Restaurants in Vrouwenpolder
Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

5x leuke restaurants in Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een toffe plek om te bezoeken in Zeeland. Zowel voor het brede strand en het uitgestrekte natuurgebied Oranjezon, maar ook voor de restaurants. Er zijn namelijk veel verschillende soorten keukens. Zo kun je er de Mexicaanse keuken proberen, voor een snelle barhap gaan of een middag vertoeven op het terras met een tapasplank. Bekijk deze tips voor vijf fijne restaurants in Vrouwenpolder.

Brasserie Dune

Vlak naast het breedste strand van Zeeland, direct achter de duinen, vind je Brasserie Dune. In de brasserie, die onderdeel is van het luxe Duinhotel, kun je terecht voor een heerlijk lunch, borrel of diner. Op de kaart staan zowel vis- vlees- als vegetarische gerechten waaraan de chef zo nu en dan een lokale of internationale twist geeft. Verder staan er op de kaart mosselen en fruits de mer. Neem heerlijk binnen plaats op de banken met gezellige kussentjes, of kies buiten een plekje uit en je gaat een heerlijke avond tegemoet. 

Bij dit adres blijven slapen? Boek Duinhotel Breezand

Meer over Brasserie Dune

De Heksenketel

Pannenkoeken eten in een sprookjesachtige sfeer, met kinderen mag een bezoekje aan de Heksenketel niet ontbreken. Nadat de kinderen lekker hebben kunnen spelen in het piratenschip naast het terras kunnen ze aanschuiven en kiezen uit een van de 48 verschillende soorten pannenkoeken. Ananas, banaan, warme kersen of ham en kaas? De keuze is enorm. Naast pannenkoeken kun je hier overigens ook vleesgerechten zoals ossenhaaspuntjes of spareribs eten. Mocht het weer het niet toelaten buiten te zitten, dan kun je ook binnen plaatsnemen. Hier is genoeg te zien. Heksen, sterren en andere duistere objecten hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Ze zijn overal te vinden: van een grote pop van een heks bij de ingang tot schilderingen op de muur. 

Locatie: Elzenoordlaan 3, 4354 AG Vrouwenpolder | Telefoon: 0118 593 900

Vrouwenpolder-heksenketel-restaurant

The Mex

De authentieke Mexicaanse keuken proef je bij The Mex in Vrouwenpolder. In dit mooie restaurant kijk je je ogen uit door de felle kleuren, gezellige hoekjes en planten aan het plafond. Op de menukaart staan onder andere Mexicaanse gerechten als nacho’s en burritos, maar je kunt je ook laten verrassen door nieuwe smaken. Bestel dan een authentiek gerecht als gefrituurde jalapenos of een tortilla gevuld met feta en pico de gallo (een saus van tomaat en ui). Tof is dat de kruiden in de gerechten daadwerkelijk uit Mexico komen, waardoor je zeker weet dat de gerechten écht Mexicaans zullen smaken. 

Locatie: Fort den Haakweg 15B, 4354 NE Vrouwenpolder| Telefoon: 0118 596 300

De Lamme Goedzak

Een eetcafe, maar dan in de hippe, trendy variant met een topkeuken. Gerechten als verse kabeljauwfilet met salsa van tomaat of een salade met gamba’s en gerookte zalm stonden hier eerder al op de kaart. Maar de gerechten die je hier kan bestellen, veranderen continu. Zo is er ieder weekend een barhap, waarbij je bijvoorbeeld een pita shoarma of een visburger kunt bestellen. Ook stelt de chef wekelijks een wisselend menu op. Extra leuk is dat veel van de ingrediënten ook echt lokaal zijn. Zo komt de kalfs ribeye uit Meliskerke, de pompoen uit Vrouwenpolder en de munt, tomaatjes en bramen uit eigen tuin. 

Meer over De Lamme Goedzak

Uitspanning Oranjezon

Vlak naast natuurgebied Oranjezon vind je Uitspanning Oranjezon. Bij deze boerderij uit 1726 kunnen de kinderen spelen en genieten van boerderijdieren terwijl jij lekker op het terras zit. Een fijne stop voor als je na een wandeling zin hebt gekregen in iets lekkers. Neem bij goed weer plaats op het terras of kies een van de knusse plekjes in de boerderij uit. Binnen is de sfeer nostalgisch. Op de menukaart staan verschillende broodjes en bijvoorbeeld Thaise curry. Kortom, heel divers.

Blijven slapen op dit adres? Boek Uitspanning Oranjezon

Locatie: Kon. Emmaweg 26, 4354 KE Vrouwenpolder | Telefoon: 0118 594 735

Oranjezon Vrouwenpolder

Handige informatie

Vrouwenpolder Oosterscheldekering

In Vrouwenpolder zijn betaalde en gratis parkeerplaatsen. Tegenover Uitspanning Oranjezon vind je een betaald parkeerterrein aan de Kon. Emmaweg. Betaald parkeren van 1 maart t/m 31 oktober. Voor een bezoek aan Brasserie Dune kun je parkeren op de parkeerplaats bij Duinhotel Breezand. In het centrum van Vrouwenpolder kun je gratis parkeren.