Restaurant Morille
Morille - Koken met de natuur
Na drie jaar Morille gaan we het seizoensgericht koken met lokale ingrediënten uit de natuur en eigen wildpluk nog meer betekenis geven. Het afgelopen jaar zijn we steeds meer plantaardig en duurzaam gaan koken en zijn de gerechten nog meer verfijnd geworden. Omdat de reacties daarop erg positief zijn en omdat dit een diep gekoesterde wens van onszelf is, gaan we hierin per september 2022 nog een stap verder.
Ontdek onze buurt op de kaart
Uitgebreide omschrijving
Vanaf september 2022 zijn onze gerechten grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. Daarnaast worden dierlijke producten als zuivel, eieren en honing gebruikt. Smaakmakers en condimenten als azijn en kombucha maken we zelf of komen van dichtbij. We streven er naar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden. Dat laten we ook zien met ons lidmaatschap van Euro-Toques en ons ambassadeurschap van de GoodFish Foundation. Nog meer dan voorheen bepaalt het aanbod van moestuin, veld, zee, bos en duin het menu. En daarvan willen we u zoveel mogelijk laten proeven. Het menu bestaat uit 14 verfijnde creaties uit de natuur, van aperitiefhapjes tot amuses, gerechtjes tot en met het dessert. Optioneel kunnen lekkernijen als Zeeuwse oesters en Nederlandse kaas besteld worden.