Cadzand-33-dok-14

8x restaurants in Zeeuws-Vlaanderen

Je kan veel goede restaurants vinden in Zeeuws-Vlaanderen. Het is dan ook een luxe om uit een lange lijst te kunnen selecteren. Ben je van plan om uit eten te gaan maar weet je nog niet waar je naartoe wilt? Lees onze aanraders en bekijk welke restaurants een bezoek zeker waard zijn.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. In den Wijngaard, Aardenburg

Een beetje verscholen ligt restaurant In den Wijngaard in het Romeinse stadje Aardenburg. Veel fietsers en wandelaars kennen het inmiddels en weten de weg ernaartoe goed te vinden. Buiten op het grote en fijne terras dat midden in het groen ligt, drink je een goed glas bier of wijn terwijl je je lunch of diner bestelt. Anders dan anders en daarom zo bijzonder leuk is hun slakkenkwekerij. Laat je rondleiden en luister naar de verhalen. Een slakkenproeverij staat na afloop voor je klaar. 

Meer over In den Wijngaard

2. Grenzeloos, Retranchement

De naam zegt het al, je bent hier op de grens tussen Nederland (Retranchement) en België (Knokke). Het buitenterras van Grenzeloos is comfortabel met sloophouten stoelen en tafels. Die robuuste stijl trekken ze binnen in het restaurant door qua meubilair, maar dat kun je net zo goed zeggen over de vlees-, vis- schaal en schelpdiergerechten die ze op de grill klaarmaken. Bestel, leun achterover in je stoel en staar naar het vuur waarin ze voor jou de mooiste gerechten klaarmaken. 

Locatie: Zwinstraat 3, 4525 AC Retranchement
Telefoonnummer: 0117 851 622
Gratis parkeren: in de omgeving

3. Oostburg, Eigenwijs

Aan de Markt in Oostburg vind je restaurant Eigenwijs. Het fijne (verwarmde) terras dat met haar gezellige inrichting uitnodigt om te gaan zitten ligt aan de voorzijde van de Markt. Op woensdagen, als de weekmarkt er is, bruist het van de levendigheid. Binnen borrelt het ook, maar dan op een andere manier. Bistrogerechten als vissoep, mosselen, biefstuk of groentecurry staan hier op de kaart. Het zijn goede porties en mooi afgewerkt. Gewoon lekker, eerlijk eten.

Locatie: Markt 6, 4501 CJ Oostburg
Telefoonnummer: 0117 452 512
Gratis parkeren: op de markt (voor de deur)

4. Schoondijke, Bistro De Buut

Bistro De Buut ligt middenin Schoondijke aan het Dorpsplein. Je hoeft niet te zoeken, je oog valt er meteen op. Gezellig, warm en sympathiek. Dat geldt voor de bediening maar zeker ook voor het eten. Heel leuk zijn hun charcuterie, seacuterie en vegacuterieborrelplanken. Wil je een keertje alleen een speciaal bier, gin-tonic, koffie of thee drinken? Dat zetten ze met hetzelfde grote genoegen voor je neer. 

Locatie: Dorpsplein 1, 4507 BH Schoondijke
Telfoonnummer: 0117 222 002
Gratis parkeren: op het Dorpsplein (voor de deur)

5. Waterlandkerkje, Bistro in den Koning

De luiken van dit restaurant aan de Molenstraat stralen precies uit wat je binnen ook aantreft. Sfeer, vriendelijkheid en een hartelijk welkom. Hier koken ze het liefst met alles wat lokaal aangeleverd wordt. Met af en toe een uitstapje naar de Vlaamse en Franse keuken eet je klassiekers als vissoep en wild met ‘stoemp’ waar ze hun eigen Kerkse twist aan geven.

Meer over Bistro in Den Koning

Bistro in Den Koning

6. Breskens, Amuse

Met het zicht op de moderne fonteinen op het Spuiplein kun je bij Amuse op hun verwarmde, overdekte terras heerlijk lang zitten. De kleurrijke gerechten bestaan vooral uit seizoensgebonden ingrediënten en met wat de lokale leveranciers aanbieden. Het personeel is attent en vriendelijk. Onze tip: neem een gin-tonic als aperitief en ga daarna voor een vissoep.

Meer over Amuse

Restaurant Amuse, Breskens

7. Axel, à Table 

Vakantiegevoel is wat je bij à Table aan de Noordstraat krijgt of wat het versterkt. Binnen staan comfortabele stoelen, net als buiten waar je overdekt kunt zitten. Het restaurant is met lichte kleuren warm en gezellig ingericht. De lol die ze hier uitstralen om jou een fijne avond te bezorgen zul je onthouden. Ze werken met verse en lokale producten. Je proeft aan hun kreeftensoep en noordzeekrab dat je in een restaurant in Zeeuws-Vlaanderen bent. 

Meer over À Table

8. Restaurant Zilt en Zout, Retranchement

Op een prachtige locatie met natuurgebied Het Zwin als achtertuin ligt in retranchement restaurant Zilt en Zout. Binnen en buiten eten is mogelijk. Het mooi en strak aangelegde terras ligt dichtbij een wandel- en fietsroute die van Retranchement naar Knokke leidt. Wie bij Zilt en Zout aan tafel gaat zitten kan vis of vleesgerechten bestellen. Fruits de mer, roggevleugel of pasta ‘ZZ’ staan naast ossenhaas met bearnaise standaard op de kaart. Wekelijks doen ze suggesties, afhankelijk van wat er lokaal aangeboden wordt. 

Meer over Zilt & Zout