Burgh-Haamstede-8-baguette
Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

Restaurants in Burgh-Haamstede

Uit eten in Burgh-Haamstede? Na een lange wandeling langs het strand, slot Haamstede en de vuurtoren is de kans groot dat je trek hebt gekregen. Om te zorgen dat jij snel ergens aan kunt schuiven delen wij in dit artikel zes restaurants in Burgh-Haamstede.

1. Lunchroom La Baguette

Wanneer je tijdens het wandelen trek krijgt of überhaupt op zoek bent naar een leuk lunchrestaurant, kun je het beste even langs de kerk lopen. Naast de kerk vind je op Ring 23 La Baguette. Bij deze prijswinnende lunchroom kan je onder andere terecht voor lekkere belegde broodjes zoals een broodje kerrie hummus met geroosterde paprika en ei, of bijvoorbeeld een broodje geitenkaas met noten en honing. Je kunt  hier trouwens prima een middag vertoeven, want op de kaart staan ook dranken en borrelhapjes. Neem bijvoorbeeld plaats op het terras en geniet hier van de zon. Bijzonder is dat er op het terras een travalje staat. Hier werden vroeger de hoefijzers bij paarden beslagen en deze staat er nu nog steeds. Voordat je vertrekt is het ook leuk om binnen een kijkje te nemen. Hier worden leuke items verkocht die je cadeau kunt doen doen aan iemand of jezelf. Binnen zijn ook enkele plekjes waar je gezellig plaats kan nemen. Heb je uitzicht op de toonbank, dan kijk je je ogen uit naar alle taartjes en koeken in de vitrine. Grote kans dat je het niet kan laten nog iets voor thuis mee te nemen als je vertrekt.  

Locatie: Ring 23, 4328 AG Burgh Haamstede | Telefoonnummer: 0111 658 666

Burgh Haamstede La Baguette

2. Restaurant Het Vissershuis

Ben je een visliefhebber? Dan is dit hét adres voor jou. De naam zegt het eigenlijk al: het is vooral vis wat de klok slaat op de uitgebreide menukaart van Restaurant Het Vissershuis. Gewokte mosselen, oesters of zeetong. Er is volop keuze. Ook als je geen vis lust, kun je hier goed terecht. Van het voorgerecht tot het dessert, alles wordt smaakvol bereid en creatief opgediend. Hier dineer je in een sfeervolle ambiance. Een aanrader als je Burgh-Haamstede bezoekt.

Locatie: Westenschouwenseweg 20, 4328 RE Burgh-Haamstede | Telefoon: 0111 652 259

3. Brasserie Zeelust

Deze Brasserie ligt onderaan de trap bij strandovergang ‘De Rotonde’. Met mosselen, saté en verschillende maaltijdsalades op de menukaart is er keuze genoeg om te genieten van een uitgebreide lunch, koffie met iets lekkers of een heerlijk diner. Voor kinderen is er een speelhoek waar ze films kunnen kijken en kleuren. Niet alleen leuk voor de kleintjes, maar ook voor jezelf, want dan heb jij even je handen vrij. Als je bij Brasserie Zeelust gaat dineren, houd dan ruimte over voor een nagerecht, want de desserts zijn eigenlijk allemaal het proberen waard. Voor kinderen is een ijsje eten natuurlijk altijd een feest, bij Brasserie Zeelust mogen de jonge bezoekers hun eigen ijsje versieren. Hier kom je zeker nog een keer terug.

Locatie: Steenweg 15, 4328 RL Burgh-Haamstede | Telefoon: 0111 - 651508

4. Pannekoekenmolen de Graanhalm

Pannenkoeken eten met je kinderen in Burgh-Haamstede? Bij de Graanhalm eet je echte Zeeuwse pannenkoeken. Ze zijn namelijk gemaakt van Zeeuwse Vlegel Tarwe. Heb je wel al eens een pannenkoek met ananas en kaas of met kwark en aardbeien op? Deze pannenkoeken staan hier samen met een hoop andere speciale opties op de kaart. Het restaurant is simpel maar gezellig ingericht en je kan er zowel binnen als buiten zitten. De kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Mocht je thuis willen proberen om Zeeuwse pannenkoeken te bakken, dan kan dat ook, want het meel is in het winkeltje te koop (net als andere souvenirs voor thuis) 

Locatie: Burghseweg 53, 4328 LA Burgh-Haamstede | Telefoonnummer: 0111 652415 
Parkeren kan bij het restaurant

Burgh-Haamstede Pannenkoekenmolen de Graanhalm

5. Strandpaviljoen Sand & Pepper

Strandpaviljoen Sand & Pepper in Burgh Haamstede heeft in de inrichting verschillende stijlen subtiel en goed gecombineerd. Dit creëert een warm geheel waar jij je welkom voelt. Verwacht geen uitgebreide menukaart, maar de kaart wisselt regelmatig en in de weekeinden zijn er specials. Reden te meer om er vaker naartoe te gaan. Op het terras of in het paviljoen eet je een burger, salade of een vissoep. Wie wil lunchen met kinderen, bestelt voor hen bijvoorbeeld twee boterhammen met kaas, pindakaas, Nutella of een kroket. Bij mooi en warm weer huur je bij de take away beachbar een strandbedje en parasol voor een dagje strand. Ook kun je daar ijsjes, drankjes en snacks afhalen. Meer heb je niet nodig voor een relaxte stranddag.

Locatie: Strand Westenschouwen, 1, 4328 NZ Burgh-Haamstede | Telefoon: 06 23092387

Burgh-Haamstede Sand & Pepper

6. Hotel Café Bom

Bij het restaurant van hotel Bom kan je ook zonder hotelovernachting terecht voor een lunch of diner. Het gehele jaar door zijn zij zeven dagen per week geopend. In de gerechten zijn veelal Zeeuwse delicatessen verwerkt en die zijn ook goed op de kaart terug te vinden. Op de kaart staat met Zeeuwse vlaggen aangegeven met welke gerechten je de Zeeuwse keuken kan proeven. Je kunt hierbij denken aan een uitsmijter met Zeeuwse spek, Oosterschelde Kreeft of oesters. De inrichting is rustig en klassiek. Voor de bar staat een vitrine met heerlijke taartjes en uit het rek kan je een krant pakken om te lezen. Je kunt hier dineren maar ook plaatsnemen aan de hoge bartafels om een drankje te drinken. 

Locatie: Noordstraat 2, 4328 AL Burgh-Haamstede | Telefoonnummer:  0111 652 229

Burgh-Haamstede Restaurant Bom

Handige informatie

Burgh-Haamstede restaurants

In Burgh-Haamstede zijn twee gratis parkeerplaatsen:
Parkeerplaats Kriekemeet
Parkeerplaats Leliendaleweg

Betaald parkeren bij het strand:
Torenweg (Nieuw Haamstede)
Strandweg (Nieuw Haamstede)
Parkeerplaats De Rotonde (Westenschouwen)