Wat te doen in Domburg?
Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Zien en doen: Domburg in één dag

Het strand en de zee, een uitgestrekt bos- en duingebied en een levendig centrum met een rijk aanbod aan winkels en restaurants. In Domburg combineer je een dag winkelen heel gemakkelijk met een bezoek aan het strand. Geniet tussendoor van een uitgebreide lunch en sluit de dag af met een diner. Bekijk onze tips en ontdek deze bruisende badplaats.

Winkelen in Domburg: 7 dagen per week open

Wie van winkelen houdt, zit goed in Domburg. Je kunt hier zeven dagen per week shoppen bij de vele kleding- en woonwinkels en speciaalzaken. Je vindt hier een verrassende hoeveelheid kledingwinkels, zoals hippe boetieks als Palazzo en de Nobelaer. Hier kun je terecht voor exclusieve modemerken. Met zoveel keuze vind je ook bij Bomont, Manhattan of Feminine altijd wel een stijl die bij je past.

Domburg Bomont

Wekelijkse seizoensmarkt

In de zomerperiode wordt iedere maandag een seizoensmarkt georganiseerd in Domburg. Een aanrader om te bezoeken. Struin langs de kraampjes op zoek naar iets leuks of lekkers. Tussendoor stop je bij de visboer voor een portie gebakken kibbeling of geniet je van een vers geperste fruit- of groentesap.

Het levendige centrum van Domburg

Aan horeca geen gebrek in Domburg. In het centrum vind je (grand) cafés en restaurants waar je heerlijk kan eten. De terrassen zorgen voor sfeer en gezelligheid. Waar heb je zin in? Er is keuze genoeg. Bij De Domburgsche Bier- en Melksalon en Galerie Pop kun je terecht voor een biologisch ontbijt, lunch en huisgemaakte taart. Of kies voor een uitgebreid diner met vis- en vleesgerechten bij De Boterkapel, Restaurant Mezger of het Badpaviljoen. Tip voor het dessert of een ijskoud tussendoortje: huisgemaakt ijs van de IJsvogel en Restaurant ’t Begin. 

Bier en Melksalon - Steffen

Het strand van Domburg

Wist je dat Domburg de oudste badplaats van Zeeland en de twee na oudste kustplaats van Nederland is? Al in de 19e eeuw kwamen de eerste badgasten naar Domburg om te genieten van de heilzame werking van het zeewater en de gezonde zeelucht. Het brede zandstrand is één van de trekpleisters van Domburg. Kenmerkend voor het strand in Domburg zijn de rijen paalhoofden die stevig in het zand staan, de strandhuisjes die de kustlijn sieren in het zomerseizoen en de gezellige sfeer. Niet alleen in de zomer trekt het strand veel badgasten, in de herfst en winter is het een fijne plek om uit te waaien. 

Stranden op Walcheren

Kindvriendelijke stranden

Het brede strand en de vele speeltoestellen maken het strand van Domburg erg kindvriendelijk. Geniet van een onbezorgde dag aan zee met de kinderen. Zandkastelen bouwen, kuilen graven, schelpen verzamelen en spelen met de golven. Een dag naar het strand staat garant voor urenlang speelplezier. Strijk tijdens of na een bezoek aan het strand neer bij één van de vele strandpaviljoens bij de grotere strandopgangen, zoals bijvoorbeeld Strand90 of Oase.

Domburg-19-zandkasteel

Surfspot Domburg: populair bij beginnende en gevorderde surfers

Wil je beginnen met surfen of het een keer proberen? Met zijn ligging aan de Noordzee is Domburg een populaire surflocatie. Bij Surfschool Domburg kun je lessen volgen in golfsurfen, stand-up paddling en skimboarden. Als doorgewinterde wind- of kitesurfer kun je terecht op het autostrand aan de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle. Dit surfstrand is geen surfspot voor beginners, vanwege de aanwezige stroming en de strandpalen. Als de wind goed staat, zijn hier vaak veel surfers tegelijk op het water. Een spectaculair zicht. De sprongen, de snelheid, de kleurrijke kites. Je kijkt je ogen uit.

Domburg strand surfen

Wandel door de duinen

Ook te voet kom je in Domburg helemaal tot jezelf. Het duingebied van Domburg leent zich uitstekend voor een mooie wandeling langs de kust. Loop over de ‘ Boulevard van Schagen’ richting Westkapelle en stop onderweg bij één van de zeebalkons die zijn aangelegd in de duinen om te genieten van het uitzicht. Beklim de trappen van de Hoge Hil en tuur eindeloos over strand en zee. Zo ver je kunt kijken, zie je uitgestrekte polders en natuur. 

Cultuur proeven in kunstenaarskolonie

Het Domburgse duin- en kustlandschap vormt al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars. Domburg is al sinds de 19e eeuw een dorp van kunstenaars. De bekende schilder Jan Toorop heeft hier gewoond. Niet alleen hij liet zich inspireren door de kust en het heldere 'Zeeuwse' licht. Ook Piet Mondriaan schilderde hier graag. In het Marie Tak van Poortvliet museum vind je de werken van kunstenaars die een band hebben met Zeeland. Het museum is te bereiken via een klein pad tussen de juwelier en een kledingwinkel aan de centrale Ooststraat.

Schilderen duinen Domburg

Handige informatie

Domburg-strand-10

Alle parkeerterreinen op een rij:

 • Traverse

 • Irma 1, Domburgseweg 24

 • Irma 2, Mezgerweg

 • Mezgerweg, Mezgerweg

 • Van de Putteplein

 • Roosjesweg

 • Tramzicht P terrein Singel

 • Van Voorthuijsenstraat

 • Jan Tooropstraat

 • Markt (maximaal 1 uur)

 • Ooststraat (maximaal 1 uur)

 • Weststraat (maximaal 1 uur)

Er is één plek in Domburg waar je de auto gratis kunt parkeren. Dat is bij Sportpark Oosterloo aan de Roosjesweg 12. Vanaf deze parkeerplaats is het 12 minuten lopen naar het centrum van Domburg.

Bij de verschillende duinovergangen in Domburg vind je speciale invalidenparkeerplaatsen. Via verharde paden kun je met een rolstoel tot aan het strand komen. Bij de hoofdpost van de strandwachten (adres: strand 80) ligt een speciale opgang waar je het strand op kunt. In het zomerseizoen ligt hier een speciale mobimat. Hier zijn ook strandrolstoelen beschikbaar. Deze kun je bij de strandpost direct reserveren door te bellen met +31 (0)118582377.

In Domburg zijn verschillende haltes waar je op de bus kunt stappen: Markt, Singel, Molen, Schuitvlotstraat, Villapark, Schelpweg, Hof van Domburg, Trommelweg, K. De Vosweg. De volgende lijnbussen brengen je van en naar Domburg.

 • Lijn 52 Domburg - Middelburg

 • Lijn 53 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Middelburg

 • Lijn 647 Domburg - Krabbendijke

Provincie Zeeland op de kaart

Boek direct via de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.