Brouwershaven

Brouwershaven: stad aan het Grevelingenmeer

  • Historische stad
  • Levendige jachthaven
  • Watersportparadijs

Wat te doen in Brouwershaven?

In Brouwershaven getuigen schilderachtige gevels, goed bewaarde gebouwen en monumenten van een rijke historie. Vergaap je aan schilderachtige gevels tijdens een wandeling door ‘Brouw’, zoals het door lokale bewoners wordt genoemd. Dit karakteristieke stadje ligt aan het Grevelingenmeer en maakt het de ideale uitvalsbasis voor watersportliefhebbers. Stop ook zeker bij de bruisende jachthaven die in de zomer helemaal vol ligt met zeilboten. Blijf overnachten in Brouwershaven of bezoek de stad voor een dag.

Bezig met laden...
Brouwershaven

Praktische informatie Brouwershaven

In Brouwershaven kun je gratis parkeren op het parkeerterrein van de Nieuwe Jachthaven. In het centrum van Brouwershaven mag je parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Vanaf Zierikzee gaat bus 134 naar Brouwershaven en andersom.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Brouwershaven

Brouwershaven heeft na Zierikzee de meeste monumenten van Schouwen-Duiveland. Het voormalige  stadhuis valt direct op als je op de markt bent. Dit gebouw dateert uit de 15e eeuw en is in 1890 volledig herbouwd. De indrukwekkende gevel, gotische details en verfijnde raamkozijnen maken dit gebouw een fotogenieke verschijning. In het midden van het plein, staat het standbeeld van een van de beroemdste bewoners van de stad: Jacob Cats. Deze dichter, jurist en politicus werd in 1577 in Brouwershaven geboren. Niet ver van de haven van Brouwershaven, op nummer 7 van de Noorddijkstraat, bevindt zich een huis dat bekendstaat als het voormalige ouderlijk huis van Jacob Cats.. Aan de rand van de stad staat de imposante Nicolaaskerk, ook wel bekend als de Grote of Sint Nicolaaskerk. De kerk werd gebouwd in de 15de eeuw. Van begin april tot begin november kun je de kerk bezoeken. 

Restaurants Brouwershaven

In Brouwershaven vind je op de Markt en rondom de haven verschillende restaurants. Van eetcafé met uitzicht op de haven tot een gezellig steakhouse. Brouwershaven heeft het allemaal. Bij Vishandel van Beveren kun je terecht voor Zeeuwse schaal- en schelpdieren, huisgemaakte maaltijden en snacks als kibbeling en een viskroket. Heb je zin in zoet? Ga dan naar ‘t Ijswinkeltje 1726 voor ambachtelijk schepijs.

Watersport Brouwershaven

Als je graag op het water te vinden bent, dan is Brouwershaven de ideale bestemming. Op het Grevelingenmeer kun je goed zeilen, windsurfen en suppen. Als je geluk hebt kun je zeehonden spotten. Ook onder water is genoeg te zien in het Grevelingenmeer. Niet voor niets is het meer populair bij duikliefhebbers uit binnen- en buitenland. 

Overnachten Brouwershaven

Wil je genieten van een vakantie aan het water? In Brouwershaven zijn genoeg mogelijkheden voor een overnachting. Boek een knus vakantiehuis in het centrum of kies voor een chalet in Den Osse. Waar je ook voor gaat, een fijn verblijf is gegarandeerd.