Vrouwenpolder Strand

8 mooie en schone stranden op Walcheren

Een dag of een langere periode vanuit een strandhuisje genieten van het strand in Zeeland? Met 650 kilometer aan Zeeuwse kust zijn er voldoende stranden waar je terecht kan. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand waar je alle ruimte hebt om te watersporten of naar een strand met veel drukte, gezelligheid en leuke paviljoens; je vindt ze op Walcheren. Wij zetten 8 mooie en schone stranden op Walcheren voor je op een rij.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

Het strand van Westkapelle

Op zoek naar een makkelijk toegankelijk strand? Als je van Westkapelle centrum richting de zee gaat, kom je uit op het Erica Badstrand. Het is een breed strand in Westkapelle, met kleine strandhuisjes. Verder zijn er loopplanken op het strand en is de duinovergang geschikt voor rolstoelen. Ten zuiden van Westkapelle begint ook direct een duinlandschap met de hoogste duinen van Nederland. Kijk om je heen en zie de rode daken van Westkapelle en de mooiste vergezichten over het water. Het is een ideale plek om te wandelen en fietsen. Het strand is maar liefst 12 kilometer lang en loopt helemaal door tot aan Vlissingen. 

Strand Westkapelle Erica

Autostrand van Westkapelle

Tussen Westkapelle en Domburg vind je ook het autostrand van Westkapelle. Doordat het kustgedeelte direct achter de zeedijk grotendeels verhard is, kun je hier met een auto of camper langs de vloedlijn (betaald) parkeren. Als het mooi weer is, staat het hier dan ook vaak vol met campers. Wie wil er nu niet zo een mooi uitzicht vlak aan het water?

Autostrand Westkapelle

Natuur en ruimte op de stranden bij Oostkapelle

Brede zandstranden en veel natuur, dat vind je op de stranden bij Oostkapelle. Doordat de stranden breed zijn, heb je hier alle rust en ruimte om te genieten van je dagje strand in Zeeland. Vanaf deze stranden zit je zo in natuurgebieden De Manteling en Oranjezon, waar herten, vossen en wilde paarden rondstruinen. Ook een bezoek aan natuurmuseum Terra Maris is een aanrader. Honden kunnen goed terecht op de stranden bij Oostkapelle. Je hond mag lekker losrennen op het strand bij Berkenbosch in Oostkapelle. Ga zeker ook even langs bij strandpaviljoen Berkenbosch, hier verwennen ze je hond graag met hondensnacks, speelgoed en speciaal hondenbier. Het strand heeft de blauwe vlag voor schoon strand en veilig zwemwater.

Locatie: parkeerplaats Duinweg 115, 4356 GA Oostkapelle

Strand Oostkapelle

Stranden Dishoek

Op de stranden van Dishoek is het gezellig druk. Veel eigen inwoners van Vlissingen en Middelburg komen naar deze stranden en het is ook populair bij lokale jongeren. Er zijn veel restaurants en hippe strandpaviljoens waar regelmatig bands optreden. Het strand van Dishoek heeft een blauwe vlag dus je bent zeker van goede kwaliteit zwemwater. Ook wordt het strand dagelijks opgeruimd en je vindt er handige faciliteiten zoals douches. In de zomer zijn er strandwachten aanwezig zodat je er veilig kunt zwemmen. Ook hier varen grote schepen dicht langs de kust. De kenmerkende vuurtorens van Dishoek zie je al van ver staan. Boven door de duinen loopt een mooi wandelpad. Als je zin hebt kan je helemaal tot aan Oostkapelle wandelen.

Locatie: parkeerplaats 4371 NT Koudekerke 

Dishoek strand

Stad en strand in één bij Vlissingen

Een strandvakantie combineren met een stedentrip? Dat kan in Vlissingen. Overdag geniet je van zon en zee op het brede zandstrand. ‘s Avonds flaneer je langs de lange Boulevard terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Doordat het strand bij de vaargeul van de Westerschelde ligt zie je hier veel grote schepen dicht langs het strand varen. Het uitzicht op zee verveeld hierdoor nooit. Het Badstrand en Nollestrand heeft de blauwe vlag, dus schoon zwemwater is gegarandeerd. Vanaf het Nollehoofd met het windorgel, de pier van Vlissingen, heb je een prachtig zicht op de skyline van Vlissingen met daarvoor het brede strand. In de winter is er alle ruimte voor de hond om op het Nollestrand lekker los te rennen. Of kies voor het losloopgebied op het strand bij Ritthem, net buiten Vlissingen. Als je langer wilt blijven, kies dan voor een verblijf in een van de slaapstrandhuisjes en wordt als eerste wakker op het strand.

Locatie: parkeerplaats 4382 CN Vlissingen

Weekend weg Vlissingen

Brede stranden bij chique badplaats Domburg

De stranden bij de bekende badplaats Domburg zijn breed en schoon en zijn erkend met de blauwe vlag. Je vindt hier mooie pastelkleurige strandhuisjes tegen de hoge duinen. Domburg was vroeger al geliefd bij veel kunstenaars en het is nu nog steeds een chique badplaats vol leuke winkels en restaurants. Ook komen veel bezoekers voor de thermen en wellness naar Domburg. De schone zeelucht bij Domburg draagt zeker bij aan een goede gezondheid en echte ontspanning. De golven bij Domburg zijn vaak hoog, ideaal om in te surfen. Bij Noordduine is een surfshop waar je spullen kunt huren of een je eerste surflessen kunt nemen.

Locatie: parkeerplaats 4357 AG Domburg

Domburg strand surfen

Zonnigste stranden bij Zoutelande aan de Zeeuwse Rivièra

Vergeet het buitenland en kies voor de Zeeuwse Rivièra. De stranden van Zoutelande liggen op het zuiden, hebben de meeste zonuren en het is er altijd net iets warmer. Dit stukje Walcherse kust wordt daarom ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Met een mooi strand en veel restaurants waar je de lekkerste zeevruchten eet, waan je je hier in de Mediterrannée. De stranden zijn breed en zijn ook toegankelijk voor mindervaliden. Vanuit de leuke badplaats Zoutelande zit je zo op het strand. Het strand van Zoutelande heeft een blauwe vlag, dat betekent een schoon strand en veilig zwemwater.

Locatie: parkeerplaats Westkapelseweg 28, 4374 BB Zoutelande

Zoutelande strand

Hoogste duinen bij strand Valkenisse

Bij Valkenisse vind je de hoogste duinen van Zeeland. Vanaf deze duinen heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn. Je maakt hier mooie wandelingen bovenaan de duinen. De duinen zijn ook geliefd bij paragliders die hier vanaf de hoge toppen de vrijheid tegemoet springen. Er ligt dan ook een heus vliegveld op de duintoppen speciaal voor deze zweefvliegers. Het strand bij Valkenisse is breed en schoon.

Locatie: parkeerplaats 4373 RW Biggekerke

Valkenisse-paragliden-10

Brede stranden en kitesurfen bij Vrouwenpolder

Ruimte vind je op het strand bij Vrouwenpolder. Zelfs in de zomer heb je hier nog alle ruimte om je heen. Dat komt vooral omdat het strand hier heel breed is. Vrouwenpolder is ook een geliefde plek om te kitesurfen. Boek hier je eerste kitesurfles en ervaar de kracht van de wind en het magische moment zodra je met je board over het water vliegt. Voor kinderen zijn er speeltoestellen en er zijn vaak ondiepe poelen waar kinderen veilig in kunnen spelen. Het strand van Vrouwenpolder heeft de blauwe vlag, dus schoon strand en veilig zwemwater zijn gegarandeerd. Er zijn veel strandpaviljoens waar je terecht kunt voor een ijsje, lunch of diner. In de winter kan je hier uren wandelen met je hond, die dan los mag rondrennen. Geniet van de winterse frisse zeelucht en eindig je bezoek met een warme chocolademelk in een van de paviljoens.

Locatie: parkeerplaats Vrouwenpolderseweg 83, 4354 ND Vrouwenpolder

Strand Vrouwenpolder

Handige informatie

Stranden op Walcheren

Walcheren is een Zeeuws schiereiland omringd door de Noordzee, Westerschelde en het Veerse Meer.

Bij de meeste Walcherse stranden zijn parkeerplaatsen, waar in het hoogseizoen (april t/m oktober) betaald parkeren geldt.

De regels verschillen per strand en staan duidelijk aangegeven bij de strandovergangen.

Voor de meeste stranden moet je eerst (hoge) duinen oversteken, via een lang pad of een hoge trap.

De stranden zijn het hele jaar door gratis toegankelijk. In het hoogseizoen kan het druk zijn op populaire Walcherse stranden. De meeste strandpaviljoens zijn alleen in het hoogseizoen geopend.

Ga een dag naar het strand en geniet een dag van de zon en de zee. Ook bij minder mooi weer is er genoeg te beleven op het strand: maak een mooie wandeling, ga strandjutten en eindig met een warme chocolademelk bij een van de strandpaviljoens.

Verleng je bezoek aan het strand met een etentje in een van de strandpaviljoens en geniet van een de prachtige kleuren als de zon in de zee zakt.