Veerse Meer

De leukste watersporten op het Veerse Meer

Het Veerse Meer is een paradijs voor watersporters. Het prachtige recreatiegebied bij Wolphaartsdijk en Goes biedt tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke en gezellige dag met vrienden of het hele gezin. Lees hier over de leukste watersportactiviteiten aan het Veerse Meer en beleef het zelf.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

Van suppen tot windsurfen bij Kanoa

Beleef de ultieme avontuurlijke dag op het water bij Kanoa. Combineer sport en ontspanning tijdens een clinic suppen, waarbij je vooraf uitgebreide uitleg krijgt over de beste positie en technieken. Je ontdekt onder begeleiding van ervaren instructeurs de mooiste plekjes op het Veerse Meer, of ga het water op met je eigen sup. Huur een kano en peddel op je gemakje de Schengekreek af. Stop je spullen in een waterdichte ton en neem een goed gevulde koelbox mee om in alle rust te picknicken op een van de groene eilandjes. Ook de waterfietsen en kajaks zijn leuke aanraders. Je krijgt materialen mee van hoge kwaliteit, een zwemvest voor de veiligheid, advies over de leukste route en tips over de omgeving. Ook organiseert Kanoa spelletjesmiddagen voor kinderen op het strand en avontuurlijke zomerkampen.

Locatie: Haven de Piet, Muidenweg 225, tussen Wolphaartsdijk en Arnemuiden

Kanoa Wolphaartsdijk

Windsurfen op het Veerse Meer

Het Veerse Meer is perfect voor windsurfen. Op meerdere plaatsen kan je makkelijk met je board het water op. Bijvoorbeeld aan de kant van Wolphaartsdijk waar het water ondiep is perfect voor beginners. Naast dat je zelf het water op gaat zijn er voldoende mogelijkheden voor het volgen van lessen. Leer bijvoorbeeld binnen een dag windsurfen bij Thijs' Surfschool. Kies één van de leuke basiscursussen voor de kinderen of het hele gezin. Of ga voor een cursus voor gevorderden als je al vaker op een surfplank hebt gestaan. De beginnende surfer is hier in goede handen met veilige materialen en begeleiding van enthousiaste instructeurs. De planken hebben een korte mast en giek, die gemakkelijk uit het water kunnen worden getrokken. Je kunt ook je eigen uitrusting meenemen of er één huren, waarna je zelfstandig geniet van de mooiste wateren van Zeeland. 

Locatie: Campensweg 1, 4493 MN Kamperland

Windsurfen Veerse Meer

Stap achter het roer en leer zeilen

Het Veerse Meer is een ideale locatie voor een gezellige dag zeilen en op mooie plekken af te meren. Je kunt de boot hier namelijk 24 uur gratis laten liggen, waarna je heerlijk kunt zwemmen of barbecueën, picknicken en luieren in het gras. Maar ook als je nog nooit achter het roer hebt gestaan, ben je hier aan het juiste adres, want er zijn genoeg zeilscholen om je de beginselen van de watersport bij te brengen. Zo kun je een normale of privéles zeilen volgen bij De Viking, waar je na de goede tips en begeleiding binnen de kortste keren zelf het water op kan. Maak je liever gewoon een mooie tocht met vrienden of familie? Huur dan een boot met schipper, die je meeneemt op een van de mooiste vaarroutes door Zeeland.

Locatie zeilschool De Viking: Zandkreekweg 8, 4471 NG Wolphaartsdijk

Zeilen Veerse Meer

Waterskiën bij Jolie Outdoor

Waterskiën is een stoere activiteit bij Jolie Outdoor, geschikt voor jong en oud. Stap in je wetsuit achter de sleeplift van 820 meter lang, die je met een snelheid van 30 kilometer per uur over het water trekt. Het is aan jou je evenwicht te bewaren, maar vooral om te genieten van deze gave ervaring. Als je valt, zwem je naar de oever en begin je gewoon opnieuw. De vriendelijke en enthousiaste instructeurs leren je alles wat je moet weten om je vaardigheden te verbeteren. Jolie Outdoor zorgt voor het wetsuit, maar vergeet vooral niet om je zwemkleding, waterschoenen en handdoek zelf mee te nemen.  

Locatie: Wagenaarstraat 29, 4351 BA Veere

Handige informatie

Waterskiën Veerse Meer Kamperland

Er is veel gratis parkeergelegenheid rondom het hele Veerse Meer. Parkeer bijvoorbeeld bij de locaties die zijn aangegeven in dit artikel.

Het Veerse meer is vrij toegankelijk en honden zijn toegestaan.

Als je hier gaat zwemmen, raden wij het dragen van waterschoenen sterk aan vanwege de scherpe oesters op de bodem.