Haven van Wolphaartsdijk

Ontdek Wolphaartsdijk

  Ontdek wat er in Wolphaartsdijk allemaal te beleven is

  Wolfersdiek, zoals het dorp door locals ook wel wordt genoemd, is de ideale bestemming om te zeilen, vissen, duiken of windsurfen. In de haven zijn voldoende ligplaatsen voor plezierjachten. Blijf je liever aan wal? Dan kun je vanuit het dorp uitgebreid wandelen en fietsen rond het Veerse Meer.

  Bezig met laden...

  3 Fijne plekken om te overnachten in Wolphaartsdijk

  Provincie Zeeland op de kaart

  Boek direct via de kaart

  Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Oldtimer-Veerse-Meer-30

  Watersporten op het Veerse Meer

  Het Veerse Meer is een groot brakwatermeer in Zeeland. Het is een gebied dat populair is bij zowel beginners als gevorderde watersportliefhebbers. Recreatiegebieden ‘De Schelphoek’ bij Wolphaartsdijk en ‘De Piet’ (nabij Arnemuiden) bieden tal van mogelijkheden voor een gezellige dag met vrienden of het hele gezin. Hier beleef je de ultieme avontuurlijke dag op het water. 

  Fietsen rondom het Veerse Meer

  Als je geen zin hebt het water op te gaan, zijn er in Wolphaartsdijk genoeg andere mogelijkheden voor een actieve dag. Fiets het ‘rondje Veerse Meer’ over leuke dijkweggetjes omringd door groen, een route van ruim 55 kilometer. Je kunt het rondje inkorten door de oversteek te maken met het fietsveer van Wolphaartsdijk naar Kortgene. Dit pontje vaart van april tot en met september. 

  Wandelroutes in Wolphaartsdijk

  Langs het Veerse Meer en de Pietkreek zijn ook verschillende wandelroutes uitgezet. Maak zeker de wandeling rondom de Pietkreek van 4,4 kilometer. Je volgt hiervoor de gele routepaaltjes en wandelt afwisselend door bos en langs akkers. Je hebt regelmatig uitzicht op het water van de Pietkreek met de vele watervogels.

  Culinair genieten bij restaurant Meliefste

  Wil je culinair genieten in Wolphaartsdijk? Breng dan een bezoek aan sterrenrestaurant Meliefste*. Gevestigd in het oorspronkelijke Veerhuis aan de jachthaven is dit absoluut één van de highlights van Wolphaartsdijk met prachtig uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer. Eigenaar en chef-kok Thijs Meliefste haalt zijn inspiratie voor gerechten uit de Zeeuwse natuur en werkt met seizoensproducten uit eigen streek.

  Bezoek Molen De Hoop

  Aan de rand van het dorp vind je molen De Hoop. Een molen met een opmerkelijk verhaal. Het is oorspronkelijk gebouwd in 1808 als korenmolen. Na een ruzie over windrechten in 1894, is de molen verhoogd en is er een stellingmolen van gemaakt. Na een brand in 1993 werd de bovenkap vervangen en werd het nog een keer verhoogd. Het heeft al met al een unieke molen opgeleverd.