Toversluis Sluis

4 kindvriendelijke restaurants in Zeeuws-Vlaanderen

Het kan prima: met kinderen uit eten. In Zeeuws-Vlaanderen hebben we restaurants die het spelen en ontspannen dineren op een leuke en veilige manier combineren. Onze vier favoriete kindvriendelijke restaurants hebben we voor je op een rij gezet.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. d’Ouwe Schuure

d’Ouwe Schuure is een voormalige boerderij op de grens tussen Nederland en België. Het klassiek landelijke interieur met open haard straalt gezelligheid uit. Veel wandel- en fietsroutes lopen langs dit restaurant dus aardig wat wandelaars en fietsers weten het restaurant te vinden. Kinderen zijn hier van harte welkom en kunnen lekker spelen in de veilig omheinde tuin achter het restaurant. De keuken is klassiek met mosselen, paling, scampi en steak. Kreeft maken ze à la minute voor je klaar. Hiernaast is er uiteraard ook een kindermenu aanwezig.

Locatie: Sint Annastraat 191, 4524 JH Sluis
Parkeren: gratis parkeren op locatie

2. Restaurant De 6 Linden, Heille (Sluis)

In het buurtschap Heille, dat dichtbij Sluis ligt, is een voormalige boerderij omgetoverd tot restaurant. De eigenaren bereiden hun gerechten met zoveel mogelijk streekproducten en biologisch geteelde groente- en fruitsoorten van eigen land. Hier genieten kinderen van plankjes met kazen en worst, bitterballen of huisgemaakte frieten. Ook voor ouders staan er lekkere gerechten op de menukaart zoals koolraap met peterselie of biet met beurre blanc. De vleesliefhebber haalt zijn hart op bij een entrecôte van Limousin, varkenswang met spitskool, appel en polenta. Hier hebben ze geen binnen of buitenspeeltuin maar de kinderen hebben heel veel ruimte om buiten te spelen, zich te verstoppen of samen te ravotten.  

Locatie: Zuiderbruggeweg 29b, 4524 KH Sluis
Parkeren: op locatie

3. De Vijf Weeghen, Nieuwvliet

Dit familierestaurant met grote speeltuin ligt tussen Nieuwvliet-Bad en -Dorp in. Ze serveren speciaal voor kinderen pannenkoeken, poffertjes en kinderijsjes. Hartige gerechten zoals een puntzak friet, bitterballen, mixed grill, saté kip, een visbord van het huis of een vegetarisch gerecht maken ze graag voor je klaar. Je mag binnen gaan zitten of op warme zonnige dagen alles lekker buiten opeten. In de volledig omheinde buitenspeeltuin staan trampolines, glijbanen en een reuzenschommel. 

Locatie: Lampsinsdijk 2, 4504 RA Nieuwvliet
Gratis parkeren: op locatie

4. Family fun park Toversluis, Sluis

Toversluis is een family fun park. Kinderen van 2 tot 12 jaar spelen urenlang in deze overdekte speelplaats. Er is een springkasteel en een animatieteam. Regelmatig organiseren ze bij Toversluis shows en danslessen. Ouders en begeleiders hebben vrij toegang tot de speelplaats en vrije entree tot de grote buitenspeeltuin met skelterpad, luchtkussen en peuterbad. Als het tijd is om tussendoor of na het spelen een hapje te eten kun je naar het ‘all you can eat’-restaurant. De gerechten worden in buffetvorm geserveerd of vers voor je klaargemaakt. De gerechten bereiden ze op een grill of bakplaten. Heb je meer zin in iets kleins? Bestel dan een tapasplank. Voor een meerprijs is een drankplateau beschikbaar.  

Locatie: Nieuwstraat 83a, 4524 EG Sluis | Betaald parkeren: voor de deur