Zoutelande restaurants
Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

Restaurants in Zoutelande: 6 leuke adressen

Na een dag in Zoutelande een hapje eten? In Zoutelande zijn veel verschillende restaurants waar je terecht kunt. Zo kun je er idyllisch dineren in een restaurant vlakbij de duinen, een ontbijt afhalen voor op het strand, of je kan je laten verrassen met een 5 gangen menu. In dit artikel lees je wat leuke restaurants in de badplaats Zoutelande zijn.

1. Restaurant ZieZo

In het centrum van Zoutelande zit het gezellige restaurant ZieZo. Hier kan je de dag starten met een ontbijt, maar hem ook weer afsluiten tijdens een diner bij zonsondergang. Op de kaart staan veel visgerechten zoals kreeft, mosselen, gamba’s en oesters. Een aanrader is ook om de vangst van het moment te proberen. De medewerkers vertellen je graag welke dat is. Wil je aan het strand eten? Dan kan je de lunch- en ontbijtmenu’s zelfs naar het strand meenemen zodat je met je voeten in het zand en je gezicht in de zon kan genieten van bijvoorbeeld een broodje smoked salmon of een salade met vis. Als je besluit aan te schuiven bij ZieZo, dan kun je op het terras zitten of binnen plaatsnemen. De strandsfeer van de badplaats is naar binnen gehaald in het interieur met levensgrote afbeeldingen van het strand aan de muur. 

Locatie: Langstraat 29, 4374 AN Zoutelande| Telefoon: 0118 566 289

2. Brasserie de Meerpaal

Culinair genieten doe je bij brasserie de Meerpaal in Zoutelande. De gerechten zijn hier seizoensgebonden en worden voor zo ver als dat kan bereid met groente, fruit en kruiden die in het eigen voedselbos groeien. De gerechten zijn een lust voor het oog. Ze worden prachtig opgediend waarbij aan alle details is gedacht. Een tataki van zalm, een strawberry cheesecake of een garnalen trio: het zijn stuk voor stuk plaatjes. Het voelt bijna jammer om het op te eten. Het gezellige interieur met luxe leren stoelen en schapenvachtjes op de banken geven het restaurant zijn authentieke sfeer. 

Brasserie de Meerpaal ©

Bij dit adres blijven slapen? Boek Vakantiepark de Meerpaal

Meer over Brasserie de Meerpaal

3. Hotel-Restaurant ‘t Streefkerkse Huis

Direct aan de  Zeeuwse kust vind je restaurant ‘t Streefkerkse Huis. Hier kun je genieten van gerechten uit de Franse en Hollandse keuken. Het restaurant heeft iets idyllisch met zijn prachtige plek in de duinen en het rieten dak. De steile klim en afdaling die je maakt om het restaurant te bereiken zijn dan ook al een belevenis op zich. Niet alleen de plek is goed, maar ook de keuken. In de Michelingids heeft dit restaurant namelijk een vermelding gekregen voor de kwaliteitsvolle keuken. Een aanrader om hier te bestellen is het 7-gangen amuse verrassingsmenu waarbij je wordt verrast door de chef met een avondvullend diner. Het is ook mogelijk hier bijpassende wijnen bij geserveerd te krijgen. 

Locatie: Duinweg 48, 4374 EG Zoutelande | Telefoon: 0118 561 521

Zoutelande zomer dijk

4. Broodjeszaak Bij Bastiaan

Wanneer je een dagje aan het strand gaat vertoeven, is het een goed idee om lekkere broodjes mee te nemen. Rij daarvoor langs Bij Bastiaan aan de Westkapelseweg. Bij deze lunchroom in Zoutelande kun je lekkere belegde broodjes afhalen, zoals een broodje Bastiaan met mozzarella, parmaham en pesto of een broodje boerenkaas met kruidenboter. 

Locatie: Westkapelseweg 57, 4374 ND Zoutelande | Telefoon:  06 24647641

5. IJssalon ‘n Ice

Aan de Langstraat in Zoutelande, naast het strand, vind je dé ijssalon van Zoutelande: ‘n Ice. Hier kun je afkoelen met heerlijk ijs met smaken als witte chocolade red-velvet en tiramisu. Er is eigenlijk teveel om te kunnen kiezen, het liefst zou je alles nemen. Want ook klassieke smaken als chocolade of karamel, zijn natuurlijk ook gewoon heel lekker. Als je moeite hebt met kiezen, kun je een deelplankje bestellen met verschillende soorten ijs, gebak en fruit. Of wat dacht je van een grote ijscoupe op het terras? Het is onmogelijk alle smaken in één keer te proeven, maar je kan natuurlijk gewoon nog een keer terugkomen.

Locatie: Langstraat 3, 4374 AN Zoutelande | Telefoon: 06 20934294

Zoutelande-ijsje-1

6. Eetcafé De Fiets

Als je graag een biertje lust, wil je tijdens je bezoek aan de badplaats Zoutelande neerploffen bij eetcafé De Fiets. Op de drie pagina’s lange bierkaart staan zoveel bieren dat er vast eentje tussen staat die je nog nooit hebt geproefd. Aan een borrelhapje voor bij het bier is ook gedacht. Op de kaart staan bijvoorbeeld nacho’s, chicken nuggets en een kaasplankje. Mocht je niet zo van bier houden, dan zijn er natuurlijk ook gewoon andere dranken te bestellen. Verder kun je bij De Fiets lunchen en dineren. Bij goed weer zit je hier goed op het zonovergoten terras.

Locatie: Langstraat 15, 4374 AN Zoutelande | Telefoon: 0118 566 040

Restaurant Chill Zoutelande

Boek een weekendje weg of vakantie in Zoutelande

Met je voeten in het zand met uitzicht op zee, genietend van de zon vanaf je strandhuisje. Bij zonsondergang paardrijden op het strand of hardlopen door de duinen. In Zoutelande kan het. Deze bekende badplaats is de ideale bestemming voor een kort bezoek, weekendje weg of langere vakantie.

Boek je overnachting in Zoutelande

Handige informatie

Zoutelande

Op de volgende parkeerterreinen in Zoutelande geldt betaald parkeren van 1 maart t/m 31 oktober. Je betaalt van 09.00-19.00 uur.

  • Hoge Hilt

  • Nieuwstraat

  • Bosweg

  • Olmenlaantje

  • Elzenlaantje

  • Duinweg

  • Wulkpad

  • Kustlicht/De Branding

Op de volgende parkeerplaatsen geldt betaald parkeren van 1 januari t/m 30 juni en 1 september t/m 31 december van 09.00-18.00 uur en van 1 juli t/m 31 augustus van 09.00-21.00 uur:

  • Willibrordusplein

  • Jumbo/MFA

Met de gehandicaptenparkeerkaart parkeer je gratis en onbeperkt op de aangegeven gehandicaptenparkeerplaatsen.

Gehandicapten in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart mogen bij de boulevard van Zoutelande zonder ontheffing rijden en parkeren.