Vrouwenpolder Strand

Vrouwenpolder, uitgestrekte familiebadplaats

  • Oosterschelde én Veerse Meer
  • Grenzend aan natuurgebied

Alles voor jouw bezoek aan Vrouwenpolder: de leukste tips, lokale hotspots en activiteiten

Bezoek Vrouwenpolder voor een dag, een weekendje weg of vakantie en vind Zeeland in al haar essentie. Met je voeten in het zand kijken naar de ondergaande zon vanuit je strandhuisje of juist kitesurfen tot de avond valt. Of waarom niet beide? Vrouwenpolder is de ideale uitvalsbasis voor een dag aan zee.

Bezig met laden...

Ontdek natuurgebied Oranjezon in Vrouwenpolder

3 fijne plekken om te overnachten in Vrouwenpolder

Zoek je iets anders om te verblijven? Bekijk alle accommodaties in Vrouwenpolder


Meer overnachten in Vrouwenpolder

Praktische tips Vrouwenpolder

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Oldtimer-Veerse-Meer-30

Vrouwenpolder strand

Ga de duinen over en bezoek het bijna oeverloos brede strand van Vrouwenpolder. Dit schone en weidse strand is de perfecte locatie voor een dag genieten aan de Zeeuwse kust. Door de royale afstand tot de zee is er meer dan voldoende plek om je handdoek uit te rollen. Ideaal voor een zonnige dag aan zee en alle ruimte voor activiteiten. Ook aan de kleintjes is gedacht. Laat je kinderen tijdens een zomerse stranddag op dit bewaakte strand, maar lekker ravotten. In het zand of in een van de strandspeeltuinen bij de strandpaviljoens. Wedden dat je ze met moeite weer mee naar huis krijgt?

Kitesurfen Vrouwenpolder

Het brede strand van Vrouwenpolder en het vlakke water maken dit de ultieme spot om te (leren) kitesurfen. Als de wind uit de juiste richting komt, wemelt het hier van de kleurrijke kites. Kortom; ongeacht het seizoen is dit de sweet spot voor de meest doorgewinterde kiters. Maar ook als je net begint met kiten, is Vrouwenpolder de ideale plek om de beginselen onder de knie te krijgen. Al dan niet onder het toeziend oog van een ervaren instructeur. Bij kitesurfschool Vertigo helpen ze je graag verder. Houd je wel van een stevige portie adrenaline maar wil je geen nat pak halen? Ga dan eens kitebuggyen op het strand. In Vrouwenpolder kun je voor watersport niet alleen terecht op de Noordzee maar ook het Veerse Meer ligt hier voor de deur. Stap op een windsurfplank of huur een zeilboot of een supboard, geniet van Zeeland vanaf het water. 

Wandelen in natuurgebied Oranjezon

Naast het Veerse Meer en het strand kun je vanuit Vrouwenpolder ook op ontdekkingstocht in Natuurgebied Oranjezon. Kies een van de routes en wandel door de natuur. Spot onderweg herten en wilde paarden. Een mooie activiteit tijdens je verblijf in Vrouwenpolder.

Restaurants in Vrouwenpolder

Ben je in Vrouwenpolder, dan mag een lunch of diner met lokale streekproducten uiteraard niet ontbreken. Een pan met Zeeuwse Mosselen of verfrissende oesters. Het gezellige kleine centrum kent verschillende restaurants, maar ook aan het strand zitten er voldoende strandpaviljoens waar je de dag in de zon met een borrelplank of visgerecht kan afsluiten. Een hele middag spenderen op een van de terrassen kan natuurlijk ook. In Vrouwenpolder is er aan restaurants geen gebrek.

Overnachten in Vrouwenpolder

Slapen met het geluid van de zee op de achtergrond, vanuit een strandhuisje op het strand in Vrouwenpolder kan het. Maar ook aan romantische luxe hotels en fijne vakantiehuizen voor het hele gezin is er geen gebrek. Ga met vakantie of een weekend weg en ontdek Vrouwenpolder en de omgeving.