We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

 • Om uw veiligheid en de veiligheid van de kinderen te waarborgen, gelden de volgende critera:
  - Voor het KIDS parcours is de minimale lengte 1.15m - Voor parcoursen 1 – 4 is de minimale lengte 1.30m - Kinderen in de leeftijd 8-10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene die mee klimt - Voor parcours 5 is de minimale lengte 1.40m - Voor parcours 6 is de minimale lengte 1.50m - Deelnemer mag niet zwaarder dan 120 kg wegen - Deelnemer mag niet zwanger zijn - Deelnemer dient in goede fysieke conditie te verkeren - Deelnemer mag niet onder invloed zijn van drugs of alcohol - Bij het dragen van de klimgordel mag er niet meer gerookt worden - Bij het dragen van de klimgordel mag en niet meer gegeten worden - Deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogen alleen deelnemen onder persoonlijke begeleiding
 • Met betrekking tot het begeleiden van kinderen geldt:
  - KIDS parcours: 1 volwassene vanaf de grond begeleiden (mee lopen) - NORMALE routes: kinderen van 8-10 jaar worden begeleid door volwassenen (18+) - Losse tickets: 1 volwassene mag 2 kinderen begeleiden - Basisscholen: 2 begeleiders per 15 kinderen - Kinderfeestjes: 2 begeleiders per 8 kinderen
 • Voor de kleding gelden de volgende regels:
  - Deelnemer dient dichte schoenen te dragen; - Deelnemer met lang haar, draagt dit in een staart; - Deelnemer mag geen lange kettingen of grote oorbellen dragen; - Alle zakken dienen leeg of afgesloten te zijn; - Los zittende kleding dient in de gordel gedragen te worden, sjaals mogen niet gedragen worden; - Pas uw kleding aan de weersomstandigheden aan.
 • Kan ik mijn spullen ergens laten tijdens het klimmen?
  Er zijn in het klimbos kluisjes aanwezig. Er is geen muntje voor nodig.
 • Waar vind ik het klimbos?
  Het klimbos ligt in het bosgebied van Westerschouwen, Zeeland. Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen Parkeren kan niet in het bos, maar op 500m afstand bij de parkeerplaats aan de rotonde (Duinpad 1).
 • Moet er worden gereserveerd?
  Wij adviseren altijd om het klimmen vooraf te reserveren. Dit kan eenvoudig online, je ziet dan meteen welke tijden er op een bepaalde dag nog vrij zijn. Groepsarrangementen en kinderfeestjes kunnen niet online gereserveerd worden en kunt u telefonisch (0111-450045) of per mail/contactformulier (info@klimboszeeland.nl) reserveren.
 • Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?
  Bij een beetje regen gaat het klimmen gewoon door, je kunt hiervoor de kleding aanpassen. In het bos ben je meer beschut tegen de elementen regen en wind. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg het klimmen annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens het klimmen plotseling erg verslechteren dan heeft de parkmanager het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken klimduur vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats.
 • Hoe ziet een dagje klimbos er uit?
  Je wordt minimaal 15 minuten voor aanvang van het programma verwacht bij ons ontvangst loket bij de Gasthut. Hier kan er evt. nog betaald worden, gebruik worden gemaakt van het toilet, iets te drinken kopen etc. Vervolgens loop je naar het klimbos, waar je in een groep uitleg krijgt over de klimgordel en het zekeringssysteem. Daarna ga je oefenen op het instructie parcours. Inclusief instructie heb je 2,5 uur de tijd om te klimmen. Na deze 2,5 uur moet het materiaal weer worden ingeleverd.
 • Moet er vooraf een parcours worden gekozen?
  Nee, er zit een opbouw in de parcoursen die gedaan kunnen worden. Je begint eenvoudig en het wordt steeds uitdagender. Na afloop van de instructie heb je nog ongeveer twee uur klimtijd. In deze tijd kan een vlotte klimmer 3 à 4 parcoursen doen.
 • Parkeren
  Parkeren gaat het beste op parkeer­plaats De Rotonde (doorrijden tot aan de duinen). Hiervandaan is het slechts enkele ­minuutjes lopen naar het klimbos. Parkeerplaats de Rotonde: Duinpad 1, Burgh-Haamstede