Restaurants in Veere, de Werf

7x de beste restaurants in Veere

Laat je culinair verrassen door de beste restaurants in Veere tijdens een lunch of diner. Of je nu bij een gezellige brasserie of een luxe restaurant aan de haven van Veere wil eten. In dit pittoreske stadje heb je genoeg keuze. Bekijk onze 7 tips voor de beste restaurants in Veere.

Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Fine Veere

Een mooie presentatie van gerechten, uitzicht over het Veerse Meer en een stijlvolle inrichting. Dat is Fine Veere. Dit restaurant biedt hoge kwaliteit. Houd je van vis? Dan zit je hier goed. Ze hebben elke dag verse vis en oesters op de menukaart staan, waarmee ze de mooiste creaties maken. De gerechten worden zo veel mogelijk met lokale Zeeuwse producten bereid. Deel samen een fruit de mer of kies langoustine van de grill of een van de andere speciale vis, vlees of vegetarische gerechten. Daarbij kun je natuurlijk een bijpassende wijn bestellen. Bij dit restaurant in Veere wil je zeker een keer eten.

Fine Veere ©

Meer over Fine Veere

2. ‘t Waepen van Veere

Op de markt, middenin het hart van Veere, vind je ‘t Waepen van Veere. De ‘e’ is toegevoegd aan de naam ‘’t Waepen van Veere’ als grapje, een verwijzing naar het Zeeuwse dialect. Wanneer je op het terras plaatsneemt, kun je het monumentale stadhuis van Veere zien. Als je van vis houdt, is er genoeg keuze. Probeer bijvoorbeeld de zeetong of geniet van een pan Zeeuwse mosselen. Eet je liever vlees? Laat je verrassen en bestel het vlees van de chef. Ook met kinderen kun je hier prima terecht. 

Locatie: Markt 23-27, 4351 AG Veere | Telefoon: 0118 501 231

Veere markt restaurants

3. De Peperboom

Wil je aan de drukte van het centrum ontsnappen? Stap binnen bij de Peperboom. In de zomer kun je plaatsnemen in de binnentuin. De naam van dit restaurant verwijst naar een compagnieschip uit de 17e eeuw. De schipper van de Peperboom kwam uit Veere en was een gastvrij mens en een kundige zeeman. De herkomst van de naam zie je ook terug in de inrichting van het restaurant, met bijvoorbeeld de schilderijen van de VOC schepen. Op de menukaart staan veel verschillende visgerechten, zoals bijvoorbeeld een kreeftenmenu. Maar ook als je van vlees houdt, kun je hier terecht. Bijvoorbeeld voor de Zeeuwse stoverij van rund. Vegetariërs kunnen voor het hoofdgerecht kiezen uit twee opties. 

Locatie: Kapellestraat 11, 4351 AL Veere | Telefoon: 0118 501 307

4. In den Struyskelder

Dit restaurant bevindt zich in het souterrain van het monumentale pand ‘In Den Struys’. Dineren in een kelder doe je niet elke dag. In een historische omgeving, tegenover de haven van Veere, kun je hier genieten van verschillende streekproducten. Op het terras heb je prachtig uitzicht op het Veerse Meer. Zeeuwse mosselen mogen niet ontbreken op de menukaart, maar ook een kipsaté of een Spaghetti Bolognese is mogelijk. Vergeet niet de goed gevulde vissoep te proberen. Een aanrader.

Locatie: Kaai 25 4351 AA  Veere | Telefoon: 0118 501 392

5. Restaurant De Werf

Als je een boottocht hebt gemaakt over het Veerse Meer of een wandeling door de stad kun je aanschuiven bij restaurant de Werf. Een perfecte plek als je houdt van een diner of lunch van wereldse invloeden met een klassieke basis. Met uitzicht op de jachthaven van Veere is hun terras niet voor niets al eens verkozen als het beste terras van Nederland. Ook binnen geniet je van het uitzicht door de grote ramen. Zin in een kleurrijk feestje op je bord? Neem de paëlla. Als je niet kunt kiezen uit al het lekkers, bestel je een shared dinner met samengestelde gerechtjes van de menukaart. 

De Werf, Veere ©

Meer over De Werf

6. Restaurant 1611

Bij Restaurant 1611, onderdeel van Hotel de Heeren, ontdek je de Italiaanse keuken. Kies een plekje uit op het terras aan het water in Veere, in de binnentuin met vrolijk gekleurde stoelen of binnen in het restaurant. Laat je verrassen door authentieke Italiaanse gerechten als pizza’s en pasta’s. In de middag kun je genieten van een goed gevulde sandwich of van een 12-uurtje met een broodje krabsalade, een broodje parmaham en een tomatensoep..

Restaurant 1611, Veere ©

Meer over Restaurant 1611

7. Eeterij Suster Anna

Heb je zin in pannenkoeken? Dan moet je zeker naar Eeterij Suster Anna gaan. Op de bescheiden menukaart staan verschillende zoete en hartige pannenkoeken en lunchgerechten. Of je besteld iets lekkers voor bij de koffie. Neem plaats in de stadstuin of op de markt met uitzicht op het stadhuis en bestel een koffie met appeltaart. Bij slecht weer is het ook binnen goed toeven.

Locatie: Markt 8, 4351 AH Veere

Handige informatie

Boot huren Veerse Meer

Verschillende (betaalde) parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. In Veere Centrum is er 365 dagen per jaar vergunning parkeren.

  • Kanaalweg Westzijde / Mauritsbolwerk

  • Gedempte haven

  • Veerseweg (gratis)

  • Oranjeplein

  • Bastion

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief