Activiteiten in Zeeland

Sport en avontuur in Zeeland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Kilometerslange fiets- en wandelroutes
  • Talloze watersportactiviteiten
  • Avontuurlijke uitstapjes

Actieve en avontuurlijke uitstapjes in Zeeland

Het afwisselende landschap in Zeeland nodigt uit om sportief bezig te zijn. Met eindeloze fiets- en wandelroutes, een uitgebreid mountainbikenetwerk, watersport en andere buitenactiviteiten is er ruime keuze uit sportieve en avontuurlijke uitstapjes in Zeeland.

Bezig met laden

Fietsen in Zeeland

In Zeeland kun je uitstekend fietsen. Buitendijks langs het water of achter de dijken door bossen en polders, dorpen en steden. Aan de hand van het uitgebreide fietsknooppuntensysteem stel je eenvoudig je eigen route samen en maak je je fietstocht zo lang als je zelf wilt. Het netwerk van knooppunten, goed onderhouden fietspaden en de vele fietscafés langs de routes maken Zeeland één van de best gewaardeerde fietsprovincies van Nederland. 

Wandelroutes Zeeland

Ook de wandelroutes in Zeeland zijn ontzettend divers. Trek je wandelschoenen aan en ontdek Zeeland te voet. Het Zeeuwse wandelnetwerk beslaat kilometerslange paden en -routes. Wandel door Zeeland langs een van de vele uitgezette wandelroutes of stippel zelf je route uit met wandelknooppunten. Of je nu zin hebt in een ommetje of een meerdaagse tocht, je kunt alle kanten uit. 

Surfen Zeeland 

Met zoveel kilometer kustlijn als in Zeeland is er veel te beleven op en rond het water. De mogelijkheden om te windsurfen en kitesurfen zijn dan ook eindeloos. Waaghalzen die houden van een stevige portie adrenaline vinden hier ideale condities om te (leren) surfen. Er is altijd wel een plek waar de wind uit de goede richting komt. Suppen is ook in Zeeland populairder dan ooit. Niet verwonderlijk met zoveel vlak water. Ook voor duikliefhebbers zijn er uitdagende plekken om de wereld onder water te ontdekken.

Varen in Zeeland

Zeilliefhebbers kunnen in de hele provincie hun hart ophalen. De wateren in Zeeland zijn ideaal voor een gezellige of sportieve dag varen. Je kunt voor alle niveaus terecht: van het rustige water van het Grevelingenmeer, tot het uitdagende water van de Oosterschelde en de Noordzee. Hijs de zeilen en ga op weg. 

Naar het zwembad

In een provincie met zoveel water hoort zwemmen natuurlijk in dit rijtje thuis. Dat kan in (onze schone Noord)zee op een van de door strandwachten bewaakte stranden. Maar je kunt ook kiezen voor een bezoek aan een tropisch zwemparadijs of een openluchtzwembad. Zeker met kinderen staat dit garant voor een onvergetelijke dag vol plezier. Lekker spetteren in het water, van de glijbaan in het water roetsjen.

Mountainbiken, weg van de gebaande paden

Als je van mountainbiken houdt, kun je in in Zeeland je hart ophalen. Stap op de mountainbike en ontdek kilometers aan uitdagende routes. Lekker crossen door de modder, het zand of over gras. Soms heel vlak en regelmatig en soms met hoogteverschillen en technische obstakels, zoals bij de mountainbikeroutes Westerschouwen en Zeeuws-Vlaanderen. Ook op Noord-Beveland, Walcheren en Zuid-Beveland vind je mtb-routes die aan je verwachting voldoen. 

Paardrijden op het strand

Een avontuurlijke strandrit te paard is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van paardrijden. Dankzij de mooi aangelegde ruiterroutes ontdek je steeds weer nieuwe plekken. Of je nu wel of geen eigen paard hebt, er zijn genoeg mogelijkheden om ritten te boeken bij een van de maneges in de verschillende regio’s. 

Ontspannen met yoga

Een verblijf in Zeeland is natuurlijk sowieso al ontspannend, maar tijdens een yogasessie kom je echt helemaal tot rust. Rol je yogamat uit bij een van de yogastudio’s en geniet. In de zomer kun je zelfs yogalessen volgen op het strand, bijvoorbeeld bij Vrouwenpolder, Westenschouwen en Breskens. En zoek je iets meer uitdaging, dan moet je zeker een keer een workout SUP yoga proberen bij een van de surfscholen in Zeeland.