Groede Zeeuws-Vlaanderen

Groede, pittoresk kunstenaarsdorp

  • Uniek marktplein met terrassen
  • Speel- en bunkerpark Groede Podium
  • Jaarlijks muziek-, dans-, theaterfestival

Ontdek wat er in Groede allemaal te beleven en te zien is!

Groede strekt zich uit tot aan de kust waar je kunt verblijven in een slaapstrandhuisjes of op een camping aan het strand. De Hroe wordt ook wel het dorp van de ‘papvreters’ genoemd. De Groedenaren danken deze bijnaam aan de Groese paptaart, een lokale lekkernij. In het authentieke Slijkstraatje komt het verleden van Groede tot leven. Ontdek Groede met onze tips.

Bezig met laden

We gingen voor je op pad en maakten deze video's in Groede

Lora van den Hemel is Groedenaar in hart & nieren en een échte local hero. Sinds dit jaar heeft ze daar een camping overgenomen en vertelt ze iedereen vol trots over 'haar' dorp en de omgeving. Ik ging een dag met haar mee op pad om, zoals ze het zelf zegt, al het goede van Groede te ontdekken!

In deel twee van 'Al het goede van Groede' gaan we naar openluchtmuseum 'Het Vlaemsche Erfgoed' waar we verrast worden met een verassingsconcert!

Dutch Bargain is een Zeeuws Craft Beer, gebrouwen in Groede. Bij de World Beer Awards werd Dutch Bargain uitgeroepen tot beste Belgian strong Pale Ale van de wereld! Onlangs openden zij een brouwerslokaal, waar het bier gebrouwen word maar je ook heerlijk kan eten en drinken.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Strand van Groede

In Groede is het strand heel dichtbij. Vanaf het marktplein in het dorp sta je binnen 15 minuten aan zee. Er zijn voldoende strandpaviljoens voor een hapje en een drankje. In de winter maak je een prachtige wandeling over de duinen of over het strand van Groede.

Restaurants in Groede

In het knusse centrum van Groede vind je verschillende restaurants. Voor een huisgemaakte taart en overheerlijke koffie kun je terecht bij Fonteyn Groede. Bierliefhebbers halen hun hart op bij De Drie Koningen, een eetcafé en bierbrouwerij. Langs het strand bij Groede vind je verschillende strandpaviljoens waar je goed uit eten kunt.

Groese paptaart

Als je in Groede bent, moet je de Groese paptaart absoluut een keer proberen. De Groedenaren worden niet voor niets ‘papvreters’ genoemd. Deze zoete lekkernij is een rond gebak gevuld met gele room en een dikke laag basterdsuiker er overheen. Vroeger werden boeren in de omgeving getrakteerd op de taart door rijke grondbezitters na het betalen van de pachten van de landbouwgrond. 

De omgeving van Groede

Zeeuws-Vlaanderen leent zich uitstekend voor lange of korte fiets- en wandeltochten. In Groede en omgeving vind je prachtige routes langs de westkust van Zeeuws-Vlaanderen en het binnenland. 

Overnachten in Groede

Heb je altijd al eens willen overnachten aan zee? In Groede heb je de mogelijkheid om op het strand te overnachten. Je slaapt dan in een slaapstrandhuisje waar je wakker wordt met de zee aan je voeten. Boek je vakantie in Groede samen met je gezin, familie, alleen of romantisch samen. Dat voelt als vakantie. Kies voor een vakantiehuis of appartement en je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ontspan en geniet in Groede.