Groede-5

Op pad in Groede

Groede is een gezellig, historisch en mooi dorp dat dichtbij de kust in Zeeuws-Vlaanderen ligt. Een dag op het strand is goed te combineren met een bezoek aan ‘de Groe’. Er valt veel te beleven en de enorme gastvrijheid die het uitstraalt maakt dat inwoners er graag wonen en bezoekers hier willen zijn.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Slijkstraat in het Vlaemsch erfgoed

Wanneer je in Groede bent, loop dan zeker door de Slijkstraat. Dit is een heel bekende straat omdat het je meeneemt naar de eerste helft van de 20e eeuw. Het plezier dat elke ondernemer uitstraalt om je te laten zien hoe het in die tijd was, hoe ze leefden, werkten en wat ze aten en dronken maakt je vrolijk. Kijk mee in de wereld van een kunstsmid, wolkunstenaar of zijdeschilder. Proef van de huisgemaakte suikerwafeltjes en neem er een echte Groese paptaart achteraan. Drink een glas bier in herberg De Natte Pij en ga naar de Bakkerieje. Hier koop je heerlijk vers brood en banket. Een bezoek aan het Lutherse kerkje mag je niet overslaan en bestel een kaartje voor een voorstelling van Adrie Oosterling in het huistheater De Twee Duiven. 

Groede Slijkstraat

Groede op een podium

Het speel- en bunkerpark dat in de polders van Groede ligt heet Groede podium. Het is één groot buitenpodium waar je ontdekt, speelt, klimt en dieren aait. Luisterend en lezend leer je de geschiedenis van de bunkers uit de Tweede wereldoorlog kennen. Wat is een bunkerdorp? Waarom liggen de bunkers hier? Wie zaten erin? Ga het maar ontdekken. Heel bijzonder zijn de camouflageschilderingen die je nog terugziet in en op de bunkers. Ben je in de oude keukenbunker? Kijk dan eens omhoog naar het plafond. 

Groede Podium

Boomstammen, hangbruggen, waterspeeltuin en een klimtoren

Over boomstammen klauteren, hangbruggen lopen en spelen met water. Daar droomt toch elk kind van? Rode wangen, haar in de war en glimogen. Dat is wat elke ouder aan het eind van een dag in Groede Podium ziet aan zijn kind. Voor wie nog energie over heeft mag door de polders nog naar de hoge klimtoren gaan. Je mag er bovenop klauteren en eraan ondersteboven hangen zoveel je wilt. 

Bezoek de dieren van Groede Podium, klim en klauter

Je smelt bij het zien van de twee Groese varkens: Lotje en Moby. Knorren doen ze om het hardst als je naar ze kijkt en iets tegen ze zegt. Je zou willen dat je extra handen had om alle geiten, konijnen, pauwen, herten en ezels te aaien. Op het terrein van Groede Podium ga je door de polders, over stapstenen en een hangbrug naar een heus trekvlot. Ga er maar op staan en trek aan het touw. Jij bepaalt welke kant je op wilt. 

Een pannenkoek, bitterbal, tosti of uitsmijter? Sluit deze fantastische speel-, ontdek- en doe-dag af met extra veel lekkers in het hoofdkwartier. 

Bekijk ook de video's die we voor je maakten in Groede

Handige informatie

Groede

In Groede centrum geldt vrij parkeren het hele jaar door. Op de Markt zijn parkeerhavens en bij het Multifunctioneel centrum het Torentje ligt een parkeerterreintje.