Kustmarathon Zeeland

Kustmarathon Zeeland

Hardlopen, wandelen en fietsen langs de Zeeuwse kust

De mooiste en de zwaarste marathon

Het wordt wel de mooiste marathon van Nederland genoemd. En de zwaarste. Kustmarathon Zeeland voert hardlopers, wandelaars en mountainbikers langs de Zeeuwse kust tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande. Jaarlijks gaan in het eerste weekend van oktober duizenden sportievelingen de uitdaging aan.

Kustmarathon Zeeland

Bikkelen langs de Zeeuwse kust

Het parcours van Kustmarathon Zeeland leid je ruim 42 kilometer door bos, over duinen, dijken en strand. Als je aan deze marathon meedoet, weet je pas echt wat bikkelen is. Of je nu rent, wandelt of fietst. Je gaat niet alleen de strijd aan met jezelf, maar ook met de elementen. De wind, soms heb je hem mee, maar zoveel vaker lijkt hij tegen te zitten. Het zand dat langs je benen schuurt. En jij, ploeterend over hoge duinen en door het mulle zand.

Net als je denkt: deze worsteling kom ik niet meer te boven, ontstijg je je eigen kunnen. Luctor et Emergo. Het gejuich van het enthousiaste publiek geeft je alsnog de wind in de rug, spandoeken en de aanzwellende muziek leiden je naar de finish. De ontlading bij de eindstreep is groot. Een prestatie van formaat. Daar mag je trots op zijn. Wat een unieke ervaring. Of toch volgend jaar weer?

Wandelen en fietsen in een prachtig decor

Ook als je van wandelen of mountainbiken houdt, mag dit Zeeuwse evenement zeker niet op je sportieve wensenlijst ontbreken. Een must-do voor iedereen die zichzelf graag actief uitdaagt. Dat startbewijzen voor de jaarlijkse wandelmarathon van Burgh-Haamstede naar Zoutelande zo populair zijn, begrijpen wij maar al te goed. Het decor van bos, duin en strand, de sfeer en gezelligheid is voor iedere wandelliefhebber meer dan genoeg reden om mee te doen.

Als je graag sportief fietst dan is de 55 kilometer lange mountainbike toertocht echt iets voor jou. Je rijdt langs de kust met je mountainbike over duin en strand ook op plekken waar dat normaal gesproken niet mag. Deze pittige mountainbike tocht wordt in omgekeerde richting gereden en start in Zoutelande.

Hardloopfeestje

Heb je zin in een hardloop- of wandelfeestje, maar is de marathonafstand te ver voor jou? Op de avond voor de marathon kun je meedoen aan Ladies Run van 10 kilometer. De Light Kustrun in de avond kun je rennend of wandelend doen. Een gezellig evenement met dj’s, muziek en veel verlichting.

Kustmarathon Zeeland Mountainbike
Kustmarathon Zeeland

Het parcours is altijd open

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot de volgende editie om Kustmarathon Zeeland te ervaren. Het parcours van de mooiste en zwaarste marathon is het hele jaar door open voor een wandeling of een hardlooprondje. Je volgt gewoon de bordjes ‘Kustmarathon’ langs de route. Het publiek denk je er voor het gemak gewoon even bij. Bekijk het parcours op marathonzeeland.nl.

Hotel in Zeeland

Blijven slapen?

In Zeeland beleef je de leukste uitjes en evenementen. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.