak je je klaar om een avond culinair op hoog niveau te genieten. 

Locatie: Oude Haven 11, 4301 JJ Zierikzee | Telefoonnummer: 0111 - 230 000

Cristo-Mondragon Zierikzee

5. Capri

Het is een ijssalon en geen restaurant maar we konden het toch niet laten om Capri in dit overzicht op te nemen. Als je ergens hebt geluncht en je hebt nog geen toetje gehad, ga dan hier je dessert maar halen. Het feit dat zij een menu hebben rechtvaardigt hun vermelding hier wellicht. Op dit menu staat onder andere Coolespaghetti: spaghetti van vanille-ijs met aardbeien saus. Het Rechtoplekkers staat voor hun eis dat het een lekkere coupe met advocaat moet zijn. Capri. Het is al jarenlang een begrip. Geopend van april t/m september.

Locatie: Dam 22, 4301 JB Zierikzee | Telefoonnummer: 0111 412 898

Overnachten in Zierikzee

Bezoek Zierikzee tijdens een weekendje weg of langer verblijf. Ga een dag winkelen, spot bruinvissen en maak een mooie stadswandeling.

Boek een overnachting in Zierikzee

Handige informatie Zierikzee

Zierikzee monumenten

Gratis parkeren kan in Zierikzee op verschillende parkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein volg je de stapstenen op de grond en wandel binnen 10 minuten langs verschillende monumenten naar het centrum van de stad.

  • P1 Havenpoort - 4675 RB Zierikzee

  • P2 Hatfieldpark - 4675 RB Zierikzee

  • P3 Scheldestraat - 4301 VA Zierikzee

  • P4 Hoofdpoort - 4301 AV Zierikzee
    Let op: sommige parkeerplekken zijn voor vergunninghouders.

In de binnenstad van Zierikzee is parkeren alleen voor vergunninghouders. 

Wil je langer dan in een dag in Zeeland blijven, boek dan een accommodatie via onze Overnachten pagina. Zoek per bestemming of regio op type verblijf.

In Zierikzee winkel je tussen prachtige historische panden. Grote ketens en lokale winkels wisselen elkaar af. Wij geven je tips voor leuke winkels in Zierikzee.