Strand Cadzand-Bad

De 4 mooiste stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Geniet je van een levendig strand vol gezelligheid? Of kies je liever voor een rustig natuurstrand met veel ruimte? In Zeeuws-Vlaanderen heb je de keuze.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

Genieten aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen

De stranden aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen zijn breed en schoon. Veel zijn gecertificeerd met de Blauwe vlag en tijdens het hoogseizoen houden strandwachten de veiligheid van de gasten in de gaten. Geniet van de gezonde zeelucht in Zeeuws-Vlaanderen en voel de rust en ruimte op het strand. Kinderen vermaken zich hier urenlang en slapen ’s avonds als een roosje. Bij de vele strandpaviljoens geniet je tot laat in de avond van een heerlijk drankje terwijl je gezellig bijpraat. Wij zetten de 4 mooiste stranden in Zeeuws-Vlaanderen voor je op een rij.

1. De witte zandstranden van badplaats Cadzand-Bad

Zodra je het strand opstapt valt het je waarschijnlijk direct op: het fijne witte zand van Cadzand-Bad. Als je beter kijkt zie je dat er bij de kustlijn vele mooie schelpen liggen in allerlei vormen. Heerlijk om langs de waterkant te wandelen en te kijken naar de mooiste zeediertjes en aangespoelde schelpen. Het strand van Cadzand-Bad is zeer kindvriendelijk. Door de grote verdwaalpalen met figuren van Dick Bruna weten ze precies waar ze zijn. Strandwachten houden in het hoogseizoen het strand en de zee in de gaten. Cadzand is uitgeroepen tot ‘heilzame badplaats’, door de zuivere, gezonde lucht en zeewater in combinatie met het grote aanbod van wellness arrangementen. Hier kom je weer helemaal bij na een drukke periode. Toch liever actief? Bij Cadzand-Bad zitten meerdere beachclubs die sportartikelen verhuren of een cursus geven. Voel de kracht van de wind als je voor het eerst in een blokart over het strand rijdt of bedwing de golven in een kajak, raft of met een kite. Je sluit de dag goed af met een diner in een van de strandpaviljoens, terwijl je geniet van een mooie zonsondergang.

Locatie parkeerplaatsen:
Gerrit van Hoekestraat 2, 4525 NH Retranchement
Lange Strinkweg 1a, 4506 JG Cadzand

Strand Cadzand-Bad

2. Brede natuurstranden van Nieuwvliet-Bad

Ben je op zoek naar een rustig strand dichtbij de natuur? De brede stranden van Nieuwvliet-Bad liggen vlakbij natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Hier ben je omringd door natuur en een prachtig breed duinlandschap. Het zeewater loopt ver het strand op tot in de duinen waar vogels af en aan vliegen. Het strand van Nieuwvliet-Bad is een goede plek om op zoek te gaan naar fossielen en haaientanden. Misschien vind je wel zo’n bijzonder souvenir als herinnering aan je vakantie in Zeeland. Leuk om samen met je kinderen naar te zoeken. Tijdens het badseizoen houden strandwachten het strand en het water in de gaten. Het is een ideaal strand voor een fijn dagje uit met het hele gezin. Je vindt hier schone stranden met goed zwemwater en leuke strandpaviljoens waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner.

Locatie parkeerplaats:
Parkeerplaats 1: 4506 HV Cadzand
Parkeerplaats 2: 4504 PK Nieuwvliet 

Strand Nieuwvliet Zeeland

3. Familiestrand in Groede

Wil je genieten van een onbezorgde dag aan het strand in Zeeuws-Vlaanderen? Kom dan naar het familiestrand in Groede. Kinderen kunnen hier heerlijk de hele dag op het strand spelen. Het strand is schoon en de zwemkwaliteit van het zeewater is hoog. Strandwachten houden de veiligheid in de gaten. Bezoek voordat je naar het strand gaat eerst natuurgebied de Cletemspolder, waar verschillende wandelpaden doorheen lopen. Je kinderen zullen zich hier zeker vermaken, de paden zijn allesbehalve saai. Je klautert over hangbruggen, vaart het water over met een trekvlot en springt van stapsteen naar stapsteen om droge voeten te behouden. Na deze wandeling én een dag aan het strand heb je geen kind meer aan ze. 

Locatie parkeerplaatsen:

  • 4504 SJ Groede

  • 4503 PC Groede

  • 4503 PM Groede

Strand Groede

4. Maritiem strand bij Breskens

Wil je een dag naar een strand waar veel te beleven valt? Kom dan naar het brede strand bij Breskens. Door de ligging aan de vaarroute van de Westerschelde zie je hier veel grote schepen dicht langs de kant varen. Ook ligt het strand tussen twee jachthavens in en valt er genoeg aan plezierjachten te zien. Bij de strandpaviljoens kun je op het terras genieten van een koel drankje met zicht op het strand en de zee. In de havens van Breskens zitten verschillende restaurants. Hier eet je de beste verse vis en schelpdieren zo uit de zee. Vlakbij het strand vind  je uitkijkpunt de Telpost van Breskens. Vanaf de banken kijk je ver over de kust en het binnenland. Het is een populaire plek om vogels te spotten, zeker tijdens de vogeltrek. 

Locatie parkeerplaats:
Slikkenburgseweg Breskens, 4511 AE Breskens

Strand Breskens Zeeuws-Vlaanderen

Handige informatie

Breskens-strand-21

Zeeuws-Vlaanderen is het meest zuidelijke eiland van Zeeland op de grens met België.

Langs de kust zijn meerdere parkeerplaatsen. Hier geldt betaald parkeren van mei t/m oktober.

Honden zijn aangelijnd welkom op de stranden tijdens het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Daarbuiten mogen ze meestal loslopen. Kijk voor de juiste regels aan het begin van iedere strandopgang.

De meeste stranden zijn te bereiken via een geasfalteerd pad. En bij 7 strandpaviljoens zijn strandrolstoelen beschikbaar (op het strand bij Breskens, Nieuwvliet, Cadzand en Groede).

De stranden zijn ieder seizoen te bezoeken. De meeste strandpaviljoens zijn in de winter beperkt open.

Boek een slaapstrandhuisje en geniet iedere dag van het strand aan de Zeeuwse kust.

Zeeuws-Vlaanderen op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes, leukste restaurants, winkels en de fijnste vakantieverblijven.