Dieren-Zeeuws-Vlaanderen

4 activiteiten met dieren in Zeeuws-Vlaanderen

Dieren aaien of met ze spelen. Ze bekijken van dichtbij of op een wat veiligere afstand. Het is leuk om te leren hoe dieren leven en met ze om te gaan. In Zeeuws-Vlaanderen zijn er volop locaties met dieren waar je naartoe kunt. We hebben vier bijzondere plekken met dieren die we zeker aanraden om te bezoeken tijdens een dagje uit.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Valkeniershof, IJzendijke

Een Afrikaanse Oehoe, bosuil, roodstaartbuizerd, rode wouw, torenvalk, steppearend of een cherrug. Dit zijn maar een paar roofvogels en uilen die je bij Valkeniershof in het echt kunt zien. Indrukwekkend is het juiste woord. Je ziet (een deel van) hen om beurten vliegen tijdens roofvogeldemonstraties. Wil je zelf met de vogels aan de slag? Boek dan een workshop waarin je met ze kunt ‘vliegen’. Om te laten zien wat Valkeniershof doet en kan, organiseren ze elk jaar een Open Dag tijdens het Hemelvaartweekend. Op deze dag mag iedereen langskomen om te kijken. Het is spannend om de vogels, hun grootte, de spanwijdte van hun vleugels en vluchten mee te maken. Ze heten je op afspraak net zo hartelijk welkom als je de dieren een keer alleen of in een beperkte groep wilt meemaken. 

Locatie: Klakbaan 5, 4515 NE IJzendijke

Gratis parkeren op locatie

Zeehonden kijken, Breskens

Naar zeehonden gaan kijken. Wie wil dat nou niet? In Zeeuws-Vlaanderen vaart het schip ‘de Festijn’ vanuit Breskens van begin april tot eind oktober naar de zandbanken in de Westerschelde om daar naar de zeehonden te gaan kijken. Ze liggen vaak te zonnen op de zandbanken of zwemmen in de buurt ervan. De vaartocht duurt zo’n 1,5 uur. Het is ontzettend leuk en je leert ook nog wat. De schipper vertelt over de Westerschelde, de natuur, scheepvaart en visserij. Het is geen garantie dat je zeehondjes zult zien maar de laatste jaren komt het bijna niet voor dat het niet gebeurt. Soms laten zelfs bruinvissen zich zien. De vele (zee)vogels zijn niet zo verlegen en vliegen soms een stukje met het schip mee. Als er zeehonden zijn houdt het schip afstand om ze niet af te schrikken of te storen. Om alles goed te kunnen zien is het fijn dat je verrekijker meeneemt. Je kunt er een huren als je er geen hebt. Aan boord is een ruime kantine met bar en toilet. Omdat het schip altijd tussen de zandbanken en de wal vaart zijn er nauwelijks grote golven wat de tocht geschikt maakt voor ouderen, gehandicapten en kinderen. 

Handige informatie: de vertrekplaats is het ponton aan de Westhaven / Handelshaven in Breskens. Je kunt gemakkelijk en veilig aan boord via een lange loopbrug, steiger en loopplank. De auto kun je op de parking voor de vertrekplaats gratis parkeren. 

Locatie: Keerdam 1, 4511 AR Breskens 

Struisvogelboerderij Monnikenwerve, Aardenburg

Op deze boerderij zie je struisvogels in alle soorten en maten. Tijdens een rondleiding kom je van alles te weten over deze snelle loopvogel. Je bekijkt de broedmachines, enorme eieren, kuikens en volwassen vogels, die soms wel 150 kilo wegen. De flinke witte eieren zijn 1,5 kilo zwaar. Het zal je niet verbazen dat dit de grootste eieren van de wereld zijn. Dit, en nog veel meer leer je tijdens een rondleiding op de struisvogelboerderij. Op het terrein is een kleine winkel waar je struisvogelvlees, lederwaren, likeur en een cosmeticalijn op basis van struisvogelolie kunt kopen. De struisvogelboerderij is van 1 maart tot en met 31 november geopend. 

Locatie: Hogeweg 1, 4524 KG Sluis

Gratis parkeren op locatie

Manege Magrette, Axel

In Axel ligt manege Magrette. Het is de thuishaven van De Vosseruiters en een pensionstalling maar dus ook een plek waar je kunt paardrijden. Bij Magrette rijd je binnen of buiten in de vrije natuur. Binnen gebeurt dat op goed opgeleide lespaarden en -pony’s en onder professionele leiding van gediplomeerde instructeurs. De drie binnenrijbanen en een buitenbak met voldoende springmateriaal zorgen voor uitdagende rij uren. Huur een paard of pony voor een buitenrit en geniet van de natuur. Ben je op zoek naar een tof idee voor een kinderverjaardagsfeest? Magrette vult het samen met de jarige in en maakt er een heel mooie dag van. 

Locatie: Magrette 3, 4571 SR Axel

Gratis parkeren op locatie