Moio Beach Cadzand

9 strandpaviljoens in Zeeuws-Vlaanderen

Langs de 17 kilometer lange kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen staan verspreid in totaal 16 verschillende strandpaviljoens. Luxe zijn ze allemaal maar ze hebben ook stuk voor stuk hun eigen uitstraling. De één benadrukt het jut- en strandgevoel. De volgende past de Ibiza stijl toe en degene daarnaast ziet liever modern matzwart gecombineerd met staal en glas. De verschillen zijn er onderling maar die fijne strandsfeer krijg je bij alle 16. We hebben negen strandpaviljoens in Zeeuws-Vlaanderen voor je op een rij gezet.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Dok14, Cadzand

Dok14 is industrieel robuust ingericht en verwent je met hun borrelhappen zoals inktvisringen en bitterballen. Krok-art bestaat uit 8 minikroketjes met leuke en verrassende smaakcombinaties. Liever wat uitgebreider? Kies dan voor een vriendenplank voor 2 of 4 personen of een plank waar vegetarische hapjes op liggen. Vispannetje van de chef of kip op Oosterse wijze kun je er nemen als hoofdgerecht.  

Locatie: Zwartepolderweg 16, 4506 HV Cadzand | Telefoonnummer: 0117 391 524

Parkeren: parkeerplaats Zwartepolderweg, Cadzand

Strandpaviljoen Dok 14 Cadzand

Moio Beach, Cadzand

Aan de andere kant van de boulevard, op de rechterflank van Cadzand-Bad, ligt het moderne Moio Beach. Dit paviljoen biedt inspanning naast ontspanning. Sporten op het strand, in de zee of met de wind hoort standaard bij hun aanbod. Na een dag lekker bezig zijn neem je plaats op het terras met een drankje in de hand en bekijk je de menukaart. Je kiest uit vlees, vis, vegetarische of veganistische gerechten.

Locatie: Zwartepolderweg 1a, 4506 HT Cadzand | Telefoonnummer: 0117 392 180

Parkeren: parkeerplaats Vlamingpolderweg, Cadzand

Moio Beach Cadzand-Bad

StrandRuig, Cadzand

Bij het robuust industrieel maar met gezellig veel groen ingerichte StrandRuig verleiden ze je na een dagje strand of wandeling graag met borrelgerechten zoals sepia met aïoli en citroen of houthakkersbrood met belegen kaas. Dineren doe je met een surf en turfgerecht of kies voor een pasta puttanesca, gamba’s en schelpdieren. Salade Ruig waar zalm, forel en scampi in zit kan ook.

Locatie: Zwartepolderweg 1a, 4506 HT Cadzand (hetzelfde adres als zijn buurman MoioBeach) | Telefoonnummer: 0117 396 609
Parkeren: parkeerplaats Zwartepolderweg, Cadzand

Strand Ruig Strandpaviljoen Cadzand ©

De Piraat, Cadzand

Links van de boulevard in Cadzand-Bad ligt Strandpaviljoen de Piraat. Geniet van het heerlijke beschutte terras terwijl de kinderen kunnen spelen op het avontuurlijke piratenschip. Neem plaats, geniet van alles wat ze hier serveren voor lunch en diner, zoals rijkgevulde vissoep, een pannetje mosselen of een van de pasta’s. Kijk zo nu en dan naar de levendigheid in de naastgelegen jachthaven of het scheepsverkeer van Vlissingen naar Antwerpen.

Locatie: Boulevard de Wielingen 19b, 4506 JH Cadzand | Telefoonnummer: 0117 396 060

Parkeren: Boulevard de Wielingen 32-19, 4506 JJ Cadzand

Strandpaviljoen De Piraat Cadzand

Puur, Groede

Puur in Groede is in zwart-wit kleuren strak opgetrokken. Net als bij de andere paviljoens kun je ook hier aardig wat uurtjes doorbrengen. Lunchen met een uitsmijter, tosti of belegde bol. Bij de borrel neem je olijven, chicken wings of wilde gamba’s en om de dag lekker af te sluiten eindig je met kipsaté of gegrilde tonijn. 

Locatie: Duinovergang 22, 4503 PA Groede | Telefoonnummer: 0117 376 671

Parkeren: parkeerplaats Groedse Duintje, Zeeweg

Strandpaviljoen Puur Groede

Groede aan Zee, Groede 

Groede aan Zee serveert in een zacht beachy sfeertje een visplateau van de grill. Maar als je zin in wat anders hebt, dan kan dat. Pak de kaart erbij en kies maar. Dat kunnen vooraf huisgemaakte tomatensoep zijn of rijkgevulde vissoep. Vervolg je diner met vispannetje met romige saus of heerlijke spareribs. Pal naast het terras is een speeltuin waar kinderen naar hartelust kunnen spelen, terwijl jij geniet van het uitzicht.

Locatie: Zeeweg 11a, 4503 PC Groede | Telefoonnummer: 0117 371 759 | Parkeren: parkeerplaats Tankval, Zeeweg

Beachhouse 25, Breskens

Op het strand van Breskens vind je Beachhouse 25. Het witte interieur kent een heel ontspannen Ibiza sfeer. Met een drankje op de tafel voor je bekijk je onwillekeurig de menukaart. Blijf voor de lunch met een wrap gerookte zalm of garnalenkroketten. Bij je drankje later op de middag past een bord met daarop loempiaatjes of tomaat mozzarella. Je weet dan dat je wat langer blijft zitten dan je eigenlijk van plan was. Dus, voor het avondeten kies je misschien wel biefstuk Hereford of gamba's plancha. 

Locatie: Walendijk 9, 4511 RK Breskens | Telefoonnummer: 06 53863232 | Parkeren: Walendijk Breskens

LoodsTien, Breskens

LoodsTien biedt uitzicht op de vuurtoren en het Walcherse Vlissingen. Dat maakt dat het steeds moeilijker is om een einde aan je bezoek te maken. Bij LoodsTien eet je chicken wings of nacho’s. Dat noemen zij happas. Blijf je dineren? De Chefs special is een visgerecht dat ze klaarmaken met wat er die dag vers is binnengebracht. Een vleesspecial van de chef of een ander gerecht van de kaart maken ze net zo graag voor je klaar. 

Locatie: Nieuwesluisweg 50, 4511 RE Breskens | Telefoonnummer: 0117 383 522 | Parkeren: parkeerplaats Slikkenburgseweg

Breskens Loods Tien

Breskens aan Zee

Breskens aan Zee, hier vaak lekker kort BAZ genoemd, geeft je alle ruimte om een fijn plekje uit te zoeken. Zit je lekker? Dan krijg je hun uitgebreide menukaart met de vraag of je een ontbijt, lunch, tapas of avondmaaltijd wilt. Voorbeelden van de tapas die je bij hen kunt bestellen zijn Zeeuwse kokkels, krab, kreukels en wulken. Een plateau van de vismarkt of chateaubriand haalt je over om te blijven zitten. 

Locatie: Promenade 2, 4511 RB Breskens | Telefoonnummer: 0117 383 666 | Parkeren: Haven Westzijde