Surfen in Zeeland

Actief met kinderen: watersportactiviteiten op Walcheren

Met zoveel kilometer kustlijn als in Zeeland is hier meer dan genoeg te beleven op en rond het water. Waar je ook bent in Zeeland, je staat altijd binnen 15 minuten aan het water. De mogelijkheden om te watersporten zijn hier dan ook eindeloos. Niet alleen voor jou, maar ook voor kinderen. Lekker spetteren, duiken, glijden of trappelen. Saai is het zeker niet. Dit zijn de leukste watersporten voor kinderen op Walcheren in Zeeland.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Golfsurfen Domburg

Bij golfsurfen gaat het tussen jou en de zee. Hier speel je met de golven. Of spelen ze met jou? Laat je meevoeren op je surfboard en voel de kick. Voor kleine durfals die willen beginnen met golfsurfen of het een keer willen proberen, is Domburg dé plek om naartoe te gaan. Met zijn ligging aan de Noordzee is deze badplaats een populaire surflocatie. Surfschool Domburg is een toffe plek waar je kan leren golfsurfen. In een paar uurtjes, een paar dagen of een hele week. Kom je niet uit de buurt? Dan blijf je toch gewoon slapen in een hotel in Domburg.

Windsurfen

Kleurige zeilen die bol staan in de wind. Windsurfen in Zeeland is leuk voor kinderen die van snelheid houden. Het Veerse Meer is de perfecte plek om het te leren. Kinderen oefenen hier spelenderwijs de beginselen van het windsurfen. Dat is soms een kwestie van vallen, opstaan en weer doorgaan, maar je zal zien hoe snel ze de basisbeginselen onder de knie hebben. Zeker als ze deze leren van instructeurs die passie hebben voor de sport. Bijvoorbeeld bij Surfschool Veerse Dam op de grens van Vrouwenpolder en Kamperland.

Locatie: Vrouwenpolderseweg, 4493 RA Kamperland
Betaald parkeren (1 april t/m 31 oktober): op locatie, bij Surfschool Veerse Dam

Windsurfen Veerse Meer

Kitesurfen

Waaghalzen die houden van een stevige portie adrenaline, vinden in Zeeland ideale condities om te (leren) kiten. Er is hier altijd wel een strand waar de wind goed staat om te kitesurfen. Het brede strand van Vrouwenpolder leent zich uitstekend om onder begeleiding kennis te maken met deze stoere watersport. Kinderen met een gewicht van minimaal 35 kilogram zijn bij Vertigo Kitesurfschool welkom voor kitesurfles. Durf jij het aan?

Locatie: Strand Vrouwenpolder 80, 4354 XZ Vrouwenpolder
Betaald parkeren (1 april t/m 31 oktober): Naast de N57, bij frituur de Lekkerbek.

Kitesurfen in Zeeland

Suppen in Zeeland

Suppen of stand up paddle is één van de meest relaxte watersporten om te doen, maar ook om te leren. Ook al hebben jij en je kind nog nooit op een supboard gestaan, de sport is niet moeilijk. Volg een les bij één van de surfscholen op Walcheren en leer hoe je in balans blijft en hoe je de peddel het beste gebruikt. Heb je het onder de knie? Dan zijn er genoeg plekken waar je een supboard kunt huren. Peddel op het Veerse Meer, de grachten van Middelburg of - als je wat meer uitdaging zoekt - de zee bij Vrouwenpolder of Domburg.

Locaties: Strand Noordduine, 4357 XZ Domburg | Vrouwenpolderseweg, 4493 RA Kamperland |
Parkeren: zie locaties Windsurfen & Golfsurfen

Kanoën

Kanovaren met kinderen is hartstikke leuk en kan op veel verschillende plekken in Zeeland, veelal middenin de natuur. Bijvoorbeeld op het Veerse Meer. Maar je kunt er ook voor kiezen een kanotocht te maken door de historische grachten van Middelburg. Zo zie je de monumentale stad van een heel andere kant. Je huurt een kano heel eenvoudig bij Rondvaart Middelburg.

Locatie: Achter de Houttuinen 39, 4331 NJ Middelburg

Parkeren: Parkeergarage Achter de Houttuinen, Achter de Houttuinen 12, 4331 NJ Middelburg

Suppen Middelburg

Bodyboarden en Skimboarden

Wil je niet surfen of suppen, maar wel spelen met de golven, dan is body- of skimboarden een goed idee. Met een bodyboard ervaren kinderen hoe het is om op de golven te drijven. Ook bij skimboarden leven ze zich uit. Het vraagt iets meer techniek, maar ook hierbij kunnen ze lekker rennen, vliegen en over het water glijden in de branding. Bij surfschool Domburg leren ze je hoe je het board moet gebruiken.

Locaties: Strand Noordduine, 4357 XZ Domburg
Betaald parkeren: Schelpweg, Domburg

Zeilen

Meevaren op een boot is al een ervaring op zich, maar hoe leuk is het om zelf te leren zeilen? Kinderen zijn hun eigen kapitein en leren de beginselen van de zeilsport in een Optimist. Dat kan in Zeeland op verschillende plekken aan het Veerse Meer. Op Walcheren bijvoorbeeld bij Zeilschool Het Veerse Gat (Polredijk) of Watersportbedrijf De Arne.

Locatie: Polredijk 21, 4351 RT Veere | Locatie: Muidenweg 2, 4341 PZ Arnemuiden
Op beide locaties kun je gratis parkeren.

Zeilen Veerse meer

Zwemmen

In een provincie met zoveel water hoort zwemmen natuurlijk in dit rijtje thuis. Dat kan in zee op een van de bewaakte stranden met strandwachten. Maar je kunt ook kiezen voor een bezoek aan een zwemparadijs of in de zomer het openluchtbad De Goudvijver in Serooskerke op Walcheren. Lekker spetteren in het water. Van de glijbaan in het water roetsjen. Kortom: een onvergetelijke dag vol plezier.

Locatie: Zandput 1, 4353 BA Serooskerke
Gratis parkeren

Handige informatie

Watersporten in Zeeland

Informeer bij de betreffende surfschool vanaf welke leeftijd kinderen een les kunnen meedoen.