Op het terras bij een strandpaviljoen in Zeeland
Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

7 strandpaviljoens langs de Walcherse kust

Of je nu tijdens een warme zomerdag even af wil koelen, of tijdens een strandwandeling in de herfst op wil warmen, een bezoek aan een van de fijne strandpaviljoens in Zeeland maakt je stranddag altijd nóg leuker. In dit artikel delen we zeven strandpaviljoens langs de Walcherse kust die jij niet mag missen.

1. Strandpaviljoen de Strandzot Zoutelande

In familiebadplaats Zoutelande vind je voldoende restaurants. Strijk zeker neer bij Strandpaviljoen de Strandzot voor een lunch, borrel of diner. Door de gastvrijheid en vriendelijkheid van het personeel voel je je direct thuis. Je voelt dat dit een familiebedrijf is. De palmbomen op het terras zorgen direct voor een zomerse sfeer. Bestel een zomerse cocktail en het plaatje is compleet. Als je van oesters houdt, ben je hier aan het goede adres. Tip: probeer de oesterproeverij. Ook vegetariërs kunnen hier goed terecht.

Strandzot ©

Meer over de Strandzot Restaurants Zoutelande

2. Zandpaviljoen Pier7 Vlissingen

Met je voeten in het zand en een cocktail in je hand: zo zit je er bij Pier7 bij. Het terras is in de zomer namelijk direct op het strand van Vlissingen te vinden, onder aan de boulevard. Voor de lunch kan je kiezen voor een lunchgerecht, of uitgebreid lunchen met een voor- hoofd- en nagerecht. Als je Pier7 in de winter wil bezoeken is dat nog steeds mogelijk, want ze zijn het hele jaar geopend. Je kunt dan een knus plekje binnen uitzoeken. En mocht je direct vanuit je bed het strand op willen rollen is dat ook een optie, want ze hebben hier zelfs een aantal beachrooms waar je kan overnachten. 

Pier7-18-2kopie

Locatie: Boulevard Evertsen 1, 4382 AG Vlissingen. Telefoon: 0118-22 77 00.

Betaald Parkeren: op de boulevard voor een beperkt aantal uren en op het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat.

3. Bombaai Strandbar Westkapelle

Een andere hotspot voor een hapje en een drankje aan het strand is Bombaai in Westkapelle. Bij deze kleurrijke strandbar kan je terecht voor een mix van streekproducten en wereldse streetfood gerechten. Of je er nu bruncht met een acai bowl, luncht met een arabische pompoensalade of bij de borrel een wakame bitterbal bestelt, het zal je verwachtingen van een strandpaviljoen overtreffen. Vanaf het terras heb je trouwens uitzicht op de zon die de zee in zakt, dus Bombaai in de avond bezoeken is zeker een aanrader. 

Westkapelle bombaai strandbar

Meer over Bombaai Strandbar

4. Paviljoen Strand90 Domburg

Wanneer je het strand van Domburg bezoekt en zin krijgt in een lekker drankje is Strand90 de plek waar je moet zijn. Op de kaart staan namelijk een hoop cocktails en bieren die ze graag voor je serveren met een van hun bites. Kies bijvoorbeeld voor een bord oesters. Ook kan je bij Strand90 heerlijk lunchen of dineren. De zalm is een aanrader want deze wordt hier zelf gerookt. Er zijn zowel vis- vlees- en vega gerechten en ook voor de kinderen is er een speciale kaart. Hoewel dit paviljoen aan het strand staat, is het ook prima bereikbaar vanaf het centrum van Domburg. Je hoeft niet eerst door het zand te lopen maar komt er terecht via het verharde pad in de duinen.

Locatie: Strand Domburg 90, 4357 ZG Domburg, Telefoon: 0118 586 650
Parkeren: Parking Irma

5. Strandrestaurant de DAM Vrouwenpolder

Zowel op een winderige dag in de herfst als tijdens de zomer is de DAM het bezoeken waard. Je kijkt namelijk uit op het brede strand van Vrouwenpolder. In de zomer kan je hier heerlijk van de zon genieten. Op dagen dat het genoeg waait wordt hier ook veel aan watersport gedaan dus je kan hier je ogen uitkijken. Start je dag bij de DAM met een verse jus en yoghurt met muesli, of sluit hem hier af met een heerlijk diner. Kies bijvoorbeeld een steakstone: hierbij wordt vlees of vis op een lavasteen van 400 graden bereidt. 

De Dam Vrouwenpolder

Locatie: Strand Vrouwenpolder 80, 4354 XZ Vrouwenpolder, Telefoon: 0118 700 279

Parkeren: Parkeerplaats Parallelweg, Vrouwenpolder

6. Het Zeecafé Oostkapelle

Wanneer je even volledig tot rust wil komen is het Zeecafé in Oostkapelle de juiste plek. Wanneer je vanaf de duinovergang bij de Duinweg een paar honderd meter loopt kan je hier met de voeten in het zand aanschuiven en genieten van een fijn muziekje en een koel drankje. De strandtent zelf is een omgebouwde zeecontainer, de tafels zijn gemaakt van pallets en zoals de eigenaar het zou zeggen: “er is verder niet te veel poespas”. Weten of ze geopend zijn? Als de vlaggen wapperen! En ze sluiten pas als de laatste gasten vertrokken zijn, dus onze tip voor een romantische avond: ga bij zonsondergang. 

Locatie: Strand Oostkapelle 80, 4356 XZ Oostkapelle | Telefoon: 06-51394816
Parkeren: Parkeerplaats Duinweg

7. Strandpaviljoen Kaapduin Dishoek

Onder de hoge duinen van Dishoek vind je Kaapduin. Je kan hier na een frisse duik in de zee aanschuiven om een hapje te eten of iets te drinken. Op de kaart staan klassiekers zoals een caesar salade, een broodje gerookte zalm en kipsaté. Mocht je de Zeeuwse keuken willen proeven kan dat met verse mosselen of een vispannetje.

Strandpaviljoen Zeeland

Locatie: Strand Koudekerke 50, 4371 XZ Koudekerke | Telefoon: 0118 551 643
Parkeren: Verlengde Dishoekseweg