Restaurants in Oostkapelle | Het Kaslokaal

Restaurants in Oostkapelle: van uitzicht op de golven tot thee drinken in een kas

Wanneer je uit eten wil in Oostkapelle, of ergens een drankje wil drinken, zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt. In dit dorp op Walcheren vind je naast heel veel strand, namelijk verschillende restaurants. In dit artikel lees je wat leuke adresjes zijn, zodat je na wandeling door natuurgebied de Manteling, een middag midgetgolfen of een dag aan het strand direct weet waar je moet zijn.

Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

Restaurant de Babbelaar

In het hart van Oostkapelle vind je Restaurant De Babbelaar. Ga lekker zitten op het terras of zoek gezellig binnen een plekje. Neem de tijd om de uitgebreide menukaart te bestuderen. Zet tijdens een lunch je tanden in een hamburger of geniet van een soep, salade of flammkuchen. Als diner kun je kiezen uit verschillende soorten vis-, vlees en vegetarische gerechten als mosselen, saté ajam of een curry van pompoen en kikkererwten. Met aandacht voor de presentatie van de gerechten creëren ze hier keer op keer een fijn feestje op je bord. 

Locatie: Dorpsstraat 18, 4356 AJ Oostkapelle | Telefoon: 0118 581 695

Strandpaviljoen De Piraat

Als je in Oostkapelle naar het strand gaat, is de kans groot dat je strandpaviljoen De Piraat spot. Dit strandpaviljoen bevindt zich aan een van de populairste strandovergangen van Oostkapelle. Of je nu buiten zit op het terras of binnen in het restaurant, het uitzicht op het strand en de zee geven je een instant vakantiegevoel. Op de kaart staan laagdrempelige gerechten als pannenkoeken, tosti’s en uitsmijters. Bij wat grotere trek kun je er ook spareribs of bijvoorbeeld fish and chips bestellen. Geniet hier tijdens de zogenoemde ‘gouden uurtjes’ van de mooiste zonsondergangen. 

Locatie: Strand Oostkapelle 50, 4356 XZ Oostkapelle | Telefoon: 0118 583 187

Strandtent Oostkapelle

De Pannenkoekenbakker

Als je zin hebt in pannenkoeken, zit je goed bij De Pannenkoekenbakker in Oostkapelle. Wat je smaak ook is, hier wordt kiezen moeilijk. Op de menukaart staan standaard pannenkoeken met spek en kaas tot een Spaanse pannenkoek met chorizo, paprika en chilisaus. Of ga je liever voor een Zeeuwse variant? Probeer dan eens een pannenkoek met bolus, gele room, slagroom en bruine suiker. Voor kinderen is pannenkoeken eten sowieso al een feestje, maar hier helemaal. Bij hun menu krijgen ze een smulmuntje waarmee ze een cadeautje mogen uitzoeken in het winkeltje. 

Locatie: Domburgseweg 75, 4356 BK Oostkapelle | Telefoon: 0118 582 897

Bar/Restaurant De Boschhoek

De Boschhoek is een begrip in Oostkapelle. Je vindt dit restaurant aan de rand van het bos en vlakbij het strand. Tijdens de zomermaanden is er regelmatig live muziek en tijdens de winterperiode kun je je kennis testen tijdens een pubquiz. Daar bestel je natuurlijk een lekker hapje en drankje bij, maar je kunt hier ook terecht voor een lunch of diner. Ga dan bijvoorbeeld voor de salade met geitenkaas en honing of diverse Bruchetta’s of bagels. Voor kinderen staan er enkele kleinere gerechten op de kaart. Als je zin hebt in een ontspannen spelletje, combineer je een bezoek aan De Boschhoek met een potje midgetgolf. 

Locatie: Vroonweg 1, 4356 ES Oostkapelle | Telefoon: 0118 581 749

Theetuin Het Kaslokaal

Een thee drinken in een voormalige tuinderskas? Dat kan bij Het Kaslokaal! Op deze unieke locatie aan de rand van Oostkapelle geniet je op en top van de natuur en lekkere hapjes en drankjes. In de vitrine staan heerlijke taartjes. Op de menukaart vind je heerlijke drankjes die daar perfect bij passen. Bestel bijvoorbeeld een smoothie met fruit uit de eigen kas of ga voor een homemade lemonade. Lunchen of een drankje drinken kan trouwens ook, op een van de gezellige plekjes in de kas of in de tuin achter de kas. 

Locatie: Noordweg 33A, 4356 EB Oostkapelle | Telefoon: 06 40209879

Het Klaslokaal Oostkapelle

Handige informatie

Duinen en strand oostkapelle

Er zijn meerdere parkeermogelijkheden. In Oostkapelle vind je twee grote parkeerplaatsen, een aan de Duinweg en de ander aan de Strandweg. Bij Kasteel Westhove is ook een grote parkeerplaats. Voor alle parkeerplaatsen geldt betaald parkeren van 1 april t/m 31 oktober.