Klokuus Indoor

11x binnenspeeltuinen in Zeeland

Als je zoekt naar een binnenspeeltuin in Zeeland, is er meer dan genoeg te kiezen. Een overdekte speeltuin is het perfecte vermaak voor kinderen. Of het nu regent of de zon schijnt, in een binnenspeeltuin in Zeeland kunnen ze zich urenlang bezighouden. En terwijl de kids uitrazen, ontspan jij met een kop koffie of iets anders lekkers uit het restaurant. Bekijk ons overzicht van binnenspeeltuinen in Zeeland. 

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Hof Pop, Grijpskerke

Voor de jongste avonturiers tot twaalf jaar is Hof Pop in Grijpskerke dé ideale plek voor onbezorgd speelplezier. Deze binnenspeeltuin met een mooi buitenterrein biedt een schat aan mogelijkheden. Hier krijgen ze alle ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. In het Poplab timmer je een raceauto in elkaar of maak je een knikkerbaan. Er is een luchtkussen, een struintuin en er zijn modderbadjes. Ook zijn er varkens, geiten, cavia’s en konijnen. Vanaf je tafel in het restaurant heb je perfect zicht op je kroost. Zie ze kruipen en sluipen door houten speeltoestellen of indrukwekkende forten bouwen met blokken.

Locatie: Poppendamseweg 3a, 4364 SL Grijpskerke

Hof Pop Grijpskerke ©

2. Binnenspeeltuin Ballorig, Vlissingen

Deze binnenspeeltuin is gevestigd in een wel heel bijzondere locatie: het voormalige zwembad van Vlissingen. Bij Ballorig zijn de ruimtes waar ooit het golfslagbad en het oude wedstrijdbad waren, omgetoverd tot avontuurlijke speelzones. Hier wacht een uitdagend parcours van trampolines, glijbanen, een luchtkussen en een ballenbak. Kids klimmen en klauteren alsof ze op ontdekkingsreis zijn. En jij? Jij geniet van een moment van rust op een comfortabele zitplek.

Locatie: President Rooseveltlaan 731-B, 4383 NG Vlissingen

Ballorig Vlissingen

3. Familiepretpark Mini Mundi, Middelburg

Dit familiepretpark in Middelburg is eigenlijk een combinatie van een binnenspeeltuin en een pretpark, waar kinderen onafgebroken lol beleven. Bij aankomst zijn ze niet te houden. Nog voordat je een plekje hebt gevonden aan een van de tafels, hangen ze al in de klimtoren om met een sneltreinvaart naar beneden te sjezen. Kleine hummeltjes vermaken zich in de speelhoek met ballenbak. Er is een overvloed aan spannende activiteiten, zowel binnen als buiten. Een achtbaan, draaimolen, minitreintje en schommelschip. Tijdens de fotospeurtocht door miniatuur Walcheren maak je kennis met de hoogtepunten van deze Zeeuwse regio in het klein. Een bezoek aan Mini Mundi staat garant voor vermaak. 

Locatie: Podium 35, 4337 WV Middelburg

Mini Mundi Middelburg, draaimolen

4. Monkey Town, Middelburg

Bij Monkey Town in Middelburg is geen ruimte voor saaiheid. Klimtoestellen, trampolines en glijbanen. Kleine ‘aapjes’ zijn hier lekker lang zoet. Er is een peuterhoek met zachte speeltoestellen en kleine glijbanen voor de jongsten. Een duik in de kleurrijke ballenbak blijft altijd leuk en de voetbalkooi daagt voetballertjes uit om fanatieke wedstrijdjes te spelen. 

Locatie: Podium 3, 4337 WV Middelburg

5. Speelboerderij Klok’uus, ’s-Heer Arendskerke

Het Klok’uus in ’s-Heer Arendskerke garandeert vertier. Er zijn spannende glijbanen, hindernisbanen, een gaaf klimparcours, een hoge toren, een brug op maar liefst zes meter hoogte, een touwparcours en verschillende springnetten. Voor de allerkleinsten is er een aparte hoek met een ballenbak, klimrek en trampoline. Ook in de buitenspeeltuin is van alles te doen. Skelters, een trampoline en verschillende springkussens. In de grote eetzaal geniet je van lekkere hapjes tussendoor of een uitgebreide maaltijd bereid met ingrediënten van lokale leveranciers. 

Locatie: Wissekerkseweg 6, 4458 SH 's-Heer Arendskerke

't Klokuus ©

6. Eeterij en Spelerij Vierlinden, Goes

In de Hollandse Hoeve in Goes vind je Eeterij en Spelerij Vierlinden. Deze unieke binnenspeeltuin is gevestigd in een prachtige oude boerenschuur en voelt alsof je zo een sprookjesbos binnenloopt. Op maar liefst acht meter hoogte prijkt een indrukwekkende boomhut waar kinderen naartoe kunnen klauteren. Ook is er een speciale softplay peuterhoek voor de kleinsten. Tussendoor kun je in het café terecht voor fingerfood, lekkere lunches en goede dorstlessers.

Locatie: Kattendijksedijk 19, 4463 AL Goes

Eeterij-Spelerij Vierlinden ©

7. Toversluis, Sluis

Toversluis is hét family fun park in Sluis. Deze overdekte speelplaats is een paradijs voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Binnen wachten avonturen zoals een springkasteel, een animatieteam en een bowlingbaan. In de uitgestrekte buitenspeeltuin ligt een skelterpad, een luchtkussen en een peuterbad (50 cm diep). Ze halen hun hart op in de speciale lasergame-arena. Na een dag vol avontuur sluit je af met een heerlijke maaltijd in het ‘All you can eat’-restaurant.

Locatie: Nieuwstraat 83a, 4524 EG Sluis

Toversluis Sluis

8. Speelboerderij Pierewiet, Nieuwvliet

Bij speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet heb je een imposante klim- en klautertoren, trampoline, luchtkussens en zelfs een heuse vuurtoren. Binnen op de techniekzolder krijgt creativiteit alle ruimte tijdens activiteiten als figuurzagen, piepschuim bewerken, schilderen en naamplaatjes maken van ijzer. Er mag geknuffeld worden met de boerderijdieren, zoveel als ze willen. Bij de speelboerderij wonen twee hangbuikzwijnen, schapen, geiten, een pony, een ezel, konijnen en cavia's.

Locatie: Mettenijedijk 16, 4504 AR Nieuwvliet

9. Indoorspeeltuin de Kraayehut, Burgh-Haamstede

Bij het ‘Huis van Burgh’ in Burgh-Haamstede komen verschillende activiteiten samen. Naast een bowlingbaan en midgetgolf is er voor de kleintjes een binnenspeeltuin: de Kraayehut. Deze knusse plek is het hele jaar door geopend. Vanaf half april is het tijd voor de kinderkermis, waar ook oudere kinderen mogen ravotten op springkussens, stormbanen en springkastelen.

Locatie: Daleboutsweg 9, 4328 PN Burgh-Haamstede

10. Ût Knienol, Burgh-Haamstede

Hoewel Ût Knienol geen groot speelparadijs is, biedt het voldoende vermaak voor de kleintjes. De naam Ût Knienol, Zeeuws voor 'het Konijnenhol', komt tot leven door vrolijke illustraties van konijnen op de speeltoestellen. In de babyzone vind je attributen die de motoriek van kindjes stimuleren. Een bezoek aan deze binnenspeeltuin combineer je gemakkelijk met een rondje minigolf op de naastgelegen midgetgolfbaan.

Locatie: Maireweg 11, 4328 GR Burgh-Haamstede

11. Speelboerderij Five Star Farm, Kamperland

Het boerenleven ontdekken door te spelen is een leerzame activiteit. Bij Five Star Farm in Kamperland bewonder je niet alleen koeien, kippen, konijnen en cavia's van dichtbij, maar mag je ook knuffelen met pony's. Neem plaats aan een tafeltje in de binnenspeeltuin en bestel een kop koffie of een andere lekkernij, terwijl de koters zich uitleven. Ook buiten is er volop vertier. Hier kunnen ze racen over de skelterbaan of forten bouwen in de zandbak.  

Locatie: Baas Huisweg 11, 4493 NE Kamperland

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief