Westerschelde Ferry Vrachtship

Met kinderen op de ferry over de Westerschelde

Een overtocht met de Westerschelde Ferry is voor kinderen echt een avontuur. Het uitzicht over het water en de grote vrachtschepen die voorbij varen, zijn al een beleving op zich. Wij geven je 6 redenen waarom je echt een keer (of vaker) een overtocht met kinderen op de ferry over de Westerschelde wilt maken. 

Westerschelde Ferry logo
Editorial
i.s.m. Westerschelde Ferry
3 min leestijd

1. Unieke beleving op het water

Reizen over het water, de wind in het gezicht, uitzicht op de kustlijn en de reusachtige schepen die voorbij varen op een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Met de ferry naar Breskens of naar Vlissingen is een leuke ervaring die kinderen niet snel vergeten. Er is zoveel te zien tijdens de 25 minuten durende overtocht, dat kinderen zich zeker zullen vermaken.

Westerschelde Ferry met kinderen

2. Kinderpaspoort met stickerkaart

Maak van de overtocht met de ferry een echt avontuur met het speciale kinderpaspoort. Je krijgt dit hebbedingetje als je een ticket koopt in de terminal. De bijbehorende stickerkaart maakt het helemaal af. Kinderen krijgen een sticker bij iedere overtocht met de ferry, bij een bezoek aan het Visserijmuseum in Breskens en Maritiem MuZEEum Zeeland in Vlissingen. Verzamel zes stickers, lever je volle kaart in bij de kassa in de terminal en ontvang een leuke verrassing. Een extra reden om de oversteek met kinderen nog een paar keer te doen.

3. Ravotten in de speeltuin

Zijn jullie te vroeg voor de volgende afvaart? Geen probleem. Voor de terminal van de Westerschelde Ferry in Vlissingen is een gloednieuwe speeltuin gebouwd waar kinderen lekker kunnen ravotten om de tijd te doden. Ook de kleurrijke speelplaats in de terminal maakt wachten op de ferry extra leuk. De balken, bruggen en touwen, gemaakt van natuurlijke materialen, vragen erom ontdekt te worden. Op de vloer prijkt een schildering van strand en zee met daarin dolfijnen, octopussen en zeesterren. Kijk of het je kleintje lukt zijn of haar evenwicht te bewaren en naar de andere kant te balanceren.

4. Entertainment tijdens piekmomenten

Een springkussen, ballonnen, bellenblaas. Het is een kleine greep uit het entertainment dat in de zomerperiode bij de terminal wordt georganiseerd voor kinderen. Op drukke momenten kan het voorkomen dat je iets langer op de volgende vaart moet wachten. Verschillende activiteiten helpen verveling tegen te gaan. Sterker nog, het zal een hele uitdaging worden de kinderen vanuit het entertainment weer mee de boot op te krijgen. 

5. Tal van leuke activiteiten om te beleven aan overkanten

Voor kinderen is er genoeg te ontdekken in Zeeland. Of je nu reist van Walcheren naar Zeeuws-Vlaanderen of andersom, met kinderen kun je hier alle kanten uit. Een dag naar het strand, een fietstocht, een wandeling door de natuur of een bezoek aan een van de talloze dorpen en steden. Een bezoek staat garant aan oneindig veel speelplezier met leuke activiteiten. 

Westerschelde Ferry met kinderen

6. Ferry Club met leuke karakters

Als je met de Westerschelde Ferry reist, kom je ze gegarandeerd tegen: kapitein Ferry, stuurman Plume, machinist Kee en matroos Babbelaar. Deze vier karakters nemen de kinderen mee op avontuur op de Westerschelde Ferry. In Breskens begroeten ze je vanaf de muur van de terminal. In Vlissingen vind je ze op bordjes bij de speeltuin en aan boord van de ferry in de salon. De komende tijd zal deze speciale crew op meer plekken bij de Westerschelde Ferry opduiken.

Handige informatie voor een overtocht met de Westerschelde Ferry

Westerschelde Ferry met kind

Er zijn verschillende manieren om een ticket voor de overtocht te kopen. Koop je ticket online via de website van de Westerschelde Ferry of in de terminal.

Het is niet verplicht om een plek te reserveren voor de Westerschelde Ferry, maar als je zeker wilt zijn van een plekje aan boord kan het wel handig zijn. Vooral in de zomerperiode kan het druk zijn.

Het is niet mogelijk je ticket voor een overtocht met de Westerschelde Ferry met contant geld af te rekenen. Aan de kassa en bij de ticketautomaten kun je alleen met pin of creditcard betalen.

De terminal in Breskens is te bereiken met de bus, fiets of auto. Het busstation ligt voor de terminal. Gratis parkeren kan op de parkeerplaats naast de terminal. De terminal van Vlissingen bereik je met de auto, op de fiets, met de bus of de trein. Het trein- en busstation van Vlissingen ligt naast de terminal van de Westerschelde Ferry, net als de gratis parkeerplaats.

Naast het treinstation van Vlissingen en naast de terminal van de Westerschelde Ferry in zowel Vlissingen als Breskens kun je de auto gratis parkeren. 

Jazeker. Je hond reist gratis mee aan boord van de Westerschelde Ferry. Je viervoeter moet wel aangelijnd zijn.

Aan boord van de schepen kun je koffie, thee en warme chocolademelk kopen. Ook is er een snackautomaat aan boord waar je verschillende snacks kunt kopen. In de terminals staan frisdrankautomaten.

Tijdens de zomerperiode zijn er regelmatig gidsen van het Visserijmuseum aan boord van de Westerschelde Ferry. Zij vertellen je alles wat je maar wilt weten over de Westerschelde, de dieren die er leven, de visserij en bezienswaardigheden in Vlissingen en Breskens.

Een overtocht met de Westerschelde Ferry duurt ongeveer 23 minuten. De Ferry brengt je over de Westerschelde naar ‘de overkant’ en weer terug. Je kunt met de fiets of te voet de ferry op.

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.