Restaurants in Veere
Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
4 min leestijd

5x restaurants in Veere

Veere is een pittoresk stadje vol historie. Dat zie je overal terug als je door de smalle straatjes struint langs monumentale gebouwen. Veere heeft ook op culinair gebied genoeg verrassingen. Heb je zin in een chique diner met uitzicht op het Veerse Meer? Of een uitgebreide lunch in een monumentaal pand? Als je op zoek bent naar een restaurant in Veere om goed uit eten te gaan, bekijk dan onze tips.

1. Fine Veere

Een mooie presentatie van gerechten, uitzicht over het Veerse Meer en een stijlvolle inrichting. Dat is Fine Veere. Dit restaurant biedt hoge kwaliteit. Houd je van vis? Dan zit je hier goed. Ze hebben elke dag verse vis en oesters op de menukaart staan, waarmee ze de mooiste creaties maken. De gerechten worden zo veel mogelijk met lokale Zeeuwse producten bereid. Deel samen een fruit de mer of kies langoustine van de grill of een van de andere speciale vis, vlees of vegetarische gerechten. Daarbij kun je natuurlijk een bijpassende wijn bestellen. Bij dit restaurant in Veere wil je zeker een keer eten.

Locatie: Polredijk 19, 4351 RT Veere | Telefoon: 0118 855 848

2. ‘t Waepen van Veere

Op de markt, middenin het hart van Veere, vind je ‘t Waepen van Veere. De ‘e’ is toegevoegd aan de naam ‘’t Waepen van Veere’ als grapje, een verwijzing naar het Zeeuwse dialect. Wanneer je op het terras plaatsneemt, kun je het monumentale stadhuis van Veere zien. Als je van vis houdt, is er genoeg keuze. Probeer bijvoorbeeld de zeetong of geniet van een pan Zeeuwse mosselen. Eet je liever vlees? Laat je verrassen en bestel het vlees van de chef. Ook met kinderen kun je hier prima terecht. 

Locatie: Markt 23-27, 4351 AG Veere | Telefoon: 0118 501 231

Veere markt restaurants

3. De Peperboom

Wil je aan de drukte van het centrum ontsnappen? Stap binnen bij de Peperboom. In de zomer kun je plaatsnemen in de binnentuin. De naam van dit restaurant verwijst naar een compagnieschip uit de 17e eeuw. De schipper van de Peperboom kwam uit Veere en was een gastvrij mens en een kundige zeeman. De herkomst van de naam zie je ook terug in de inrichting van het restaurant, met bijvoorbeeld de schilderijen van de VOC schepen. Op de menukaart staan veel verschillende visgerechten, zoals bijvoorbeeld een kreeftenmenu. Maar ook als je van vlees houdt, kun je hier terecht. Bijvoorbeeld voor de Zeeuwse stoverij van rund. Vegetariërs kunnen voor het hoofdgerecht kiezen uit twee opties. 

Locatie: Kapellestraat 11, 4351 AL Veere | Telefoon: 0118 501 307

4. In den Struyskelder

Dit restaurant bevindt zich in het souterrain van het monumentale pand ‘In Den Struys’. Dineren in een kelder doe je niet elke dag. In een historische omgeving, tegenover de haven van Veere, kun je hier genieten van verschillende streekproducten. Op het terras heb je prachtig uitzicht op het Veerse Meer. Zeeuwse mosselen mogen niet ontbreken op de menukaart, maar ook een kipsaté of een Spaghetti Bolognese is mogelijk. Vergeet niet de goed gevulde vissoep te proberen. Een aanrader.

Locatie: Kaai 25 4351 AA  Veere | Telefoon: 0118 501 392

5. Restaurant De Werf 

Als je een boottocht hebt gemaakt over het Veerse Meer of een wandeling door de stad kun je aanschuiven bij restaurant de Werf. Een perfecte plek als je houdt van een diner of lunch van wereldse invloeden met een klassieke basis. Met uitzicht op de jachthaven van Veere is hun terras niet voor niets al eens verkozen als het beste terras van Nederland. Ook binnen geniet je van het uitzicht door de grote ramen. Zin in een kleurrijk feestje op je bord? Neem de paëlla. Als je niet kunt kiezen uit al het lekkers, bestel je een shared dinner met samengestelde gerechtjes van de menukaart. 

Restaurant De Werf Veere

Meer over De Werf

Handige informatie

Boot huren Veerse Meer

Verschillende (betaalde) parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. In Veere Centrum is er 365 dagen per jaar vergunning parkeren.

  • Kanaalweg Westzijde / Mauritsbolwerk

  • Gedempte haven

  • Veerseweg (gratis)

  • Oranjeplein

  • Bastion

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief