Speeltuin zeeuws-vlaanderen

Vijf binnen- en buitenspeeltuinen voor kinderen in Zeeuws-Vlaanderen

Klimmen, klauteren, lasergamen, tokkelen en nog veel meer kinderactiviteiten vind je in Zeeuws-Vlaanderen. Kinderen spelen graag, of dit nu binnen of buiten is. Voor de ouders en begeleiders is het fijn om te weten wat er allemaal te doen is, er eventuele entreeprijzen worden gevraagd en of het omheinde buitenterreinen zijn. We hebben dit allemaal voor je op een rij gezet en delen onze aanraders voor binnen- en buitenspeeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen graag met je.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Toversluis, Sluis

Toversluis is een family fun park in Sluis. Kinderen van 2 tot 12 jaar spelen urenlang in deze overdekte speelplaats. Er is een springkasteel, een animatieteam en je kunt bowlen. Regelmatig organiseren ze bij Toversluis shows en danslessen. Ouders en begeleiders hebben vrij toegang tot de speelplaats en vrije entree tot de grote buitenspeeltuin met skelterpad, luchtkussen en peuterbad. Lasergamen doen kinderen graag en dat kan bij Toversluis in de speciale lasergame-arena. Alle toestellen zijn gecertificeerd en voorzien van een veiligheidsmerk. Als je na het spelen in het All you can eat restaurant de dag afsluit met een etentje krijg je het entreegeld van het speeldeel terug. 

Handige informatie: kinderen van 2 t/m 12 jaar betalen € 5,50 entree tot 17.00 uur en € 3 vanaf 17.00 uur. 

Locatie: Nieuwstraat 83a, 4524 EG Sluis
Betaald parkeren: bij Toversluis kun je betaald parkeren.

Toversluis Sluis

2. Buitenspeeltuin Oranjekwartier, Terneuzen

Bij Speeltuin Oranjekwartier in Terneuzen staan 50 speeltoestellen zoals klimrekken, kruip-door-sluip-doortunnels, hangnetten van touw en glijbanen op 8000 m2 te wachten op kinderen die erop klimmen, doorheen kruipen, elkaar tussen de toestellen door achterna zitten of ondersteboven in de ringen hangen. Aan picknicktafels of onder de overdekte veranda kun je rustig zitten en je kinderen in de gaten houden. De tuin is volledig omheind en heeft maar één in- en uitgang. Deze speeltuin heeft het certificaat ‘Samen Spelen’ van het NSGK en de Speeltuinbende en is dus ook toegankelijk voor gehandicapte kinderen. 

Handige informatie: kinderen van 1 en 2 jaar mogen de speeltuin gratis in. Alle personen van 3 jaar en ouder betalen € 1,30. 

Locatie: Leeuwenlaan 31, 4532 AE Terneuzen

3. Groede Podium

In de polders van Groede ligt Groede Podium, een speel- en bunkerpark. Op deze buitenspeelplaats kunnen kinderen ontdekken, spelen, klimmen en dieren aaien. Luisterend en lezend leer je de geschiedenis van de bunkers uit de Tweede wereldoorlog kennen. Je krijgt antwoord op de vraag hoe dit bunkerdorp op deze plek is ontstaan. In en op de bunkers zie je nu nog camouflageschilderingen terug.

Locatie: Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede | Gratis parkeren op locatie

Groede podium speeltuin

4. Boerenhoeve Nieuwvliet, Nieuwvliet

De Boerenhoeve in Nieuwvliet heeft een binnen- en buitenspeelterrein waar je bijna het hele jaar door naartoe kunt voor allerlei sportieve activiteiten. (Jong)volwassenen kunnen onder professionele begeleiding high-rope klimmen, powerkiten of meedoen aan Highland games. Er is een programma voor kinderen vanaf acht jaar met boogschieten en een hindernisbaan. De tokkelbaan, touwenpiste en de mikadobox dagen de oudere kinderen uit. 

Locatie: Sint Jansdijk 1, 4504 PB Nieuwvliet
Gratis parkeren op locatie

5. Speeltuin Pierewiet, Nieuwvliet

Bij speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet kunnen  je kinderen makkelijk een dag of nog langer spelen. Naast een kabelbaan is er een megaklim- en klautertoren en kunnen ze op de trampoline, het luchtkussen of in de vuurtoren. Binnen is het mogelijk om  figuur te zagen, piepschuim  te snijden, schilderen of je eigen naamplaatje te maken van ijzer. Dieren ontbreken zeker niet in deze speeltuin. De twee hangbuikzwijnen, schapen, geiten, een pony en een ezel, kippen, konijnen en cavia’s doen alles voor een aai.

Handige informatie: als je komt spelen betaal je € 5,50 per kind, per dag. Wil je knutselen op de techniekzolder dan kost dat € 4,00 per knutselpakket. 

Locatie: Mettenijedijk 16, 4504 AR Nieuwvliet | Gratis parkeren op locatie

Speeltuin Pierewiet Nieuwvliet