Buitenspeeltuin strand Vrouwenpolder Walcheren

9 leuke speeltuinen op Walcheren

Een bezoek aan een speeltuin prikkelt de fantasie van kinderen. Het is dé plek om je uit te leven. Op Walcheren zijn volop buitenspeeltuinen waar kinderen lekker kunnen rennen en klauteren, springen en glijden. Laat je inspireren door onze tips.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. In de natuur bij Speelhof Hoogerzael in Middelburg

Net buiten het centrum van Middelburg ligt natuurspeeltuin Speelhof Hoogerzael. Hier ontdekken kinderen de natuur terwijl ze spelen. Hutten bouwen, vlotvaren op de vijver, verstoppertje spelen en speuren naar waterdiertjes. Neem maar een setje droge kleren mee, want hier mogen kinderen vies worden. Het is goed vertoeven op een picknickkleed onder een boom of aan een van de tafels op de speelweide.

Locatie: Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg | Gratis parkeren: Seispark of elders in de wijk. Sommige plekken zijn gereserveerd voor vergunninghouders.

Speelhof Hoogerzael Middelburg

2. Bij de molen in Serooskerke

Bij Pannenkoek– en Speelboerderij Molen De Jonge Johannes zijn kinderen urenlang zoet. Op het speelterrein naast het restaurant en de kleurrijke molen uit 1835 kunnen ze zich hier vermaken op de skelters, kabelbaan, trampolines, een springkussen en andere speeltoestellen. Of kies voor activiteit met wedstrijdelement, zoals minigolf en (in het seizoen) het maïsdoolhof. Op de menukaart staan allerlei soorten pannenkoeken. Probeer ze hier vandaan maar weer eens mee terug naar huis te nemen.

Locatie: Vrouwenpolderseweg 55A, 4353 BC Serooskerke | Parkeren: gratis parkeren op locatie.

Speeltuin Serooskerke

3. Speeltuin Meliskerke

Deze ruime speeltuin in Meliskerke moet je weten te vinden. Er staan hier zoveel verschillende speeltoestellen dat kinderen niet weten waar ze moeten beginnen. Een toestel in de vorm van een vliegtuig en een jeep. Dit is een toffe plek waar kinderen van alle leeftijden hun energie kwijt kunnen. Ga lekker zitten op een van de bankjes en geniet van de blije gezichten, het schaterlachen en de gezelligheid. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud. Die is het meer dan waard.

Locatie: Pauwhoekstraat, 4365 AN Meliskerke | Parkeren: gratis

Meliskerke speeltuin

4. Spelen op het strand bij Vrouwenpolder

Het strand is voor een kind natuurlijk al één grote speeltuin waar ze van alles kunnen ontdekken. Veel strandpaviljoens aan de Zeeuwse kust hebben speeltoestellen buiten staan voor ultiem speelplezier. Een ideale combinatie. Terwijl jij op je gemak geniet van een hapje en een drankje op het terras, kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Op het strand van Vrouwenpolder staat bij Beachclub Lekker een groot, houten piratenschip waar kinderen zich lang kunnen vermaken. Een paar honderd meter verderop heb je bij strandrestaurant De Dam een complete speeltuin met klimtoren en glijbaan, schommels en een wip.

Locatie: Strand Vrouwenpolder 80, 4354 XZ Vrouwenpolder

Parkeren: Parkeren: Voor Beachclub Lekker parkeer je bij de parkeerplaats aan de Vrouwenpolderseweg. Voor een bezoek aan De DAM parkeer je bij de parkeerplaats aan de Parallelweg van de N57 (DAM). Adres: Strand Vrouwenpolder 83. Betaald parkeren van 1 april t/m 31 oktober.

Speeltuin Vrouwenpolder

5. Speeltuin Scheldekwartier Vlissingen

In Vlissingen ligt speeltuin Scheldekwartier, oorspronkelijk opgericht in 1923 (toen nog bekend als ‘De Oude Stad’) voor kinderen uit de arme buurt in het Scheldekwartier. Speeltuin Scheldekwartier is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven op verschillende klimrekken, glijbanen en een tokkelbaan. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals knutselworkshops of natuurwandelingen. In deze speeltuin is altijd iets nieuws te beleven. Genoeg redenen om vaker terug te komen.

Adres: Paardenstraat 68 4381 AJ Vlissingen

6. Speeltuin Lammerenburg Vlissingen

Deze speeltuin is ingedeeld in een deel voor de allerkleinsten en een gedeelte voor grotere kinderen. Je vindt er genoeg uitdagende toestellen waar ze zich prima kunnen vermaken, zoals een klimtoren, kabelbaan, trampolines, waterspeeltoestel en een skelterparcours. De speeltuin is goed toegankelijk voor kinderen met een beperking. Volwassenen gaan gratis naar binnen, voor kinderen betaal je 2 euro entree.

Locatie: Zuidbeekseweg 18, 4386 ND Vlissingen | Parkeren: gratis op locatie

7. Speeltuin de Souburgt

Ook in deze overzichtelijk speeltuin kunnen kinderen hun energie goed kwijt. Lekker rondjes rijden op een stoere skelter of zo hoog mogelijk springen op de trampolines. In de zomermaanden biedt het zwembad verkoeling en ook in de zandbak kunnen kleine waterratjes fijn met water spelen.

Locatie: Koopmansvoetpad 73, 4388 AS Oost-Souburg | Parkeren: gratis op locatie

8. Speeltuin Meiveld in Middelburg

Tussen de speeltoestellen bij deze speeltuin aan de rand van het centrum van Middelburg is zoveel ruimte, dat degene die ‘m is met verstoppertje spelen of tikkertje er nog een flinke kluif aan heeft om iedereen te vinden. Spreid je picknickkleed uit op het gras of geniet van een moment voor jezelf op het terras. In de zomermaanden is het zwembad al een attractie op zich. Hier kunnen kinderen tot en met 9 jaar lekker spetteren en spatten. Goed om te weten: voor kinderen betaal je 2 euro entree, volwassenen kunnen gratis naar binnen.

Locatie: Meiveldpad 53, 4336XW Middelburg | Parkeren: gratis op locatie

Speeltuin Meiveld Middelburg

9. Speeltuin ‘t Weitje Biggekerke

Al in 1963 vatte een aantal inwoners van Biggekerke het idee om een speeltuin op te richten. Tot op de dag van vandaag is Speeltuin ‘t Weitje een goed onderhouden plek voor kinderen om te spelen. Naast de schommels, evenwichtsbalk en een klimtoestel zijn de hoge glijbaan en de kabelbaan na al die jaren nog steeds de toppers van de speeltuin. In de speeltuin staan een paar bankjes en picknicktafels waar je aan kunt zitten om iets te eten en te drinken. Open van 1 april tot en met 31 oktober.

Locatie: Valkenisseweg 24, 4373 AS Biggekerke | Parkeren: gratis op locatie

Speeltuin Weitje Biggekerke