Nieuwvliet strand

Nieuwvliet: familiebadplaats aan de Zeeuws-Vlaamse kust

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Prachtige stranden
  • Grenst aan natuurgebied Verdronken Zwarte Polder
  • Kindvriendelijke bestemming
Nieuwvliet
Praktische informatie Nieuwvliet

Ontdek wat er in Nieuwvliet te doen is

Nieuwvliet is een badplaats aan de Zeeuws-Vlaamse kust. De ligging aan zee met uitgestrekte zandstranden, ongerepte natuur, kilometerslange fiets- en wandelpaden maken Nieuwvliet een bestemming die je absoluut niet mag missen.

Bezig met laden

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief
Nieuwvliet zwarte polder vogel

Praktische informatie Nieuwvliet

Langs de kust kun je van 15 maart t/m 15 november betaald parkeren. Hieronder vind je een lijst van deze parkeerplaatsen:

  • Parking Radartoren aan de Zwartepolderweg 

  • Parking ’t Gemaal aan de Dwarsdijk

  • De parkeeronthaalkamer aan de Zeeweg/Zeedijk

  • Parking Matour aan de kop van de St Bavodijk

Ja, op de bovengenoemde parkeerterreinen kun je met je gehandicaptenkaart betaald parkeren.

In Nieuwvliet kun je op verschillende plekken een fiets huren. Bekijk hier een actueel overzicht:

  • Fietsverhuur Nieuwvliet: Zouterik 6, 4504 RX Nieuwvliet

  • Fietsverhuur de Roodrunner: Nieuwehovendijk 2, 4504 RB Nieuwvliet

  • Rent & Joy: Zeedijk 9, 4504 PK Nieuwvliet

Via https://app.grid.com/ vind je het actuele overzicht voor laadpalen in Nieuwvliet.

Er zijn verschillende bushaltes in Nieuwvliet. Ga voor de actuele tijden naar 9292.nl.

Strand Nieuwvliet

Een van de hoogtepunten van Nieuwvliet is het strand, dat zich kilometerslang uitstrekt. De duinen, brede zandstranden en kabbelende zee zorgen voor een plek waar je ontsnapt aan de hectiek van het dagelijks leven. Hier kom je volledig tot rust. Op een zomerse dag kun je hier zonnebaden of jezelf onderdompelen in het verfrissende water. Het strand bij Nieuwvliet is ook een goede plek om haaientanden en fossielen te zoeken. Erg leuk om te doen met kinderen. Vooral na stormachtig weer, is de grond omgewoeld en heb je grote kans er iets te vinden.

Natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder

Aan de kust bij Nieuwvliet ligt natuurgebied De verdronken Zwarte Polder. Door een dijkdoorbraak in 1802 staat dit gebied weer in open verbinding met de zee. Bij vloed loopt het zeewater via een grote geul het land in. In het binnenland is hierdoor een nat gebied vol kreken ontstaan. Via de plankenpaden wandel je door dit krekengebied en houd je toch droge voeten. Er is een wandelroute uitgezet die je naar het strand leidt. 

Wat te doen in de omgeving van Nieuwvliet?

De omgeving van Nieuwvliet is ideaal voor fiets- en wandeltochten. Er zijn verschillende fiets- en wandelpaden die je kunt volgen om de regio te ontdekken. Huur een fiets of breng je eigen fiets mee en verken de omgeving op je eigen tempo. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. In de buurt van Nieuwvliet zijn er verschillende speeltuinen waar kinderen kunnen klimmen, glijden en spelen. Een voorbeeld is speeltuin De Afslag in Breskens, waar diverse speeltoestellen en een zandbak te vinden zijn. Of breng een bezoek aan het Visserijmuseum in Breskens. Hier leren kinderen over de maritieme geschiedenis van de regio en de visserscultuur.