Scharendijke

Scharendijke: watersportparadijs aan de Zeeuwse kust

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Uitgestrekte stranden
  • Geliefd bij watersporters
  • Toplocatie voor duiken

Wat te doen in Scharendijke?

Met een ligging aan het Grevelingenmeer is Scharendijke het decor voor tal van watersportactiviteiten. Dit dorp op Schouwen-Duiveland is een fijne bestemming om tot rust te komen of juist actief bezig te zijn. Geniet van een lange strandwandeling of neem een frisse duik in de zee. Ontdek Scharendijke tijdens een bezoek of vakantie.

Bezig met laden
Scharendijke

Praktische informatie Scharendijke

Op straat kun je gratis parkeren in Scharendijke. Vlakbij het strand kun je bij parkeerplaats de Wijde Wereld gratis parkeren.

Betaalde parkeerterreinen:

  • Parkeerplaats Haven Kloosternol

  • Parkeerplaats Elkerzeeseweg

  • Parkeerplaats Rampweg/Nieuweweg

In Scharendijke kun je op de volgende locaties een fiets huren.

  • Fiets verhuur Zeeland: Dorpsstraat 9, 4322 AC Scharendijke

  • Rijwielhandel Van Dongen: Baken 36-38, 4322AG  Scharendijke

Bekijk hier het actuele overzicht voor laadpalen in Scharendijke.

Strand Scharendijke

Bij Scharendijke vind je een knus strand zonder voorzieningen. Je kunt hier een duik nemen en je handdoek neerleggen om te relaxen. Grote kans dat je hier veel locals tegenkomt. Wil je liever een breed zandstrand met faciliteiten en strandpaviljoens? Ga dan naar de stranden aan de Brouwersdam. Deze stranden zijn een hotspot voor watersportliefhebbers en zonaanbidders. Honden zijn tussen 1 mei en 1 oktober tussen 10.00 en 19.00 uur op het strand alleen aangelijnd toegestaan, buiten deze tijden mogen ze loslopen.

Watersport Scharendijke

Het water van het Grevelingenmeer is een paradijs voor watersporters. Als je zelf een boot hebt, kun je aanmeren in de levendige jachthaven van Scharendijke. Bij Beachclub Perry’s aan de Brouwersdam kun je tal van activiteiten beoefenen als suppen, raften en kajakken. Ook voor duikers is Scharendijke dé plek om naartoe te gaan. Le Serpent is een uitdagende duikplek waar ervaren wrakduikers op zoek kunnen gaan naar het scheepswrak dat hier is afgezonken. Heb je altijd al willen leren duiken? Voor een duikcursus kun je terecht bij Duikcentrum Scharendijke.

Locaties:
- Beachclub Perry’s: Brouwersdam 1, 4322 NR Scharendijke
- Duikcentrum Scharendijke: Baken 32A, 4322 AG Scharendijke

Overnachten Scharendijke

Ontdek Scharendijke en omgeving tijdens een vakantie. Boek een vakantiehuis in Scharendijke met z’n tweeën of met de hele familie en voel je direct thuis. Hier ben je van alle gemakken voorzien. Slaap je liever in de buitenlucht? Kies dan voor een camping in Scharendijke en ervaar ultieme vrijheid.