Wellness in Zeeland

Overdekte uitstapjes op Tholen

Of het nu regent of de zon schijnt, op Tholen is genoeg te beleven. Buiten en binnen. Welk seizoen het ook is, onze tips voor overdekte uitstapjes komen altijd goed van pas.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Dagje wellness op de Oesterdam

Zeker als het buiten guur en koud is, is er niets fijner dan relaxen in een wellness. Na een dag in de sauna, stoomcabine en het belevingsbad met bruisbank en nekdouche bij Oesterdam Resort in Tholen kun je er weer helemaal tegenaan. Dat is een opkikker voor lichaam en geest. Tijd voor jezelf waarin je even nergens aan hoeft te denken. Hoe lekker is dat? Dit luxe resort ligt middenin de natuur met uitzicht op het water. Een locatie die je niet snel zal vergeten. Niks moet. Behalve in alle rust je hoofd leegmaken en opladen. 

Locatie: Oesterdam 3, 4691 PV Tholen | Telefoon: +31 (0)166 604 697

Wellness Zeeland

2. Ontsnap uit een escaperoom

Puzzels, raadsels en aanwijzingen. In een van de escaperooms op Tholen komt het aan op snelheid, kennis en vindingrijkheid. Ontcijfer de raadsels van het Verdronken Land van Reymerswael in Escaperoom ‘The Deep’ of duik vanuit de kelder van ‘Museum De Meestoof’ in de historie van Tholen en Sint Philipsland. Je krijgt de sleutel tot de deur naar de uitgang niet voor niets. Samenwerken, daar kom je verder mee. Breek je hoofd over de aanwijzingen, maar blijf niet te lang hangen bij onopgeloste raadsels. Binnen 60 minuten moet alles bij elkaar komen. Ga jij het redden? 

Locaties:  Escaperoom The Deep Oesterdam 3, 4691 PV,  Tholen |  Escaperoom Zeeland Bierenstraat 6 | 4697 GE Sint-Annaland

3. Winkelen bij de woonboulevard

Nieuwe meubels of accessoires nodig? Of wil je je interieur opvrolijken? Alles voor je huis shop je bij Woonboulevard Poortvliet. Hier kun je het hele jaar overdekt winkelen. Altijd lekker warm en droog. Met ruim 40 winkels en een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter slaag je hier gegarandeerd.

Locatie: Paasdijkweg 33, 4693 RE Poortvliet

Poortvliet woonboulevard

4. Ontbijten, lunchen of dineren in een restaurant

Waar kun je nu beter schuilen voor de regen dan in een restaurant. Lekker droog en uiterst comfortabel zit je ook bij Marina Beachclub in Tholen, ’t Packhuys in Stavenisse en Restaurant De Buutengaets in Sint-Annaland. Stuk voor stuk fijne restaurants op toplocaties met uitzicht op het water. Of stap naar binnen bij Brasserie Kaeswienkeltje in Tholen en haal een rijk belegd broodje.

5. Ronddwalen in Streekmuseum De Meestoof

Tijdens een bezoek aan Streekmuseum De Meestoof lijk je een andere wereld binnen te stappen. In dit museum in Sint-Annaland raak je niet uitgekeken. Je leert over de manier waarop mensen vroeger leefden en werkten op Tholen en Sint Philipsland. Zo ontdek je oude ambachten, zie je hoe een klaslokaal er vroeger uitzag en kom je alles te weten over meekrap, eeuwenlang het meest winstgevende product van de Zeeuwse landbouw. Kinderen ontdekken het museum spelenderwijs aan de hand van verschillende speurtochten.

Locatie: Bierensstraat 6, 4697 GE Sint-Annaland

6. Op zoek naar de familie Roosevelt

De voorouders van Amerikaanse presidentsfamilie Roosevelt zijn afkomstig uit Oud-Vossemeer. In het Roosevelt Informatiecentrum kom je meer te weten over de geschiedenis van het dorp en de Zeeuwse roots van de beroemde familie. Het 18e-eeuwse Ambachtshuis, waarin het informatiecentrum is gevestigd, is een fotogenieke plek op het dorpsplein in Oud-Vossemeer.

Locatie: Raadhuisstraat 5, 4698 AJ, Oud-Vossemeer