Strand Schouwen-Duiveland

De mooiste stranden van Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je kilometers schoon zandstrand en veilig zwemwater. Veel stranden hebben hiervoor de Blauwe Vlag ontvangen. Je vindt hier rustige natuurstranden, watersportstranden en gezellige stranden met veel voorzieningen.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

4x mooiste strandbestemmingen van Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van Zeeland en wordt omringd door water. Er ligt kilometers aan kustlijn langs de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Noordzee. Je vindt er rustige en brede natuurstranden, maar ook gezellige familiestranden vol voorzieningen. Wil je liever een actieve dag op het water? Op Schouwen-Duiveland vind je voor iedereen een passend strand. Wij tippen 4 mooiste stranden van Schouwen-Duiveland.

1. Kilometers strand bij Renesse

Renesse is een populaire vakantiebestemming in Zeeland. De brede zandstranden zijn schoon en de kwaliteit van het zwemwater is goed. Het strand heeft niet voor niets al meerdere jaren achter elkaar de Blauwe Vlag ontvangen. Er ligt kilometers aan strand voor de kust van Renesse met ieder zijn eigen karakter en mogelijkheden. Zo zijn er twee zones waar naaktrecreatie is toegestaan, tussen de overgangen ’t Oude Vuur en Domeinen 4 en bij overgang Duinhoevepad. Tussen overgang Domeinen 3 en het Duinhoevepad is paardrijden het hele jaar toegestaan. Hier kan je goed terecht voor een fijne zomerse stranddag met het hele gezin. Veel stranden zijn kindvriendelijk en veilig: er zijn verdwaalpalen zodat ze goed hun weg weten te vinden en in de zomermaanden is er dagelijks een strandwacht aanwezig. Vanaf het strand bij overgang Jan van Renesseweg heb je grote kans om zeehonden te spotten in het water.

Locatie: 4325 EW Renesse

Renesse-9-strand

2. Watersporten op de stranden bij Scharendijke

Scharendijke ligt in het noorden van Schouwen-Duiveland vlakbij de Brouwersdam. Door de aanleg van de Brouwersdam is het Grevelingenmeer ontstaan. Hier kan je terecht voor de meest uiteenlopende watersporten zoals zeilen en duiken. In Scharendijke heb je een recreatiegebied aan het Grevelingenmeer met een speeltuin, een kleine zandstrook en zwemwater. Wil je meer strand, dan ga je naar de stranden ten westen van de Brouwersdam. Hier vind je brede stranden met een aantal strandpaviljoens. Honden zijn tussen 1 mei en 1 oktober tussen 10.00 en 19.00 uur op het strand alleen aangelijnd toegestaan, buiten deze tijden mogen ze loslopen. Bij de Brouwersdam voel je als watersporter je hart direct sneller kloppen bij het zien van de golven en de vele sporters.

Locaties: Inlaag 2, 4322 NK Scharendijke | Rampweg 28, 4326 LK Noordwelle

Scharendijke-windsurfen

3. Uitzicht op Oosterscheldekering bij Strand Westenschouwen

Het strand bij Westenschouwen ligt aan de Noordzee en heeft een wel heel bijzonder uitzicht. Hier kijk je zo op de Oosterscheldekering, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De brede stranden zijn relatief rustig ook in de zomermaanden. De stranden zijn schoon en de kwaliteit van het zwemwater is goed. Het strand heeft hiervoor al jaren achter elkaar de Blauwe Vlag ontvangen. In het achterland vind je Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland. Er loopt een wandelroute vanuit de Boswachterij over het strand. Het strand bij Westenschouwen is ook een populaire plek voor fietsers die een rondje door de Kop van Schouwen fietsen. Het fietspad komt langs dit strand. Bij Westenschouwen vind je vlak bij de strandovergang een aantal restaurants met terrassen.

Locatie: 4328 PK Burgh-Haamstede

Westenschouwen-strand-2

4. Brede stranden bij Nieuw-Haamstede

Bij Nieuw-Haamstede, ten noorden van Burgh-Haamstede vind je brede zandstranden. Ook hier wappert de Blauwe Vlag, het certificaat voor schone en veilige stranden met kwalitatief goed zwemwater. Op drukke dagen vind je hier ook strandwachten van de reddingsbrigade. De wandelroute naar de stranden komt langs de bekende rood met witte vuurtoren van Haamstede. De opgang naar het strand is rolstoelvriendelijk, want er is geen trap. Bij een van de strandpaviljoens kan je je stranddag heerlijk afsluiten met een hapje en een drankje. Het brede strand is ook heerlijk om in de herfst uit te waaien en een lange strandwandeling te maken.

Locatie: Vuurtorenpad, 4328 KJ Burgh-Haamstede

Handige informatie

Stranddag-Zeeland-3

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland in Zeeland, de stranden liggen aan de Oosterschelde, de Noordzee en het Grevelingenmeer.

Bij de stranden zijn verschillende parkeerplaatsen. Overal langs de kust geldt betaald parkeren tussen mei en oktober.

Honden zijn over het algemeen tijdens het badseizoen tussen 10.00 en 19.00 uur alleen aangelijnd toegestaan. Bij de strandovergangen staan informatieborden waarop de regels staan.

Voor de meeste stranden moet je het duin oversteken. Schouwen-Duiveland heeft veel rolstoelvriendelijke strandovergangen zonder trappen.

De stranden zijn ieder seizoen toegankelijk. In de zomer is het er gezellig druk.

Naar het strand bij Westenschouwen aan de voet van de Oosterscheldekering.

Ga een dagje watersporten bij Scharendijke, huur een zeilboot, ga duiken of leer kitesurfen bij de Brouwersdam.