Biggekerke

Biggekerke: ringdorp met een landelijk karakter

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Ligging dicht bij de kust
  • Rustige omgeving
  • Walchers ringdorp
Biggekerke
Praktische informatie Biggekerke

Wat te doen in Biggekerke?

Biggekerke is een knus dorp op schiereiland Walcheren. In dit karakteristieke ringdorp geniet je van een landelijke omgeving. Een oase van rust en toch genoeg te beleven. Het strand op steenworp afstand en kilometerslange fiets- en wandelroutes die voor je open liggen. Ontdek deze verrassende bestemming in Zeeland. 

Bezig met laden
Biggekerke

Praktische informatie Biggekerke

In Biggekerke kun je gratis parkeren op straat. Bij het strand kun je aan de Valkenisseweg betaald parkeren.

Vanuit Middelburg kun je gemakkelijk de bus nemen naar Biggekerke. Deze bus gaat verder richting Domburg.

Er is geen supermarkt in Biggekerke. Je kunt naar Zoutelande of Koudekerke om je boodschappen te doen.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Biggekerke strand - Groot Valkenisse

Hoewel Biggekerke niet direct toegang tot het strand heeft, sta je binnen 2 kilometer met je voeten in het zand bij Groot-Valkenisse. Hier geniet je van een relaxte stranddag of  een stevige wandeling over de hoogste duinen en een hapje en drankje bij een van de strandpaviljoens. Als de wind uit de juiste richting komt, vind je hier paragliders en deltavliegers. De gekleurde schermen die zweven boven het strand zijn prachtig om naar te kijken. Ben je een waaghals? Dan kun je met een ervaren instructeur een tandemvlucht maken. Adrenalinekick en een geweldig uitzicht gegarandeerd.

Wandelen en fietsen Walcheren

Vanuit Biggekerke ligt de Zeeuwse natuur voor je open. Vlakbij vind je de hoogste duinen van Zeeland, waar je kilometers kunt wandelen met een uitzicht dat nooit verveelt. Onderweg kom je langs gezellige badplaatsen even bij te tanken en uit te rusten van de stevige wandeling. Als je van fietsen houdt, dan is Biggekerke een ideaal startpunt. Fiets onder- en over de duinen richting Vlissingen of door de polders naar Domburg. Ook Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, is goed te bereiken op de fiets. Een ideaal uitje waar je je de hele dag kunt vermaken.

Ringdorp Biggekerke

Biggekerke is van oorsprong een boerendorp. Het is een typisch Zeeuws ringdorp. Rondom de kerk vormde zich een kring van woningen en boerderijen. Hiermee kreeg het dorp zijn kenmerkende ringstructuur en daarom wordt het een ringdorp genoemd. 

Overnachten Biggekerke

Ontdek Biggekerke tijdens een weekend weg of een vakantie en geniet van de rust. Hier kom je om te ontspannen. Als je de gezelligheid op wil zoeken, dan kun je alle kanten uit. Boek een vakantiehuis in Biggekerke voor ultieme vrijheid. Je voelt je gegarandeerd thuis, omdat je van alle gemakken bent voorzien.