Oostburg

Ontdek Oostburg

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Gastvrije stad
  • Ligging te midden van grote natuurgebieden
  • Gezellige evenementen

Wat te doen in Oostburg?

Oostburg, een stad in West-Zeeuws-Vlaanderen, behoort tot de oudste nederzettingen in Zeeland, maar werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en volledig verwoest. Na de oorlog verrees een compleet nieuwe stad met wederopbouwarchitectuur. Deze stijl is nog terug te zien in het gemeentehuis en de kenmerkende watertoren.

De stad biedt een mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. De evenementenkalender van Oostburg staat het hele jaar vol met leuke activiteiten. En als je een natuurliefhebber bent, kun je hier je hart ophalen. Met zoveel natuur in de wijde omgeving, zijn hier altijd nieuwe plekken te ontdekken.

Bezig met laden

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Oostburg: Eenhoornstad

Oostburg wordt ook wel eenhoornstad genoemd. Ter gelegenheid van de wederopbouw werd een beeld van een eenhoorn geïnstalleerd op het Eenhoornplantsoen, dat toevallig naar dit mythische dier was vernoemd. Het ontwerp haalt inspiratie uit de historische herberg De Eenhoorn, die vroeger op deze locatie stond.

Golfen in Oostburg

In Oostburg vind je een 18-holes golfbaan midden in de natuur. De baan in het domein De Brugse Vaart is ontworpen door Alex de Vos en Ron Kirby en is een uitdaging voor golfers van alle niveaus. Als gast ben je van harte welkom, zorg wel dat je van tevoren een reservering maakt. Ben je klaar met golfen? Ga dan naar het imposante ‘Clubhouse’. Hier geniet je van een drankje of een uitgebreid diner. 

Activiteiten Oostburg

In Oostburg is genoeg te doen. Als je graag actief bezig bent, dan kun je naar de Golfclub Oostburg om een balletje te slaan of baantjes trekken in zwembad de Eenhoorn. Voor een stevige wandeling in de natuur zit je goed in Oostburg. Met zoveel natuur in de wijde omgeving, zijn hier altijd nieuwe plekken te ontdekken. Je vindt hier het Groote Gat. Dit natuurgebied was ooit onderdeel van een uitgebreid krekensysteem dat in verbinding stond met het Zwin. Je maakt hier mooie fiets- en wandeltochten en er is veel geschiedenis te vinden. Zoals de forten van de Staats Spaanse Linies uit de Tachtigjarige Oorlog. 

Evenementen Oostburg

Het hele jaar door is de evenementenkalender in Oostburg goed gevuld. Iedere eerste zaterdag van de maand is het Zotte Zaterdag in het centrum. Van een kinderspeeldag tot een oldtimerdag. Er is altijd wat leuks te beleven. Elke woensdag kun je struinen over de weekmarkt in het centrum. Je vindt hier onder andere  een kaasboer, stroopwafels, kleding en bloemen.

Overnachten Oostburg

Oostburg ontdek je het beste tijdens een verblijf. Boek een hotel in het centrum van Oostburg of een vakantiehuis buiten de stad. Dit is het perfecte startpunt om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken. Maak een fietstocht naar Cadzand-Bad of ga een middag winkelen in Sluis. Vanuit Oostburg zijn de mogelijkheden eindeloos.