Burgh-Haamstede-8-baguette

Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

Restaurants in Burgh-Haamstede

Uit eten in Burgh-Haamstede? Na een lange wandeling langs het strand, slot Haamstede en de vuurtoren is de kans groot dat je trek hebt gekregen. Om te zorgen dat jij snel ergens aan kunt schuiven delen wij in dit artikel vier restaurants in Burgh-Haamstede.

Brasserie Mood

Brasserie Mood is te vinden in het centrum van Burgh-Haamstede, centraler kan het eigenlijk niet. Binnen is het sfeervol en modern ingericht met grote gloeilampen, houten tafels en leren stoelen. En niet alleen op de menukaart zie je dingen uit zee voorbij komen. In het interieur is namelijk veel gewerkt met schelpen, zelfs aan de muren hangen de oesters hier. En bij lekker weer zit je hier helemaal goed, want dan kan je zelfs op het terras zitten met uitzicht op de kerk. Bij brasserie Mood werken ze met zoveel mogelijk streek- en seizoensgebonden producten. Op de kaart staan dan ook mosselen en andere visgerechten. Als vleesliefhebber kan je er ook terecht. Je kunt er dan bijvoorbeeld een runderstoverij of steak bestellen. Mocht je niet kunnen kiezen kan je ook gaan voor het tasting menu waarbij je verrast wordt door de chef. Je diner afsluiten doe je hier trouwens ook in stijl: met een Zeeuwse tiramisu met bolus en babbelaar. Lekker!

Locatie: Ring 33, 4328AH, Burgh-Haamstede

Telefoonnummer: 0111 213 311


Burgh-Haamstede-1-mood

Lunchroom La Baguette

Wanneer je tijdens het wandelen trek krijgt of überhaupt op zoek bent naar een leuk lunchrestaurant, kun je het beste even langs de kerk lopen. Naast de kerk vind je op Ring 23 La Baguette. Bij deze prijzenwinnende lunchroom kan je onder andere terecht voor lekkere belegde broodjes zoals een broodje kerrie hummus met geroosterde paprika en ei, of bijvoorbeeld een broodje geitenkaas met noten en honing. Je kunt je hier trouwens prima een middag vertoeven want op de kaart staan ook dranken en borrelhapjes. Neem bijvoorbeeld lekker plaats op het terras en geniet hier van de zon. Bijzonder is dat er op het terras een travalje staat. Hier werden vroeger de hoefijzers bij paarden beslagen en deze staat er nu nog steeds. Voordat je vertrekt is het ook wel leuk om een kijkje binnen te nemen. Hier worden leuke items verkocht die je cadeau zou kunnen doen aan iemand. Binnen zijn ook enkele plekjes waar je gezellig plaats kan nemen. Je zit hier samen aan een knus tafeltje met uitzicht op de toonbank met alle taartjes en koeken. Grote kans dat je het niet kan laten nog iets voor thuis mee te nemen als je vertrekt. 

Locatie: Ring 23, 4328 AG Burgh Haamstede

Telefoonnummer: 0111 658 666

Burgh-Haamstede-3-baguette

Hotel Café Bom

Bij het restaurant van hotel Bom kan je ook zonder hotelovernachting terecht voor een lunch of diner. Het gehele jaar door zijn zij zeven dagen per week geopend. In de gerechten zijn veelal Zeeuwse delicatessen verwerkt en die zijn ook goed op de kaart terug te vinden. Op de kaart staat met Zeeuwse vlaggen aangegeven met welke gerechten je de Zeeuwse keuken kan proeven. Je kunt hierbij denken aan een uitsmijter met Zeeuwse spek, Oosterschelde Kreeft of oesters. De inrichting is rustig en klassiek. Voor de bar staat een vitrine met heerlijke taartjes en uit het rek kan je een krant pakken om te lezen. Je kunt hier dineren maar ook plaatsnemen aan de hoge bartafels om een drankje te drinken. 

Locatie: Noordstraat 2, 4328 AL Burgh-Haamstede

Telefoonnummer:  0111 652 229

Burgh-Haamstede-2-bom

Pannekoekenmolen de Graanhalm

Pannenkoeken eten met je kinderen in Burgh-Haamstede? Bij de Graanhalm eet je echte Zeeuwse pannenkoeken. Ze zijn namelijk gemaakt van Zeeuwse Vlegel Tarwe. Heb je wel al eens een pannenkoek met ananas en kaas of met kwark en aardbeien op? Deze pannenkoeken staan hier samen met een hoop andere speciale opties op de kaart. Het restaurant is simpel maar gezellig ingericht en je kan er zowel binnen als buiten zitten. De kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Mocht je thuis willen proberen om Zeeuwse pannenkoeken te bakken, dan kan dat ook, want het meel is in het winkeltje te koop (net als andere souvenirs voor thuis) 

Locatie: Burghseweg 53, 4328 LA Burgh-Haamstede

Telefoonnummer: 0111 652415 

Parkeren kan bij het restaurant

Burgh-Haamstede Molen de Graanhalm

Handige informatie

Burgh-Haamstede restaurants

In Burgh-Haamstede zijn twee gratis parkeerplaatsen:
Parkeerplaats Kriekemeet
Parkeerplaats Leliendaleweg

Betaald parkeren bij het strand:
Torenweg (Nieuw Haamstede)
Strandweg (Nieuw Haamstede)