Beklimming Lange Jan Middelburg

6x binnenactiviteiten met kinderen in Middelburg

Ben je op zoek naar een uitstapje met het hele gezin in Middelburg? Of je nu zin hebt in een sportief uitje, een culinaire activiteit of een cultureel dagje weg, er is keuze genoeg. Met onze tips voor binnenactiviteiten in Middelburg zit je altijd goed.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Leer alles over (de smaak van) chocolade

Als je van chocolade houdt, dan zit je goed in Middelburg. Bij maar liefst vier(!) chocoladewinkels is deze zoete lekkernij in allerlei soorten en smaken te verkrijgen. Alleen al bij het zien van de etalages en vitrines vol chocolade loopt het water je in de mond. Bij Sjakie’s Chocolademuseum spelen ze daar handig op in. Hier leer je niet alleen alles over dit snoepgoed, je mag het ook nog eens ongegeneerd proeven. Een niet te missen activiteit voor grote en kleine chocoladeliefhebbers. 

Locatie: Vlasmarkt 51, 4331 PD Middelburg

2. Bezoek het Zeeuws Museum

Een museumbezoek met kinderen saai? Dan ben je vast nog niet in het Zeeuws Museum in Middelburg geweest. Aan de hand van een bingokaart met foto’s duiken kinderen in de geschiedenis van Zeeland en speuren ze op de verschillende afdelingen in het museum naar kunstwerken, historische voorwerpen en wandbekleding. Museumbingo leert zelfs de kleinste bezoekers anders kijken naar de objecten in het museum. 

Locatie: Abdij 3-4, 4331 BK Middelburg

Zeeuws Museum Middelburg

3. Speel midgetgolf in een fluorescerende jungle

Midgetgolf is sowieso al een leuke activiteit om met kinderen te doen, maar golfen tussen levensgrote wilde dieren spreekt helemaal tot de verbeelding. In de overdekte hal van Glow Golf Middelburg speel je in een fluorescerende jungle. Met je eigen gekleurde golfbal en stick speel je golf tussen olifanten, slangen, leeuwen, tijgers en krokodillen. Wie het minste aantal slagen nodig heeft om de banen uit te spelen, wint. 

Locatie: Podium 21, 4337 WV Middelburg

Glow Golf Middelburg

4. Beklim de Lange Jan

Niet te missen in het centrum van Middelburg en ver daarbuiten is de 90,5 meter hoge Abdijtoren Lange Jan. Beklim tijdens de zomermaanden de 207 treden van de stenen wenteltrap in de toren. Dat is - zeker met kleine kinderen - nog best een uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug als je eenmaal boven bent: uitzicht over Middelburg en de wijde omgeving zo ver als het oog reikt. 

Locatie: Onder den Toren, Middelburg

Middelburg Lange Jan

5. Ontsnap uit een escaperoom

Logisch nadenken, creativiteit en snelheid. Bij Prison Island moet alles samenkomen. Laat je opsluiten in de cellen van deze fictieve gevangenis en probeer zo snel mogelijk weer te ontsnappen. Hier komt het niet alleen aan op tactiek, maar ook op techniek. Waag je aan verschillende opdrachten om zoveel mogelijk punten te scoren. Een race tegen de klok, maar laat je niet gek maken. Als je samenwerkt kom je verder. 

Locatie: Podium 19, 4337 WV Middelburg
Gratis parkeren op locatie

6. Uitrazen in familiepretpark Mini Mundi

Een bezoek aan Mini Mundi staat garant voor urenlang speelplezier. Hier zijn kinderen de hele dag zoet. Racen in de botsauto’s, klimmen en klauteren in de klimtoren om daarna via een metershoge glijbaan weer naar beneden te roetsjen. De allerkleinsten spelen in de speelhoek met ballenbak. Ook buiten is er genoeg leuks te doen. Attracties als een achtbaan, draaimolen, een minitreintje en een schommelschip zorgen voor een dag vol vermaak. In miniatuur Walcheren ontdek je de highlights van deze Zeeuwse regio in het klein. Voor kinderen is er een foto speurtocht waarbij ze een woord of een zin moeten raden. 

Locatie: Podium 35, 4337 WV Middelburg | Gratis parkeren op locatie

Restaurants met kinderen

Tijdens een dagje uit met kinderen speelt op een bepaald moment de vraag: wat gaan we eten? Of het nu lunch is of een diner, in Middelburg zijn veel kindvriendelijke restaurants waar terecht kunt. We noemen er een paar: Kindercafé ‘t Lokaaltje, Reynaart en co, Jells Lunchcafé & Tuinterras.

Locaties: 

Sint Janstraat 62, 4331 KD Middelburg
Langeviele 61, 4331 LS Middelburg
Achter de Houttuinen 30, 4331 NJ Middelburg
Nieuwe Kerkgang 1, 4331 BE Middelburg

Middelburg Jells Lunchcafe
Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.